Quantcast

Estus, važinėjusius prabangiais automobiliais, skriaudę kauniečiai išgaudyti po vieną

Antradienio ryte Kaune – Palemone bei Petrašiūnuose vyko tarptautinė operacija, per kurią sulaikyti du asmenys siejami su keliasdešimt prabangių automobilių vagystėmis Estijoje. Vienas iš jų prieš penkerius metus jau buvo perduotas pagal Europos arešto orderį Austrijai ir yra teistas ne tik ten, bet Vokietijoje.

Remiantis Kauno policijos išplatinta šios operacijos vaizdo medžiaga, į prabangius 35-erių metų A.S. namus Palemone pareigūnai apie 9 val. ryto lipo per tvorą. Ir sprendžiant iš to, kad jis guli ant grindų surakintas antrankiais vienomis kelnaitėmis, greičiausiai A.S. buvo netikėtai užkluptas dar miegantis.

Stop kadras

Šio įtariamojo vadovavus nusikalstamam susivienijimui, kuris specializavosi automobilių vagystėmis, gyvenamoje vietoje buvo rasti du, pirminiais duomenimis, neteisėtai laikomi pistoletai, apie 10 tūkst. eurų grynaisiais bei kiti daiktai, galimai naudoti jam inkriminuojamoms nusikalstamoms veikoms vykdyti: savadarbis spynų laužimo mechanizmas, įrankis stiklui daužti, elektroninis bekontakčių raktų nuskaitymo ir jo signalų perdavimo įrenginys bei GPS slopintuvas.

Kauno policijos nuotr.

Antrajam įtariamajam susijus su minėta Estijos pareigūnų tiriama byla – A.Š., gimusiam 1981 m., antrankiai po pusvalandžio buvo uždėti Petrašiūnų autoservise, kuriame veikia ir automobilių dalių laužynas. Šis autoservisas priklauso vienai įmonei. Tačiau sulaikytasis oficialiai joje nedirba.

Stop kadras

Šiandien po pietų abu sulaikytieji stojo prieš Kauno apylinkės teismą, į kurį buvo kreiptasi dėl jų suėmimo pagal Estijoje išduotus Europos arešto orderius. Juos prašyta suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Dėl situacijos šalyje sulaikytieji į teismą nebuvo atvežti. Jų suėmimo klausimas spręstas, surengus vaizdo konferenciją tarp  Kauno policijos areštinės, kurioje jie atsidūrė po sulaikymo, ir Kauno apylinkės teismo. Šiam leidus juos suimti, tolesnį jų perdavimo Estijai klausimą jau spręstų Vilniaus teismas, dalyvaujant Generalinei prokuratūrai.

Sulaikytasis autoservise – lig šiol neteistas. O Palemone – jau ne kartą teistas už vagystes ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, minimą jam paskelbtuose nuosprendžiuose, – galimai už automobilių vagystes.

Minėti kauniečiai yra ne vieninteliai lietuviai šioje nusikalstamo susivienijimo byloje. Pranešime žiniasklaidai, kurį pasirašė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Estijos policija, teigiama, kad jau nustatyta bei sulaikyta 18 įtariamųjų, kurių nusikalstama veika apėmė visą Europą – Latviją, Lenkiją, Vokietiją, Austriją, Čekiją ir Slovakiją. Kadangi tai estų byla, Kauno teisėsaugininkai sukonkretinti, kaip minėtos šalys susijusios su automobilių vagystėmis Estijoje negalėjo.

Bylos duomenimis, per pastaruosius trejus metus įvairiuose Estijos miestuose – Tartu, Taline bei kituose buvo pavogti mažiausiai 32 automobiliai, pagaminti 2013-2020-ais metais. Daugiausiai – BMW. Tačiau buvo ir „Land Rover“. Ilgapirščių, priklausiusių šiuos automobilius vogusiam nusikalstama susivienijimui, grobio vertė – beveik 270 tūkst. eurų. Jiems gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Antradienio sulaikymuose specialiai dėl jų Kaunan atvykusiems Estijos pareigūnams talkino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba, besispecializuojant automobilių vagystėmis, bei Kauno policijos patruliai. O jų veiksmus koordinavo Eurojust.

Šiandien po pietų prokurorės prašymas suimti trims mėnesiams niekur nedirbantį ir oficialaus pragyvenimo šaltinio neturintį – esą uždarbiauja užsienyje A.S. patenkintas. 

Sprendimas, ar tenkinti prašymą suimti maksimaliam terminui ir A.Š., bus skelbiamas rytoj.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
NA TADAS BLINDA IRGI BUVO PONU PLESIKAS IR KA: SPYGA TAUKUOTA,KAS TURI GERA AUTOMOBILI ,TURI DAR ANT KITO.

Oi prisiteis

Oi prisiteis portretas
už nuogo nufotografavimą privačioje teritorijoje.pareigūnai tai apsirengę...Tik labai prasti pareigūnai gali dirbti taip, kad estams ar kitiems kitataučiams savus lietuvius parduoda...Patys pareigūnai iš tokių gyvena...Jei ,,dirbo" užsieny ir vežė Lietuvon, tik džiaugtis reikia...patys tuo gėriu naudojatės..

Nesupratau

Nesupratau portretas
Kam dar viena uzpakalio foto
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių