Quantcast

Trečiasis garsiojo užpuolimo magistralėje herojus pats pasidavė policijai

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas trečiadienį pranešė, kad dviem mėnesiams buvo suimtas plėšimu veikiant grupėje ir panaudojant šaunamąjį ginklą įtariamas vyras.

Suimtasis R. K. yra yra vienas iš trijų asmenų, kurie buvo sulaikyti dėl gegužės 18 dieną netoli Babtų įvykdyto automobilį „Jaguar“ vairavusio vyro apiplėšimo.

Pasak teismo atstovės Indrės Cvilikaitės, prokurorai R. K. prašė suimti trims mėnesiams, tačiau teismas šį prašymą tenkino iš dalies.

Kauno apylinkės teismas anksčiau leido vieną iš įtariamųjų suimti trims mėnesiams, o kitam skyrė švelnesnę kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą trijų mėnesių laikotarpiui.

Prokurorų prašymą suimti R. K. svarstęs teismas nusprendė, kad byloje yra pakankamai duomenų leidžiančių manyti, jog įtarimas nusikaltimu yra pareikštas pagrįstai, o suėmimo neskyrus vyras laisvėje gali daryti naujus nusikaltimus.

Pasak teismo, įtariamasis anksčiau yra teistas už panašaus pobūdžio nusikaltimą, tačiau teistumas jam šiek tiek anksčiau, nei įvyko nusikaltimas automagistralėje, buvo išnykęs.

Prokuratūra prašė vyrą suimti motyvuodami ir tuo, kad jis gali slėptis nuo ikiteisminį tyrimą vykdančių pareigūnų, tačiau teismas šiuo pagrindu kardomosios priemonės neskyrė. Nutartyje pažymėta, kad įtariamojo veiksmai, t. y. atvykimas į policijos įstaigą, vertinami kaip R. K. neigiamų pasekmių suvokimas, kas pašalina tikimybę, jog pastarasis gali bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Primename, kad apiplėšimas įvykdytas gegužės 18 d. magistralės Klaipėda-Kaunas-Vilnius 199-200-ajame kilometre, ties Babtais. Tuomet į 1965 metais gimusio vyro vairuojamą automobilį „Jaguar“ atsitrenkė baltos spalvos automobilis „Škoda“. Iš priekio kelią užblokavo automobilis „VW Passat“.

Iš automobilių išlipę keturi vyrai sumušė „Jaguar“ vairuotoją bei pavogė mobiliojo telefoną, pinigus, asmens dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais. Vyras dėl sužalojimų atsidūrė ligoninėje.

Patirtas nuostolis ‒ apie 17 260 eurų.

Kauno apskrities policija jau po poros dienų pranešė, kad sulaikyti du įtariami vilniečiai. Vienas iš jų suimtas trims mėnesiams, o kitam skirta intensyvi priežiūra – uždėta elektroninė apykojė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio

Alio portretas
Gal seimas viena kart ims ir pataisys tas sovietines nesamones del teistumo isnykimo. Ka reiskia isnykes? Is kur isnykes? Del ko isnykes? Tai jeigu isnykes, kodel rasot, kad teistas? Kas cia per marazmai? Jeigu zmogus padare nusikaltima ir buvo teismo pripazintas kaltu bei nuteietas, tai faktas jo biografijoje. Atliko bausme ir laisvas. Kokiu budu tas faktas is biografijos isnyko nesuprantama. Cia tas pats kaip zmogui kuris sirgo veziu ar kita sunkia liga ir pagijo, medicinineje korteleje irasyti-nesirgo. Buvo bet nebuvo.

WW

WW portretas
Banditai!

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Nanarai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių