Quantcast

Pareigūnai – apie iš pogrindžio su „Aro“ pagalba ištrauktą „Kamuolinių“ atšaką (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūroje šiandien surengta spaudos konferencija apie teismui perduotą nusikalstamo susivienijimo bylą, susijusią su didelį atgarsį turėjusiais jo narių sulaikymais pačiame Kauno centre, pasitelkus ginkluotus „Aro“ pareigūnus.

Vienas toks plačiai nuskambėjęs įvykis buvo įamžintas vieną 2021-ųjų gruodžio rytą „Akropolio“ prieigose – ties Karaliaus Mindaugo prospekte įrengtais šviesoforais. Kitas – vieną pernykščio kovo rytą ties A. Mickevičiaus ir Miško gatvių sankirta, beje, taip pat – ne per toliausiai „Akropolio“.

Kaip jau rašyta, po sulaikymo minėtoje sankirtoje už grotų atsidūrė prieš 20 metų iš teisėsaugininkų gniaužtų išsprūdęs ir ilgokai pogrindyje tūnojęs Klaidas Kanarskas, paskui kurį velkasi šiurpaus susidorojimo su aštuoniolikmete mikrorajono kaimyne, įvykdyto 2002-ųjų vasarį prie vieno V. Krėvės prospekto penkiaaukščio, dėl ko iki šiol niekas nenuteistas, šleifas. Tebėra K. Kanarskas suimtas iki šiol.

Tiesiogiai:

K. Kanarsko sulaikymas A.Mickevičiaus ir Miško gatvių sankirtoje/Policijos departamento nuotr.

Kratos bei sulaikymai, susiję su kitais šios bylos kaltinamaisiais, vykdytos ir kituose šalies miestuose – Marijampolėje bei Prienuose, ir šalies įkalinimo įstaigose. Tarp šios bylos kaltinamųjų yra ir jose bausmes atliekančių asmenų, siejamų su kvaišalų platinimu už grotų.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, kai kurie asmenys, susiję su į šią bylą sugulusiais įvykiais, – jau nuteisti. Kai kurie iš jų – užsienyje, nes ir ten veikė šis nusikalstamas susivienijimas, kaltinamas narkotinių ar psichotropinių medžiagų disponavimu labai dideliu kiekiu bei jų platinimu.

Kriminalistų operacija Kauno centre/Skaitytojų nuotr., stop kadras

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyrius kartu su Kriminalinės policijos biuro pareigūnais. O jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė. Kartu su ja bei Marijampolės apskrities VPK viršininku Harimantu Poškevičiumi spaudos konferencijoje dalyvauja ir Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spenius

Spenius portretas
Gražus burbuliukas, populiarus bus tarp gaiduku

Linksmoji Jadzė

Linksmoji Jadzė portretas
Važiuos nemokamai į gaidžių zoną , bus vištomis : )))) Žvengiam .

Ei

Ei portretas
O kodel jo dabartinio snukio nerodo?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių