Quantcast

Teismas leido suimti policininkę peiliu sužaloti bandžiusį vyrą

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas penktadienį paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams – Jonavos rajono policininkę peiliu sužaloti bandžiusiam vyrui.

Suimtajam V. Č. buvo pareikšti įtarimai dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui ir pasikėsinimo nužudyti.

Teismo nutartyje pažymima, kad byloje yra pakankamai duomenų leidžiančių manyti, jog įtarimai V. Č. buvo pareikšti pagrįstai. Teismas atsižvelgė į tai, kad vyras liepos pradžioje buvo baustas baudžiamuoju įsakymu ir nustatė, kad būdamas laisvėje jis gali tiek slėptis nuo teisingumo, tiek daryti naujus nusikaltimus.

Teismo vertinimu, švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis nebūtų įmanoma pasiekti baudžiamojo proceso kodekso numatytų tikslų, užtikrinti įtariamojo dalyvavimą procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą bei nuosprendžio įvykdymą.

V. Č. ketvirtadienį apie 22 valandą buvo pristatytas į Jonavos rajono policijos komisariatą dėl melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo.

Apie 22.16 val. atliekant sulaikytojo kratą, jis išsitraukė už nugaros laikytą peilį ir tyčia smogė juo šalia buvusiai policijos pareigūnei į kaklą, tačiau ši staigiu judesiu išvengė smūgio. Vyras tuomet bandė dar kartą smogti peiliu, bet jį sutramdė šalia buvęs policininkas, kuris pargriovė V. Č. ant žemės ir atėmė peilį.

Areštinėje 1997-aisiais gimęs V. Č. atsidūrė po to, kai apie 21.40 valandą buvo gautas pranešimas, kad Jonavos rajone, Šilų seniūnijoje esančiame kaime, asmuo nori susižaloti. Atvykus pareigūnams ir medikams neblaivus vyras paaiškino tik norėjęs pajuokauti. Tuomet jam buvo nustatytas 2,75 promilės girtumas.

Ši teismo nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

U

U portretas
Už ka ji teisti jai farai žiopli gerai kad narkotiki nrprikišo

H

H portretas
Gerai kad automata neisinešė

Lyda Gudonienė

Lyda Gudonienė portretas
Nors straipsnio antraštę parašykite be stiliaus klaidų. Nejaugi žurnalistai niekada nesimokė lietuvių kalbos? Net pradinukui aišku, kad antraštė parašyta neteisingai - suprask, kaip nori.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių