Quantcast

Tragedija Romainiuose: situacija keblesnė, nei tikėtasi

  • Teksto dydis:

Tragedijos Romainiuose, per kurią betoninis luitas mirtinai traumavo jauną vyrą, aplinkybes tiriantys teisėsaugininkai nustatė, kad nelaimėlį kaip pagalbinį darbininką buvo pasikvietęs pagal verslo liudijimą dirbantis meistras, su kuriuo namo savininkas buvo sudaręs rangos sutartį.

Tačiau rangovas, pirminiais duomenimis, su žuvusiuoju sutarties nebuvo sudaręs. 

Kaip jau rašyta, pranešimą apie šią tragediją Romainių naujakurių kvartale – A.Janulaičio gatvėje Kauno specialiosios tarnybos gavo balandžio 3-ąją, apie 15.30 val. „Betoninė siena užgriuvo žmogų!“ – pranešė neprisistatęs asmuo.

Padėti 33-ejų metų nelaimėliui skubėję ugniagesiai gelbėtojai jau rado jį ištrauktą. Tačiau, be sąmonės.

Greitosios medikai konstatavo, kad jo patirta trauma nesuderinama su gyvybe. Jau žinoma, kad šis jaunas vyras mirė dėl daugybinių krūtinės kaulų bei šonkaulių lūžių.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Pirminiais duomenimis, kaip įvyko nelaimė niekas nematė. Meistras, pasikvietęs pagalbinį darbininką, tuo metu buvo kažkur išvykęs, nes, pirminiais duomenimis, buvo sulūžęs kažkoks įrankis.

Apie tai, kas įvyko, meistras sužinojo iš namo savininko. Nelaimė įvyko, kai vienas likęs pagalbinis darbininkas atkasinėjo prie jo namo statomos tvoros betoninį pamatą. Pirminiais duomenimis, planuota įrengti automatinius jos vartus.

Pasiekus apie vieno metro gylį, ant pagalbinio darbininko užgriuvo apie pusantro metro aukščio luitas. Prispaustą nelaimėlį aptiko netoliese dirbę darbininkai. Kiek laiko jis taip pragulėjo, neaišku.

Nors ekspertai jau įvardijo žuvusiojo mirties priežastį, dėl jos nustatymo pradėtas ikiteisminis tyrimas dar nepekvalifikuotas pagal jokį Baudžiamojo kodekso straipsnį. Todėl dar niekam nepareikštas ir joks įtarimas.

Tai ketinama padaryti tik išsiaiškinus visas aplinkybes. Anot teisėsaugininkų, neatsakytų klausimų – dar daug.

Savo tyrimą dėl šios tragedijos pradėjo ir Darbo inspekcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui, kuris kaltina valstybę

Anonimui, kuris kaltina valstybę portretas
Bet valstybė tai juk esame mes patys. Mes gyvename šioje teritorijoje, patys renkame atstovus į valdžią, balsuojame referendumuose. O jeigu mūsų teritorijoje gyvena labai daug kvailių, tai nieko nepadarysi - teks prisitaikyti. Juk demokratijoje valdo dauguma?

Anonimas

Anonimas portretas
Geroje valstybėje piliečiai dirba ir nereikia ieškoti kur užsidirbti ,kad galėtum išgyventi.Valstybė atsakinga už savo piliečius,Net Velykoms, kaip tikriems ubagams dalijamas varganas maistas.Žuvo jaunas žmogus,o komentatorių žiaurumui nėra ribų-priprato būti vergais.Nematyti skurdo Lietuvoje ir teisinti valdančiuosius, kokio supratimo reikia būti.

To-anonimui

To-anonimui portretas
Jeigu kasa griovius,ar maišo betoną,vadinasi,kai reikėjo mokytis jis maišė alų su degtinę.Manau,kad esi užsikrėtęs koncervišką stabligę,nes matosi iš ligos simptomų.Nežinojau,jei reikia kasti griovį,turi atsiklausti Karbausko ,ar Skvernelio.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių