Quantcast

Tolesnis skandalingojo šaulio likimas patikėtas Temidei: garsių menininkų anūką prašoma suimti

Į Kauno apylinkės teismą šį rytą atvežtas šokiruojantį išpuolį prieš Kauno ugniagesius surengęs 41-erių Bernardas Bučas – jau ne vienerius metus Kauno teisėsaugininkų galvos skausmu esantis garsios menininkų poros – poetės Salomėjos Nėries ir skulptoriaus Bernardo Bučo, kurio vardu jis pavadintas, anūkas.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, B.Bučą bus prašoma suimti dviem mėnesiams.

Kaip jau rašyta, jam yra pareikštas įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo viename Gričiupio mikrorajono daugiabučio, kuriame B.Bučas pastaruoju metu gyveno, kieme bei dėl neteisėto disponavimo ginklais ir šaudmenimis.

Taip baigėsi rugpjūčio 2-osios įvykiai minėtoje Kauno dalyje, į kuriuos kviesta net Antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“.

LNK stopkadras

Tądien buvo gauti du vietinių gyventojų pranešimai apie jiems po langais kūrenamus laužus, kas Kaune kategoriškai draudžiama. Vienas – po septynių ryto dėl tokio laužo, sukurto prie vieno Saulės gatvės namo. Kitas – po 11 val. dėl tokio paties atvejo Pietų gatvės daugiabučio kieme.

Abiem atvejais ugniagesiai gelbėtojai užgesino šiuos laužus dviem kibirais vandens. Tačiau juos užkūręs B.Bučas, anot kaimynų, jau išvakarėse pradėjęs rengti jų kvartale kažką panašaus į performansą, suprantamą tik jam vienam, ugniagesiams antrą kartą sutrukdžius jo planams, ėmė elgtis dar neadekvačiau.

Kaip teigiama Policijos departamento suvestinėse apie išskirtiniausius rugpjūčio 2-osios įvykius šalyje, kurie ir pradedami pranešimu apie tai, kas tądien vyko šiame Kauno Gričiupio seniūnijos kvartale, įvykus konfliktui su ugniagesiais gelbėtojais, B.Bučas nuėjo į savo butą Pietų gatvės daugiabutyje, iš kurio netrukus pasipylė šūviai. Pirminiais duomenimis, ugniagesiai apšaudyti šratiniais rutuliukais.

LNK stopkadras

Nors niekas iš jų nenukentėjo, šaulys policijos į savo butą, per kurio langus surengė šią šokiruojančią kontrataką, neįsileido. Teko kviesti pagalbon „Aro“ pareigūnus.

B.Bučas sulaikytas beveik už poros valandų po gauto pranešimo apie jo pakartotinai užkurtą laužą. Anot Kauno policijos atstovės, kai pavyko rasti jo artimuosius, kurie atrakino „Aro“ pareigūnams šaulio slėptuvės duris. Joje rasti ir du galimai savadarbiai ginklai bei septyni šaudmenys.

Po sulaikymo B.Bučui nustatytas 0,94 prom. girtumas. Išsiblaivęs Kauno policijos areštinėje, jis, portalo kauno.diena.lt duomenimis, atsisakė ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams, ką nors paaiškinti. Esą neturi dėl ko aušinti burnos.

Bernardas Bučas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tai – jau ne pirma B.Bučo akistata su Kauno teisėsaugininkais. Tik anksčiau jo taikiniais yra buvę muziejininkai, su kuriais jis konfliktavo dėl senelių namo Palemone, kuriame šiuo metu įsikūręs S.Nėries memorialinis muziejus. Esą šis namas priklauso jų palikuonims, o ne valstybei. Nors nė vienas iš kitų šių garsių menininkų anūkų tokių pretenzijų nereiškė, nes šį namą jų senelis yra pardavęs valstybei.

Po muziejininkų atėjo antstolių, kurie turėjo vykdomųjų bylų dėl paskui B.Bučą besidriekiančių skolų šleifo, eilė. Siejamas skandalingasis garsių menininkų anūkas ir su buvusio Santakos policijos komisariato Kauno senamiestyje, kurio kaimynystėje jis tada buvo apsistojęs, padegimu. Pirmieji įrašai kriminalinėje B.Bučo biografijoje, kuri prasidėjo nuo ikiteisminių tyrimų dėl sukčiavimo ir vagysčių, atsirado dar 2008-aisiais.

M. Petrovskio, Eitvydo Kinaičio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Florida

Florida portretas
Gražus ir geras tas anūkas ir nereikia burbulo pūst. 2008 m net Lietuvoj negyveno, kokie čia paistalai.

Alyvom zhydesit

Alyvom zhydesit portretas
Gražus anūkas, niekas nenukentėjo, kam tas vajus-geriau skrisim į havajus

to pikta

to pikta portretas
kodel rasija dar neatrodo taip, kaip dabar atrodo Mariupolis? Kremliasudziams yra viena iseitis - varyti i mMenuli ir negrizti. Nes kai pasaulis atsirinks, kad rusai yra setono isrinktoji tauta, tai nespesit i Menuli emigruot
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių