Quantcast

Temidės kirtis kamikadzei iš Suvalkijos: išsilaižius žaizdas, gresia finansinis nukraujavimas

Už vieną smagų pasilakstymą su vėjeliu 35-erių S.D., vasaros pradžioje sukėlusiai ant kojų Kauno specialiąsias tarnybas, dvejus metus uždrausta apie tai net pagalvoti. Be to, šiai bedarbei teks kažkokiu būdu per metus sumokėti ir 2 tūkst. eurų baudą. Taip baigėsi skandalingas jos šou, jau nepastovint ant kojų, tačiau dar pavažiuojant, pakaunėje.

Kaip jau rašyta, S.D. iš Marijampolės rajono išgarsėjo vėlų šiųmetės birželio 8-osios vakarą, kai jos vairuojamas „Ford Focus“, kurį vijosi Kauno policijos patrulių automobilis su įjungtais švyturėliais, lėkdamas daugiau kaip 120 km/val. greičiu, taranavo priekyje važiavusio vilkiko lenkiškais valstybiniais numeriais puspriekabę.

Kauno ugniagesiams gelbėtojams apie šią nelaimę ties Garliavos apylinkių Stanaičių kaimu buvo pranešta 22.53 val. Policija informavo, kad kelio Marijampolė–Kaunas 78 kilometre reikia ištraukti lengvajame automobilyje, kuris atsidūrė griovyje po susidūrimo su sunkiasvore, įkalintą žmogų.

Vilkiko puspriekabę taranavusio ir į griovį nulėkusio „Ford Focus“ vairuotojai buvo prispaustos kojos. Prieš prarasdama sąmonę, ji dar spėjo įpūsti į alkoholio matuoklį 2,99 prom. ir buvo skubiai išvežta į Kauno klinikas, kur gydyta apie porą mėnesių. S.D. buvo konstatuoti ne tik kojų, bet ir vidaus organų sužalojimai.

Ikiteisminį tyrimą dėl automobilio vairavimo, esant didesniam kaip 1,5 prom. girtumui, pradėję Kauno teisėsaugininkai ją apklausė jau tik po išrašymo iš ligoninės. Prieš tai išklausę pilietiško asmens, pranešusio apie dar Marijampolės apskrityje pastebėtą įtartinai tarp pirmosios ir antrosios juostos manevruojantį automobilį ir šį sekusio, kol pasirodys policija, parodymus. Šis liudytojas teigė, kad jo sekamas „Ford Focus“ dar spėjo užsukti į pakelėje esančią degalinę „Viada“. O po to – vėl tęsti kelionę Kauno kryptimi.

Kauno policijos patruliai pasitiko šį „Ford Focus“ ties posūkiu į Mauručius. Tačiau jo vairuotoja, stabdoma pareigūnų, nestojo. Ir šie dar apie porą kilometrų – iki atsitrenkimo į vilkiko puspriekabę, vijosi ją, įjungę garso bei šviesos signalus. Anot bėglę persekiojusių policininkų, ji nuolat didino greitį. Ir prieš pat vilkiko taranavimą šis jau buvo didesnis nei 120 km/val.

Apklausta policijos tyrėjų, S.D. prisipažino, kad buvo prieš šias plačiai nuskambėjusias gaudynes viena išgėrusi butelį degtinės. Ir tikino, kad negali paaiškinti nei, kur tada važiavo, nei, kodėl nestojo, stabdoma policijos. Šio momento, kaip ir paties eismo įvykio, po kurio atgavo sąmonę jau Kauno klinikose, iš viso nepamena. Dėl girtumo ir patirtų traumų. Apie įvykio aplinkybes jai papasakojo draugė, kuri apie tai perskaitė žiniasklaidoje.

Labiau už tokius S.D. apklausos rezultatus pareigūnus nustebino jos dosjė. Iki šio įvykio šios netekėjusios, spec. vidurinį išsilavinimą turinčios bedarbės biografija buvo krištolinė. Ji – ne tik neteista, bet ir nebausta už Kelių eismo taisyklių pažeidimus ar kitus administracinius nusižengimus.

Atsižvelgiant į tai bei S.D. prisipažinimą, nuspręsta ikiteisminį tyrimą baigti pareiškimu teismui dėl proceso baigimo baudžiamuoju įsakymu.

Baudžiamasis kodeksas už transporto priemonės vairavimą, esant didesniam kaip 1,5 prom. girtumui, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų. Tačiau ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Osvaldas Stadalius siūlė teismui skirti S.D. švelniausią iš gresiančių bausmių – baudą. Mažiausias jos dydis, numatytas už vairavimą esant jau minėtam girtumui, – 2500 eurų. Prokuroras siūlė teismui skirti S.D. 3 tūkst. eurų baudą, dėl prisipažinimo bei gailėjimosi ją sumažinant trečdaliu – iki 2 tūkst. eurų. Ir atimti teisę vairuoti kelių transporto priemones dvejiems metams (už S.D. inkriminuotą nusikaltimą gresia tokios teisės netekimas nuo vienerių iki penkerių metų) bei konfiskuoti nusikaltimo įrankiu tapusį „Ford Focus“. Tiksliau – kas iš jo liko.

Kauno apylinkės teismo teisėjas Virginijus Kalkauskas vakar savo baudžiamuoju įsakymu tokią bausmę S.D. ir skyrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L.R.vardu

L.R.vardu portretas
Daznai skautau kriminalines naujienas ir pastebejau fakta jog temide islaizo visas zaizdas girtiems teisejams kiek tokiu pagauta buvo!

Kaunietis

Kaunietis portretas
Už tokią antraštę ne Pulicerio,o Darvino premują duočiau.

pasiekėme dugną

pasiekėme dugną portretas
Taip...,žurnalistė Greta vėl eilinį kartą sužibėjo. Matyt, nekaip sekėsi mokykloje. Tiesiog gėda skaityti. Stilius, klaidos, o jau antraštė- šedevras. Bet čia ,,Kauno diena ". Yra rašančių ir su nusikaltėlių žargonu, kaip Pocius. Sunku stebėti, kaip kad mano miesto laikraštis tampa kaimo paskalų platintoju....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių