Quantcast

Teisėjų korupcijos byloje – bylinėjimosi dėl „Vijūnėlės dvaro“ aplinkybės

Kauno apygardos teismas antradienį toliau nagrinės teisėjų korupcijos bylą, posėdyje numatyta aiškintis aplinkybes, susijusias su „Vijūnėlės dvaru“ Druskininkuose.

Šioje byloje teisiamas Druskininkų meras Ričardas Malinauskas kaltinamas per tarpininkus davęs kyšį, kad civilinėje byloje dėl minėto pastato būtų priimti palankūs sprendimai ir jis nebūtų nugriautas.

Nelegaliu pripažintas pastatas nugriautas 2019-ųjų spalį, po atitinkamo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimo. Druskininkų valdžia dėjo pastangas, kad pastatas būtų išsaugotas.

R. Malinauskas yra patvirtinęs, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras statytas jam, nors oficialiai jo savininkas buvo bičiulis verslininkas Žilvinas Povilonis. Iš jo meras ketino planavo baigtą pastatą perpirkti.

Tiek R. Malinauskas, tiek jo padėjėjas Aivaras Kadziauskas kaltę neigia.

Jos nepripažįsta ir byloje teisiamas buvęs Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, kaltinamas, kad už kyšį priėmė palankų sprendimą sustabdyti šio pastato griovimą. Jo teigimu, šis sprendimas buvo standartinis tokiose bylose, o iš kitos teisiamosios Oksanos Sakalauskienės gautus pinigus aiškino artima draugyste ir šeimyniniais reikalais.

Šį epizodą planuojama nagrinėti po pietų vyksiančiame posėdyje. Ryte teismas toliau nagrinės epizodą, susijusį su Aukščiausiojo Teismo teismo teisėjo padėjėju, šio teismo teisėjos Audronės Kartanienės sūnumi Airingu Kartanu, kaltinamu, kad rinko informaciją apie bylas ir teisėjus, kuriuos būtų galima papirkti.

Jis savo kaltę byloje pripažįsta, tačiau teigia jokių realių veiksmų nesiėmęs, o apie savo ryšius su teisėjais blefavęs.

Visi šios bylos epizodai yra susiję su buvusiu advokatu Drąsučiu Zagrecku, tarpininkavusiu kyšininkavimo schemose. Jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes bendradarbiavo su teisėsauga.

Per ikiteisminį tyrimą STT pareigūnai sako surinkę duomenų, kad suinteresuoti bei jiems tarpininkavę asmenys, įtariama, planuodavo, tardavosi ir perduodavo įvairaus dydžio piniginius kyšius, siekdami neteisėtais būdais užsitikrinti pageidaujamus teismų sprendimus.

Tyrimo medžiagoje nurodomos galbūt duotų ir priimtų kyšių sumos siekia nuo 3 tūkst. iki 60 tūkst. eurų. Dalis kaltinamųjų kaltinami veikę bendrininkaudami, dalis – organizuotoje grupėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ožys gali statyti bybį ir ant Oželytės

Ožys gali statyti bybį ir ant Oželytės portretas
Ir ant Lietuvos. Tegu plaukia Ožio dvaras nh!

Kada grisus žydožio dvarus Lietubos pajūryje?!

Kada grisus žydožio dvarus Lietubos pajūryje?! portretas
Ar generolas Kuprius legaliai pasistatė?!

griauti bil durnas gali

griauti bil durnas gali portretas
kad ir tas teisėjas. Kuris garantuotaai gyvenime nieko nepastatė . Nebent švancą. Geriau paimt visuomenės reikmėm. Pastatas pastatytas, klimatas gavo dozę šilumos. Ir nugriau. Buki ir dar nusikaltėliai taip gali padaryt.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių