Quantcast

Tragedijos nuojauta pasitvirtino po pusantrų metų: kas iš tiesų atsitiko, nustatyti jau neįmanoma

  • Teksto dydis:

Pasitvirtino įtarimas, kad birželio pradžioje Vandžiogalos apylinkėse medkirčių aptikti žmogaus kaulai yra prieš daugiau kaip pusantrų metų šiose apylinkėse dingusio 22-ejų metų jonaviečio Arnoldo Rakausko, kurio ieškojo ir gausus savanorių būrys, ir policija – su sraigtasparniu ir povandeniniais dronais, kūno dalys.

Jos buvo rastos birželio 7-ąją minėtos seniūnijos Juozapavos kaime, vietinės seniūnijos darbuotojų teigimu, esančiame už maždaug šešių kilometrų nuo Kazimieravos kaimo, kuriame prieš dingimą A.Rakauskas viešėjo pas draugą. Jis išėjo iš šių namų naktį iš 2020-ųjų gruodžio 29-osios į 30-ąją ir daugiau niekas jo nebematė.

Anot minėto A.Rakausko draugo, jo svečias išėjo iš jo namų nieko nepasakęs ir vilkėdamas tik marškinėlius bei mūvėdamas džinsais. Draugas tikino manęs, kad – tik pasivaikščioti. Jis tvirtino, kad jokio konflikto tarp judviejų nebuvo.

Asmeninio archyvo nuotr.

Po medkirčių radinio viena iš pagrindinių versijų buvo, kad rasti A.Rakausko palaikai.

Tai patvirtino atliktas DNR tyrimas, nes kitos galimybės tai padaryti nebuvo – rasti kaulai buvo su menkomis drabužių liekanomis.

Identifikavus velionio asmenybę, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo ir jį jau atliko Kauno apygardos prokuratūra, o ne Kauno apylinkės, vadovavusi A.Rakausko paieškoms.

Ne per seniausiai gautas ekspertų atsakymas, kad nustatyti mirties priežastį, pagal tai, kas rasta, neįmanoma. Tačiau aptiktuose kauluose nėra pažeidimų, liudijančių apie galimai patirtą smurtą.

Asmeninio archyvo nuotr.

Po tokios ekspertų išvados turėtų būti nutrauktas ir ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties. Dėl tos pačios priežasties – nesant galimybės nustatyti, ar nebuvo padarytas nusikaltimas.

Ikiteisminiam tyrimui dėl A.Rakausko paieškų vadovavusi prokurorė šių metų pradžioje žiniasklaidai teigė, kad atlikus visus galimus paieškos veiksmus, kalbėti apie kriminalinį nusikaltimą nėra pagrindo. Apie savižudybę – taip pat. Realiausia – nelaimingo atsitikimo versija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichologas

Psichologas portretas
Kur ir kaip gali buti tas nelaimingas atsitikimas.Tai žmogžudystė garantuoju ir žmogžudys profiosonalas ,nes sugebėjo nuvylioti ten kur ilgai nerastų ir nužudytas taip, kad nebūtų galima identifikuoti.Matomai piniginiai reikalai buvo.

Psichologas

Psichologas portretas
Kur ir kaip gali buti tas nelaimingas atsitikimas.Tai žmogžudystė garantuoju ir žmogžudys profiosonalas ,nes sugebėjo nuvylioti ten kur ilgai nerastų ir nužudytas taip, kad nebūtų galima identifikuoti.Matomai piniginiai reikalai buvo.

Pagal plauka tyrkite ( kaulus)

Pagal plauka tyrkite ( kaulus)  portretas
Pagal plauka tyrkite,ten viskas " surasyta", kiek isgerta,kokios ligos,ar susalo ar nuskendo..ar ..ar.? Neteisiu,bet pi sitiek laiko rastas,kaip jis galejo nueiti i miska,ko jis ten ieskojo...kaskas ne taip cia...Artimiesiems styprybes,nors kapeli turesite dabar,nusiraminkite,nes nieko nebepakeisite. AtAtA...atleisk jam,Dieve duog dangu Amen.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių