Quantcast

Tragišką avariją A. Baranausko gatvėje sukėlęs girtas vairuotojas suimtas nebus

  • Teksto dydis:

Sekmadienį tragišką avariją, kai žuvo 21-erių metų keleivis, A. Baranausko gatvėje sukėlęs girtas „Audi A4“ vairuotojas suimtas nebus. 

„Vairuotojas nėra baustas už kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, neteistas, yra charakterizuojamas išskirtinai teigiamai, dirba ir studijuoja. Jis davė išsamius parodymus, pripažino kaltę, gailisi dėl įvykio“, – pirmadienio pavakarę sakė pradėtą ikiteisminį tyrimą kuruojantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Šukys.

Anot pašnekovo, vairuotojas skambino ir atsiprašė žuvusiojo artimųjų.

21-erių vairuotojui buvo paskirtos trys kitos su suėmimu nesusijusios kardomosios priemonės, tačiau prokuroras jų nedetalizavo. 

Už neblaivaus vairuotojo sukeltą eismo įvykį, kurio metu žuvo žmogus, įstatymai numato nuo trijų iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

„Kauno dienos“ skaitytojo ir grupės „Kur stovi policija Kaune“ „Facebook“ nuotr.

Primename, kad nelaimė įvyko sekmadienį, šiek tiek po 22 val., A. Baranausko gatvėje, netoli prekybos centro „Šilas“.

Girto vairuotojo vairuojamas automobilis „Audi A4“ rėžėsi į pakelės medį, o tuomet kliudė šviesoforą. Per avariją žuvo 21-erių keleivis.

„Sužalojimai buvo kraupūs, trauma buvo nesuderinama su gyvybe, – plačiau nelaimę pirmadienio rytą komentavo Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja medicinai Ilona Kajokaitė. – Liudininkai keleivį ištraukė iš automobilio, paguldė ant gatvės. Tuo momentu, kai atvyko medikai, asmuo nebuvo gaivinamas. Medikai jauną žmogų gaivino 20 - 30 min.“

Liudininkė Rugilė pasakojo, kad vairuotojas visą laiką buvo susiėmęs už galvos ir klausė, kaip jo draugas, kodėl tokia nelaimė išvis nutiko.

„Vairuotojas ir gyvas likęs keleivis patyrė šoką. Paniką ir siaubą išgyvenantį vairuotoją apsikabinau ir guodžiau, kalbėjausi su juo. Jis niekur nenorėjo būti išvežtas, kol nesužinos, kaip jo draugas, – pasakojo Rugilė, galiausiai automobilio vairuotoją palydėjusi į medikų automobilį. – Net nebūčiau pamaniusi, kad avarijos kaltininkas yra apgirtęs – jis nesielgė tarsi chuliganas. Tačiau priėjus arti vos jautėsi alkoholio kvapas: jauni vaikinai buvo tikrai nedaug išgėrę.“

Anot liudininkės, keleivį, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, žuvo gaivino ir aplinkiniai.

Nelaimės vakarą buvo pranešta, kad „Audi“ vairuotojas, kuriam pareigūnai nustatė 1,09 promilės girtumą, ir dar vienas 21-erių keleivis sužaloti. Ryte policijos pareigūnai patikslino, kad vairuotojas buvo nuvežtas į gydymo įstaigą, o kitas keleivis per nelaimę nenukentėjo.


Šiame straipsnyje: avarija LTavarijaAvarija A. Baranausko gatvėježuvo keleiviseismo nelaimė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuott.

Vairuott. portretas
Begalviai gaidžiai už vairo, stebekite kaip važiuoja. Matai sėdi kažkoks gaidukas,veidas neaiškus, gal neišsimiegojas,sedejo matomai pernak prie kompo.Pasimetęs prie vairo, dairosi,atrodo kad nesupranta kur randasi, paskiau kazko ieško mašinoje, toks vaizdelis sankryžose.Prisižiūrėti ir nesupranti ,kas su tokiais dedasi,gazuoja,lekia ,stabdo,kur reiktu palengva palaikyti važiavima spūstyse.

superstam gumanistui

superstam gumanistui portretas
ajajaj, paverk, paverk. Vat dėl tokių verksnių ir tokių įstatymų užtat ir pilnos gatvės girtų, nieko nebijančių. O vat jei būtų sodinami cypėn iškart ir atimamos teisės visam gyvenimui tai būtų peno smegenėlėms biškį pagalvoti, ar tikrai jau taip reikia man sėsti už to vairo?

Mindaugas

Mindaugas portretas
Ech jūs žmonės, lengva teisti, kai nepažysti žmogaus. Vairuotojas pražudė savo geriausią draugą ir tai baisiau negu pati griežčiausia bausmė. Daugelis čia besiplūstančių galėtų pasimokyt iš svetimų klaidų ir prieš sėsdami už vairo pirma pagalvotų apie artimus žmones kurie sėdi šalia. Kas baisiausia kad nemažai daliai žmonių, automobilis skirtas ne nuvažiavimui iš taško A į tašką B, o pramogai ir savo nesveikų ambicijų realizavimui. Kol vyraus toks neatsakingas požiūris toliau kartosis tokios avarijos.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių