Quantcast

Teisme – širdį draskantys motinos prisiminimai apie mirštantį kūdikį

„Jis garsiai suklykė ir išsirietė. Pabučiavau jį į kaktą. Jo akys užsivertė“, – ašarodama kraupų vaizdą teismui piešė Kristina Drėzienė. Manoma, kad jos 11 mėnesių kūdikio Domo gyvybė užgeso, nes Kauno klinikinės ligoninės slaugytoja tiesiai į veną suleido kalio.

„Jis garsiai suklykė ir išsirietė. Pabučiavau jį į kaktą. Jo akys užsivertė“, – ašarodama kraupų vaizdą teismui piešė Kristina Drėzienė. Manoma, kad jos 11 mėnesių kūdikio Domo gyvybė užgeso, nes Kauno klinikinės ligoninės slaugytoja tiesiai į veną suleido kalio.

Pagalvojo, kad užspringo

Penktadienį Kauno apylinkės teisme ašarojo ne tik prieš pusantrų metų mirusio mažylio motina, bet ir kaltinamoji Valdareza Beleškienė. Ji kaltinama tuo, kad supainiojo medikamentus ir D.Drėzai į veną suleido ne gliukozę, o kalį.

Domas suspiegė ir iš skausmo išsirietė beleidžiant vaistus. Skiriamasis kalio injekcijos požymis – beprotiškas skausmas. Tą kraupią akimirka motina ir slaugytoja pirmiausia pagalvojo, kad vaikas užspringo.

„Ji man liepė atidaryti langą, o pati pakėlė Domą už kojų ir pradėjo purtyti. Tada praėjo šaukti pagalbos, pagriebė jį ant rankų ir nubėgo į procedūrinį kabinetą“, – pasakojo K.Drėzienė.

Moteris nedalyvavo teismo procese, tačiau penktadienį turėjo ateiti, nes atėjo metas apklausti nukentėjusiuosius: ją ir jos vyrą Egidijų Drėzą. Proceso dalyviai teisme kalba stovėdami, tačiau K.Drėzienei padaryta išimtis. Prisiminimai apie vaiko mirtį jai iki šiol pakerta kojas.  

Širdutė neužsivedė

„Nuolat gydytojos klausinėjau, ar jis atsigavo. Ji man nieko neatsakė“, – sunkiai kalbėjo K.Drėzienė. Staigiai ir sunkiai pablogėjusi vaiko sveikatos būklė sukėlė paniką ligoninėje. Kurį laiką iš Vaikų intensyvios terapijos skyriaus nebuvo jokių žinių. 

„Po kurio laiko išėjo gydytojas, kuris pasakė, kad kažkodėl neužsiveda širdutė. Ji lyg ir suspurdėjo, bet neužsiveda“, – ašaras nubraukė K.Drėzienė. Ji ir jos vyras ilgą laiką tikėjo, kad vaikas atsigaus.

„Bet laikas bėgo, o gydytojas Darius Varaškevičius vis išbėgdavo, nusibraukdavo prakaitą nuo kaktos ir prašydavo prisiminti, kokiomis pavojingomis paveldimomis ligomis galėjo sirgti artimieji“, – pasakojo E.Drėzas.

V.Beleškienės advokatai viso proceso metu bando pasakyti, kad D.Drėzas galėjo būti silpnos sveikatos, sirgti sunkia širdies liga.

„Mes jį vadindavome tikru vyru. Jis 11 mėnesių jau bėgiojo, buvo labai tvirtas, sveikas“, – Domo sveikatos problemas neigė motina. Ji teigė neturėjusi jokių priekaištų jos vaiką nesėkmingai bandžiusiam gaivinti ligoninės personalui.

„Aš išeidama jiems padėkojau, nes matėsi, kad 4 ar 5 žmonės darė viską, ką galėjo, kad atgaivintų mano vaikelį“, – prisiminė K.Drėzienė.

Drėzai pasakojo tą patį vakarą iš medikų išgirdę, kad mirties priežastimi galėjo būti sumaišyti medikamentai. Kitos galimos versijos pradėjo gimti vėliau. 

Ieško naujos liudytojos

K.Drėzienė teismui pasakojo mačiusi, kad tuo metu, kai Domas buvo gaivinamas, V.Beleškienė koridoriumi nusinešė lėkštelę su dviem švirkštais. K.Drėzienė negali pasakyti, ar tie švirkštai buvo iš jos palatos, tačiau jie buvo tokie patys, kokius V.Beleškienė buvo atsinešusi. Mirusio kūdikio motinos teigimu, tą matė dar viena moteris, dirbanti ligoninėje, tačiau jos asmenybė nėra nustatyta. Teismas leido prokurorei pabandyti surasti liudininkę. Tam davė savaitę.

Tikėtasi, kad penktadienį teisme įvyks ir V.Beleškienės apklausa, tačiau ji tai sutiko daryti tik po to, kai bus apklausta nauja liudytoja ir teismo posėdžiuose dalyvaujantis specialistas –Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas.

V.Beleškienei gali grėsti 8 metai nelaisvės. Vaiko tėvai iš ligoninės siekia prisiteisti 3,5 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asss

asss portretas
as milijonu neprasyciau, savo rankom uzversciau tokia ziurke

asss

asss portretas
as milijonu neprasyciau, savo rankom uzversciau tokia ziurke

rima 2

rima 2 portretas
ziauru, nuzude vaikuti ant mamos ranku, karti tokia sesele
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių