Quantcast

Tragedija Tunelio gatvėje: į kai kuriuos svarbius klausimus jau atsakyta

  • Teksto dydis:

Tiriant vienos iš paskutiniųjų 2022-ųjų naktų tragediją Tunelio gatvėje, per kurią žuvo automobilio BMW, nuo smūgio į gatvės stulpą lūžusio perpus, devyniolikmetė keleivė, jau pasistūmėta į priekį, nors šio automobilio vairuotojas, tebegydomas Kauno klinikose, lig šiol neapklaustas.

Kaip jau rašyta, greitosios medikams, konstatavusiems šiam devyniolikmečiui daugybinius sužalojimus bei, uždėjus kaklo įtvarą, nuvežus jį į Klinikas, ten jis skubiai operuotas. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, Klinikose patikslinta, kad devyniolikmetis patyrė ne tik galvos traumą, bet ir kai kurių vidaus organų sužalojimą.

Praėjusią savaitę jis iš reanimacijos skyriaus, kurioje buvo įvestas į dirbtinę komą, jau perkeltas į bendrąjį skyrių. Tačiau iki šiol dėl sveikatos būklės neapklaustas. Tai planuojama padaryti po devyniolikmečio išrašymo iš ligoninės.

Portalo kauno.diena.lt šaltinių teigimu, kol kas jis tikina tos nakties įvykių nepamenantis. Ir tai gali būti susiję su patirta galvos trauma bei gauta narkoze operuojant.

 

 

Tačiau iš Klinikų jau gautas medikų atliktas devyniolikmečio kraujo tyrimas. Kaip jau rašyta, įvykio vietoje patikrinti BMW vairuotojo blaivumo policija dėl jo sveikatos būklės neturėjo galimybės.

Iš Klinikų gautas atsakymas, kad tąnakt devyniolikmetis buvo blaivus.

Jau peržiūrėti ir kai kurių vaizdo kamerų, įrengtų pakeliui į tragedijos vietą, įrašai. Juose užfiksuotas didesnis už leistiną mieste šio BMW greitis. Tačiau tiksliau į šį klausimą turėtų atsakyti ekspertai.

Be to, ir vairuotojas, pranešęs apie šį tragiškai pasibaigusį įvykį, teigė, kad buvo šio BMW, lėkusio nemažu greičiu, aplenktas. O po kurio laiko – pravažiavęs geležinkelio tunelį, išvydo šį BMW ištiškusį dalimis.

Apie tai Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta gruodžio 30-ąją – 3.03 val. Pranešėjas teigė, kad BMW, kuriame aimanuoja žmogus, o kitas, iškritęs iš automobilio, guli ant kelio be gyvybės ženklų, yra atsitrenkęs į stulpą.

Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai šalia sumaitoto BMW rado merginą. Greitosios medikams beliko konstatuoti, kad ji – be gyvybės ženklų. O BMW viduje buvęs prispaustas vaikinas išlaisvintas, panaudojus ugniagesių gelbėtojų arsenale turimus metalo plėstuvus.

Kaip išaušus rytui teigė Kauno policijos atstovė, šio „BMW 320“, važiavusio link K. Baršausko gatvės, vairuotojas, pirminiais duomenimis, nepasirinko saugaus greičio, nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių ir neįvertino kelio dangos bei oro sąlygų.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Anot teisėsaugininkų, pradėjusių ikiteisminį tyrimą dėl kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių, vairuojant automobilį, pažeidimo, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, per kurį žuvo žmogus, už ką gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, panašu, kad nebuvo prisisegusi saugos diržu ir BMW keleivė.

Pasipylusias spekuliacijas, kad perpus lūžęs BMW galėjo būti suklijuotas iš dalių, paneigia tai, kad šis automobilis, registruotas devyniolikmečio mamos vardu, anot teisėsaugininkų, turėjo galiojančią techninės apžiūros pažymą.

Kaip jau rašyta, BMW vairavęs devyniolikmetis Savanorių prospekto gyventojas iki šios tragedijos nebuvo baustas nei dėl vieno Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Jis net nebuvo žinomas policijai. O šio devyniolikmečio pažįstami tikino, kad jis buvo labai geras vairuotojas.

Apklausus žuvusiosios tėvą, su kuriuo gyveno devyniolikmetė, ir jos mamą, bendravusią su dukra vakare prieš tragediją, šie nieko apie eismo įvykio, pražudžiusio jų dukrą, aplinkybes pasakyti negalėjo. Nelaimė įvyko BMW važiuojant ne jos namų kryptimi.


Šiame straipsnyje: tragiška avarijatragiška avarija Tunelio gatvėježuvo merginaBMWBMW avarija Kauneavarija LTgreičio viršijimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Butu tureje naujo pavyzdzio vaistinele butu visi sveiki ir be ibrezimo.

Simas

Simas portretas
Girdėjau kad lenktyniavo su kažkokiu golfu

Anonimas

Anonimas portretas
O šiap manau nuo tilto atlėkė nes ten kitur nėra kur paimti greičio kad mašina taip plyštu per puse aišku kamerų ten pilna bet klausimas ar jos veikė...
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių