Quantcast

Teismo prašoma konfiskuoti neteisėtai įgytą 550 tūkst. eurų vertės turtą

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra penktadienį kreipėsi į Kauno apygardos teismą prašydama valstybės naudai konfiskuoti vieno Kauno rajono gyventojo neteisėtai įgytą 550 tūkstančių eurų vertės turtą, pranešė prokuratūra.

Pernai rugsėjį Kauno apygardos prokuratūroje pradėtas tyrimas gavus informaciją, kad vieno Kauno rajono gyventojo valdomas turtas galimai nėra įgytas teisėtu būdu. Pats asmuo teisėsaugoms pareigūnams buvo žinomas.

Tyrimą dėl brangaus nekilnojamojo turto įsigijimo aplinkybių atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras.

Tyrimo metu nustatyta, kad didelės vertės dviejų sklypų bei gyvenamojo namo įsigijimo asmuo negali pagrįsti nei savo, nei jo artimo giminaičio, kurio vardu šis turtas ir buvo įregistruotas, teisėtomis pajamomis, todėl įstatymo nustatyta tvarka buvo priimtas sprendimas kreiptis į teismą dėl šio turto konfiskavimo valstybės naudai.

Civilinio turto konfiskavimo įstatymą, kuriuo siekiama sukurti prielaidas veiksmingiau kovoti su tokiais reiškiniais kaip organizuotas nusikalstamumas, korupcija ir savanaudiški nusikaltimai, Seimas priėmė 2020 metais.

Jame įtvirtinta, jog sprendimą pradėti turto tyrimą priima prokuroras, nustatęs, kad yra pagrindas įtarti, kad asmenys turi neteisėtu būdu gauto, jiems nuosavybes teise priklausančio, turto.

Konfiskuoti turtą leidžiama tik tuomet, jeigu jo vertė neatitinka asmens teisėtų pajamų ir šis skirtumas viršija 100 tūkst. eurų, o asmuo negali pagrįsti turimo turto teisėtumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanga

Vanga portretas
Anonimas nenuilstamai dirba 5-one kolonoje . Vargšo kolūkis buvo sugriautas , bet spėjo nuvykti į Šveicariją ir ten visas pilis apskaityti! Svoločius, bet darbštus …

Anonimas

Anonimas portretas
Vertėtų pasidomėti visų,valdžioje esančių,milijonierių turtais,ten tikrai rastų neteisėtu būdu įsigyto turto.Tautai svarbu ar jais galima pasitikėti,juk jie iš rinkti,ir vėl bus renkami.

Kitu kampu

Kitu kampu  portretas
Kaip ten reikalai su autokaustos kuriais, ir Kauno administracijos direktoriumi, grigeo,Palangos dusinemis, auksinėmis kopėčiomis, auksiniais šaukštais, ir t.t....cia lietuva
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių