Quantcast

Tokios avarijos Kačerginė dar nematė: trasoje susidūrė vienuolika BMW automobilių

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą Kauno rajone esančioje Kačerginėje, Baltijos žiedinių lenktynių čempionate įvyko viena didžiausių avarijų per visą lenktynių istoriją, praneša lrytas.lt. 

Nemuno žiedo trasoje susidūrė net vienuolika automobilių BMW.

„Tokio masinio susidūrimo neatsimenu“, – portalui lrytas.lt pasakojo Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius.

Pasak LASF Žiedo komiteto pirmininkės Ingos Kačinskienės, bene sunkiausią traumą patyrė 16-metė lenktynininkė iš Estijos – įtariama, jog jai skilo kojos kaulas. Kiti dešimt lenktynininkų, pirminiais duomenimis, patyrė lengvesnius sužalojimus – patempimus, sumušimus, atsipirko mėlynėmis.


Anot portalo, avarija įvyko apie 18 val. vienam lenktynininkui staigiai pristabdžius greitį maždaug iki 40 km/val. Tai jis padarė išvydęs, kad teisėjas rodo geltoną vėliavą, reiškiančią kliūtį kelyje.

Avarijos nuotraukomis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo lenktynininkas Laurynas Simonavičius.

„Liūdnoji autosporto dalis. Dar taip nesu matęs... Labai liūdna...sveikatos visiems ir stiprybės...“ – prie nuotraukų rašė lenktynininkas.

Po lenktynių L. Simonavičius portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad tiek dalyvių Nemuno žiedas jau seniai nematė.

„Nors trasos būklė negerėja, tačiau pilotai tikrai greitėja, pasiruošimo lygis – labai aukštas. „BMW 325 cup“ – labai konkurencinga klase, o ir kontaktų čia niekada netrūksta. Gaila, kad kai kuriems lenktynininkams taip baigėsi, bet tai yra kita, blogoji autosporto medalio puse. Apytiksliai skaičiuojant, per šią masinę avariją dužo automobilių už 200-250 tūkst. euru. Per savo karjerą – tiek žiūrovo, tiek lenktynininko – tokio masto avarijos dar nesu matęs“, – kalbėjo pirmą vietą besidžiaugiantis L. Simonavičius.

Pasak sportininko, norint kovoti dėl Baltijos šalių čempiono titulo, šiandien buvo privaloma atvažiuoti pirmam.

L. Simonavičiaus nuotr.

„Kitame etape Rygoje taip pat turiu būti pirmas, bet 50 proc. darbo jau atlikta. Jei pavyks laimėti Rygoje, priešininką bendroje įskaitoje aplenksiu tik 1 tašku ir antrą kartą tapsiu Baltijos šalių čempionu btc1 klasėje“, – optimistiškai dėstė lenktynininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Valdžia neduoda gyventi , vis bubina apie taršą , apie karvių bezdėjimą , apie žmonių per sotų gyvenimą , o čia organizuojama tokia tarša , kad visos Lietuvos karvės per metus tiek nepribezdės , TAD KĄ REIŠKIA TOS KALBOS , AR REIKIA ES PAREIKALAVIMO , bet ir jie nori tokias šalis , kaip mūsų , kuo greičiau sunaikinti pasitelkę migrantus ir visus kitus iškrypėlius .

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Sumažėjo BMW, GAL PERSĖS Į ''MOSKVIČIUS'' .

BMW

BMW portretas
Pirksiu M47 oro srauto matuokle....
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių