Quantcast

Tragedijos atomazga: kaltės nepripažįstanti odontologė vėl priima pacientus

Po analogo bent Kaune neturinčios tragedijos, kai per gaisrą odontologijos klinikoje „Neradenta“ žuvo jos pacientė bei dvi darbuotojos, joje toliau teikiamos tokios pačios paslaugos. Ir tame pačiame suremontuotame kabinete, kuriame vėl šeimininkauja antradienį prieš teismą pagaliau stojusi šios klinikos savininkė bei direktorė Neringa Ladauskienė.   

Slėpėsi už advokato

Antradienį Kauno apylinkės teisme pagaliau įvyko pirmoji darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimu kaltinamos N.Ladauskienės ir dviejų žuvusiųjų (trečioji – jos pačios dukra) artimųjų akistata po tragedijos.

Vengusi jos iki teismo, N.Ladauskienė ir atvykusi į posėdį net nepasisveikino su buvusios ilgametės savo padėjėjos bei, kaip mėgdavo sakyti, mylimiausios savo pacientės dukromis bei kitais artimaisiais. Padedama advokato, radusi menkiausią dingstį kuo greičiau palikti teismo salę, ji demonstratyviai ignoravo ir žiniasklaidą.

61-erių N.Ladauskienę ginantis sparčiai sėkmingą advokato karjerą darantis buvęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Aidas Mažeika  pirmiausiai pateikė teismui pažymą, kad jo ginamoji yra netekusi 60 proc. darbingumo. O po to paprašė, kad teismas nepratęstų laikinojo nuosavybės teisių apribojimo į UAB „Neradenta“ kilnojamąjį turtą.

„Pratęsti šį apribojimą tai – tas pats, kaip pratęsti teisių apribojimą į Kauno pilį“, - švaistėsi sparnuotomis frazėmis A.Mažeika. Esą bendrovės įranga, kuri buvo apgadinta gaisro metu, buvo parduota dar iki teisių į ją apribojimo. Todėl dabar „Neradenta“ nuomoja naują įrangą, kuri jai jau nebepriklauso.

Teisėja spaudimui nepasidavė

Teisėja Sigita Meškauskienė pratęsė laikinąjį nuosavybės teisių apribojimą ne tik į minėtą įrangą, bet ir pinigines UAB „Neradenta“ lėšas bei asmeninį N.Ladauskienės turtą – nuosavą namą Vilijampolėje, keturis žemės sklypus visoje Lietuvoje bei butą – taip pat Vilijampolėje, Sąjungos aikštėje, kurį yra išnuomojusi savo bendrovei „Neradenta“.

„Nesuprantu, kodėl iš asmens, užmušusio automobiliu žmogų, yra atimamos vairuotojo teisės, o po gaisro, dėl kurio kaltinama „Neradentos“ savininkė, jai toliau leidžiama teikti tokias pačias paslaugas ir net tame pačiame kabinete?“ - nepajėgė sutramdyti nusivylimo šiandieniniais Lietuvos įstatymais velionės Ritos Verbickienės, kurią N.Ladauskienė mėgdavo vadinti mylimiausia savo paciente, dukra.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams apsilankius buvusios tragedijos vietoje, pro grotas, dengusias kabineto, kuriame žuvo trys žmonės, langą ir tada, matėsi jame stovinti nauja įranga. O aplinkinių įstaigų darbuotojai bei kaimynystėje gyvenantys žmonės patvirtino, kad „Neradentoje“ vėl teikiamos tokios pačios paslaugos.

Padidino ieškinį

Antradienį R.Verbickienės dukters advokatas pateikė N.Ladauskienei patikslintą ieškinį, po ko pastarosios advokatas paprašė teisėjos daryti byloje pertrauką - kad jis galėtų susipažinti su šiuo dokumentu.

Nors, anot R.Verbickienės dukters, patikslintas jos ieškinys nuo to, kuris buvo pareikštas ikiteisminio tyrimo metu, skyrėsi vos 1 tūkst. eurų, kuriuos sudaro atlygis advokatui už darbą.
Kaip jau rašyta, ikiteisminio tyrimo metu R.Verbickienės dukra, sūnus bei sesuo, pripažinti nukentėjusiaisiais, buvo suskaičiavę, kad velionės laidotuvių išlaidos bei paminklas kartu su moraliniu atlygiu dėl išgyvento skausmo, kartu sudėjus, viršija 130 tūkst. eurų. 60-metė R.Verbickienė, apdegusi apie 50 proc. kūno, mirė už savaitės po tragedijos. Valstybinė ligonių kasa už jos gydymą pateikė beveik 782 eurų ieškinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neutralus

Neutralus portretas
Man kaip ir neaišku ,kaip cia yra virbickiene spejo papasakoti kaip kas ivyko,paminėtos ir pavardes bet tame tarpe nera paminėtos siu o metu kaltinamos ladauskienes,ir paminėtos dvi zuvusios o trecioji tik skliausteliose,ir dar net registru centras apie turima turta neteikia informacijos o,cia visai paskelbiama.manau,kad teismas turi nuspręsti kas ir kam ir kiek ir uz ka skolingas ir nesti atsakomybe,o ne svaidydis kaltinimais neturint irodymu.visiems kantrybes ir supratingumo vieni kitiems.

ww

ww portretas
Juk moteriai reikia gyventi,tai kas cia stebetino,kad ji vel dirba? O nuo nelaimes nei vienas neapsaugotas. Ji ir taip nubausta - zuvo jos dukte. Neduok Dieve niekam tokios tragedijos! Manau,kad kaltos ir pacios darbuotojos,kurios ir sukele ta gaisra (neatmetant ir zuvusios dukters), o dabar visa beda norima suversti tik klinikos savininkei. Prie kiekvieno darbuotojo sargo nepastatysi ir pacios moterys turejo ziureti,ka daro. Sita baisi tragedija ivyko, o dabar kai kas nusprende pasipelnyti is to. Zinoma,laidotuviu islaidas savininke turetu padengti,bet ir dirbti jai negalima uzdrausti,nes tai jau butu dviguba bausme.

nuomone

nuomone portretas
Manau,kad teisingumas triumfuos, jauna teiseja Meskauskiene ivertins visas aplinkyes ir neteks seimoms raudoti,kad Lietuvoje nera teisybes,teismas irodys, kad u= gyvybe reikia sumoketa, o pasirodo yra is ko savininke turi pakankamai turto, todel nukentejusieji reikalakite ir kovokite iki galo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių