Quantcast

Tragedija Nemuno krantinėje: kaltų nerasta

  • Teksto dydis:

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl didelį atgarsį sukėlusios tragedijos Nemuno krantinėje, kuomet žuvo nuo jos į upę įkritęs dviratininkas, aplinkybių. Jis nutrauktas, nesant nusikaltimo sudėties.

Toks sprendimas priimtas gavus papildomas ekspertų išvadas, kurios iš esmės buvo tokios pačios, kaip ir pirminės, – nelaimėlis žuvo užspringęs vandeniu, t.y. atsidūrė jame dar būdamas gyvas.

Nors ekspertų buvo prašoma atsakyti ir į klausimą, ar dviratininkas buvo blaivus, kadangi jis – privatus asmuo, informacija apie gautą atsakymą žiniasklaidai nesuteikta.

Tačiau, patikslinta, kad tragedija įvyko šiam ne per toliausiai įvykio vietos gyvenusiam ir ne per seniausiai 50-metį atšventusiam kauniečiui grįžtant iš žvejybos.

Kaip jau rašyta, specialiosioms tarnyboms apie šią pačiame Kauno centre –netoli „Žalgirio“ arenos įvykusią tragediją buvo pranešta kovo 24-ąją, po 14 val.

Apie ją pranešęs asmuo teigė, kad dviratininkas buvo nukritęs nuo savo transporto priemonės ir prieš atsiduriant vandenyje. Tačiau, pakilo ir vėl ėmė važiuoti. Tačiau, ir vėl vingiuodamas. Ir netrukus atsidūrė su visu dviračiu Nemune.

Šis liudytojas teigė dar ketinęs pulti nelaimėliui į pagalbą. Tačiau, šis jau plūduriavo be gyvybės ženklų vandens paviršiuje.

Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai rado nelaimėlį plūduriuojantį be sąmonės vandenyje apie trys metrai nuo kranto. Iškėlus jį, greitosios medikai konstatavo vyriškio mirtį.

Ikiteisminį tyrimą dėl jos priežasties pradėję Kauno teisėsaugininkai, gavę velionio palaikų skrodimo išvadą dėl užspringimo vandeniu, dar skyrė papildomą tyrimą, kuriuo siekta nustatyti, ar dviratininkui nebuvo sutrikusi sveikata dar prieš atsiduriant vandenyje?

Tačiau, ir šio tyrimo atsakymas buvo toks pats, kaip ir minėta pirminė išvada. Dėl ko, konstatavus, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas ir joks smurtas prieš žuvusįjį nepanaudotas – į vandenį jis įkrito pats, priimtas sprendimas ikiteisminį tyrimą dėl jo mirties priežasties nutraukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdas

Absurdas portretas
Tai ar mūsų miesto valdžia jau visai kurčia ir abejinga mūsų, gyventojų, saugumui ir gyvybėms ??? Po perkūnais , - žmogus nuskendo : kaltų nėra ? Tai gal pats žuvusysis kaltas, kad iš vis gyveno? Ar jau gobšumas visiškai užgožė žmogiškumą, kas vyksta, ponai, ar tik turtai jums yra svarbu ir už juos jūsų visur teisybė ???

paulius

paulius portretas
Kaip,kaltu nerasta?Niekas jų ir neieškojo:reikėjo tik pakelti Darbų sutartį dėl Nemuno krantinės remonto - kur įvardyti konkrečiai visi darbai tarp jų lygi armuota betoninė danga,stilingi atitvarai 1,1 m aukščio;3200m ilgio,su moderniais LED šviestuvais ir t.t. UAB "Kamesta" sutartyje numatytų darbų neįvykdė,bet Savivaldybė pasirašė,kad darbai atlikti ir išmokėjo visus pinigus numatytus sutartyje....Kas kaltas?Ar "Kamesta" pamiršusi įrengti atitvarus ar Savivaldybė nepastebėjusi neatliktų darbų? Rezultate per septynis mėnesius 1 žmogus žuvo,du įkrito ir susižeidė./VIETOJ ŠVIESIOS SAUGIOS ŠIUOLAIKIŠKAI STILINGOS KRANTINĖS DĖL NEATLIKTŲ DARBŲ MIESTAS GAVO PIGU ASFALTUOTĄ KELIUKĄ UŽ 1,5 MLN. EURŲ.

ar

ar portretas
girtas ar blaivus tai ne pasiteisinimas tuo labiau buvo pazadeta aptverti ir 1 uz tai galima teisti tuos kas atsakingas ir eiliniam pilieciui tai butu baudziamoji atsakomybe bet matosi jie is kitos dimensijos ir neipareigoti mums duot ataskaitos nes tai ne zmones o biorobotai ir jiems viskas dzin?...
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių