Quantcast

Teismui perduota prekybos poveikiu byla, tarp įtariamųjų – du advokatai

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė nagrinėti prekybos poveikiu bylą, kurioje kaltinamaisiais tapo aštuoni asmenys, du iš jų – advokatai, trečiadienį pranešė teisėsauga.

BNS duomenimis, tarp šių kaltinamųjų yra Kauno advokatai Valda Grigonytė ir Ruslanas Mazurovas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, duomenimis, pernai kovo-rugpjūčio mėnesiais kaltinamoji V. Grigonytė, veikdama bendrininkų grupėje su kitu kaltinamuoju, savo kontoros buvusiu darbuotoju Tautvydu Grigu, pasinaudodama pažintimi ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, savo ir kitų asmenų naudai tiesiogiai pati susitarė priimti ir priėmė kyšius, pažadėjusi paveikti keletą Kaune dirbančių prokurorų ir teisėjų.

Buvo siekiama, kad pastarieji neteisėtai veiktų savo kontroliuojamuose ikiteisminiuose tyrimuose ar nagrinėjamose bylose ir priimtų pageidaujamus procesinius sprendimus.

Advokatų taryba iš naujo vertins situaciją ir spręs dėl laikinio šių advokatų išbraukimo iš praktikuojančių advokatų sąrašo.

Prokuratūros ir STT teigimu, šio tyrimo metu surinktais duomenys rodo, kad V. Grigonytė iš kitų kaltinamųjų asmenų priėmė per 40 tūkst. eurų kyšių.

Advokatas R. Mazurovas kaltinamas per tarpininkus paėmęs 4000 eurų kyšį iš kaltinamojo R. B. už tai, kad jis, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita įtaka valstybės tarnautojui, paveiks vieną Kauno apygardos prokuratūros prokurorą jo kontroliuojamame ikiteisminiame tyrime siekiant švelnesnės baudžiamosios atsakomybės R. B.

Advokatų taryba BNS informavo, kad dėl šių advokatų tolimesnio darbo buvo sprendžiama, kai jiems buvo pareikšti įtarimai ir tuomet nuspręsta laikino išbraukimo iš praktikuojančių advokatų sąrašo netaikyti.

Dabar rengiamasi dėl to spręsti iš naujo.

„Advokatų taryba iš naujo vertins situaciją ir spręs dėl laikinio šių advokatų išbraukimo iš praktikuojančių advokatų sąrašo. Artimiausias advokatų tarybos posėdis yra numatytas rugpjūčio 30 dieną“, – informavo Lietuvos advokatūra.

V. Grigonytė ir T. Grigas taip pat figūruoja kitoje byloje dėl galimo tuometinio Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjo Rimanto Grigo papirkimo. T. Grigas yra R. Grigo sūnus.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai rudenį. Jį organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento, Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
taigi kas cia tokio? kiek tokiu advokatu, kurie apeina istatymus. pazystu viena tokia, kuri turi savo kontora ir dar priklauso valstybes remiamai vienkartinei paslaugai. su ja sudarai sutarti, sumoki pinigus, ir dar nemazus, o ji, be sutarties dalyvauja vienkartinej teisiniu paslaugu pilieciams paslaugai. o tie pinigai sumoketi sudarant sutarti lieka jai. kur ziuri mokesciai?

fas fas

fas fas portretas
taigi cia nera sekso ir korupcijos, kaip cia dabar?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių