Quantcast

Teismui perduota vaiko mušimu kaltinamos kaunietės Eglės byla

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės prokuratūra ketvirtadienį teismui perdavė kaunietės Eglės bylą. Moteris kaltinama dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl šių metų rugsėjo 29 d. Bendrajame pagalbos centre gauto pranešimo, kad Kauno Panemunės parke praeivis pastebėjo moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

Kauno miesto Panemunės policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkti reikšmingi duomenys, kurie, prokuratūros vertinimu, patvirtino pradinę informaciją.

„Tyrimas baigtas nustačius visas faktines įvykio aplinkybes. Proceso dalyviams susipažinus su tyrimo medžiaga ir negavus prašymų iš proceso dalyvių, buvo surašytas kaltinamasis aktas, kuris buvo įteiktas Eglei ir byla perduota teismui“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Baudžiamas kodeksas numato, kad už viešosios tvarkos pažeidimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dviejų metų. Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą mažamečiui numatyta bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Atėmė vaikus

Kaip jau buvo rašyta, visuomenę sukrėtė Panemunėje gyvenančių Eglės ir Gintaro istorija, kuomet po pasivaikščiojimo Panemunės šile, šeima neteko dviejų vaikų – trejų metų mergaitės ir dvejų berniuko.

Viskas vyko praėjusį mėnesį, kai mama su vaikais išėjo į šilą pasivaikščioti, tačiau berniukas staiga pradėjo bėgti. Mama norėdama jį sudrausminti, pliaukštelėjo per rankas. Tai matęs praeivis paskambino policijai ir mama buvo sulaikyta, o tėvui teko vežti vaiką į ligoninę tam, kad būtų patikrinta, ar nėra smurtinių žymių. Nieko neradus, vaikų teisių specialistai vis tiek atėmė vaikus.

Paimtų vaikų istorija sukrėtė ne tik tėvus, bet ir įvykį mačiusius kauniečius. Atsitiktinai pro šalį važiavę žmonės baisėjosi vaikų teisių specialistų veiksmais ir matytą vaizdą apibūdina kaip vieną baisiausių, kokį tik yra matę. „Kauno diena“ primena, kad tėvas tuo metu su vaiku jau buvo po gydytojų apžiūros ir su pareigūnais važiavo į namus. Tačiau jam pasidarė bloga, o automobilyje pradėjo verkti sūnus, todėl pareigūnams sustojus, jis paėmė vaiką ant rankų ir apimtas streso, šaukė žmonių pagalbos. Tai tarnybos įvertino, kaip pasipriešinimą, todėl ir atėmė vaikus.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai prabilo tik po kelių dienų. Surengtoje spaudos konferencijoje jie tikino, kad vaikai iš kauniečių šeimos paimti ne dėl to, jog mama pliaukštelėjo, o dėl to, kad vaikams tuo metu šeimoje nebuvo saugu.

Dėl šio atvejo visuomenėje kilo pasipiktinimo banga, todėl po beveik mėnesio mažyliai buvo grąžinti tėvui. Prokuratūrai panaikinus mamai Eglei draudimą matytis su dukrele, į namus pas vaikus galėjo grįžti ir ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

isigykite duju balioneli

isigykite duju balioneli portretas
kai ateis vaikgrobiai ,ginkites .

Drugelis

Drugelis portretas
Siaubas šitą Lietuvos byla reikia istransiliuoti visam pasauliui Lai pasibaisi Lietuvos nepriklausomybe

Pakaks

Pakaks portretas
Pakaks tyčiotis iš paprastų žmonių...
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių