Quantcast

Teismas pasigailėjo moters, kaltintos šmeižtu garsioje pedofilijos istorijoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas antradienį pakeitė nuosprendį byloje, kurioje dėl viešų raginimų smurtauti ir šmeižimo buvo nuteisti trys asmenys. Vienas iš jų –  išteisintas.

Byla siejama su buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio šeima. Buvusio teisėjo įsūnis tariamos pedofilijos skandalo įkarštyje rastas miręs. Viešojoje erdvėje buvo pasirodę užgaulių komentarų apie šeimą, o miręs jaunuolis nepagrįstai sietas su pedofilais.

Pernai gruodį Kauno apylinkės teismas kaltu dėl šmeižimo pripažino Saulių Urbanavičių. Vyras viename portale po straipsniu buvo parašęs tikrovės neatitinkančią informaciją apie A.Milinį. Jam skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieneriems metams. Nuteistasis per tris mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo dienos turėjo viešai, skelbiant per viešas informavimo priemones, atsiprašyti nukentėjusiųjų Marijos Milinienės ir A. Milinio.

Po Vilniaus apygardos teismo verdikto nuosprendis šioje byloje įsiteisėjo. S. Urbanavičius buvo parašęs apeliacinį skundą, tačiau teismas jį atmetė.

Tuo metu Nijolę Stefaniją Vonžodienę Vilniaus apygardos teismas išteisino, nusprendęs, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo požymių. Moteris taip pat buvo nubausta lygtine bausme už viešus raginimus smurtauti bei mirusiojo atminimo paniekinimą.

Danutei Tilvikienei apkaltinamasis nuosprendis dėl šmeižimo paliktas galioti. Moteriai skirta pusės metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui. Per tris mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo dienos, ji viešai turės atsiprašyti nukentėjusiųjų M. ir A.Milinių. Be to, moteris turės sumokėti 500 eurų neturtinės žalos atlyginimą M. Milinienei. Buvusio teisėjo žmona nepagrįstai buvo susieta su tariamu pedofilų klanu.

Šioje byloje buvo daugiau kaltinamųjų, tačiau jie buvo išteisinti paskelbus ankstesnį nuosprendį.

Dabar jau miręs kaunietis Drąsius Kedys verslininką Andrių Ūsą, buvusią sugyventinę Laimutę Stankūnaitę ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A. Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

D. Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir L. Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D. Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

A. Ūsas išteisintas tik po mirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brone

Brone portretas
Skaitant ne pykina nes vargse Miliniene jautesi izeista ir pazeminta?! , o ko tada pati lakste po tardymus ir dalyvavo apklausose " nekviesta "?! Lietuva valdo klanas kurio gretose nemazai pedofilu ir iskrypeliu ir kol tai nepasikeis - teisybes nerasite niekada! Turi isdvesti iskrypeliai tik tada ant svariu pamatu bus imanoma pradeti statyti teisines ir demokratines valstybes pamatus!

vladas

vladas portretas
Bet tie ,,patvoriniai" gajus.Ir kokiu ,,tableciu", ta ju ,,vadove"dave?

wwwww

wwwww portretas
Niekas netiki tais jusu paistalais. Jusu teismai yra paskutinej vietoj, viskas nupirkta ir valdoma, teisybes nera ir nebus durniu laive tai seniai visiems zinoma. Pedofilu klanas valdo visus. Dabar yra arsiau negu prie Stalino. Uz teisybe sodinama i kalejima arba netiketai mirsta. Svarbu kad p. Stankunaite butu aprupinta ir saugoma iki pakratys kojas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių