Quantcast

Šventinį savaitgalį Lietuvoje – 174 gaisrai, keturi žmonės apdegė

  • Teksto dydis:

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 174 gaisrų ir atliko 64 gelbėjimo darbus. Antrąją Velykų dieną gaisrų metu nukentėjo keturi žmonės.

Balandžio 18 d., 9.37 val., buvo pranešta apie gaisrą daugiabutyje, Draugystės gatvėje, Visagine. Atvykus ugniagesiams, degusios vieno buto durys jau buvo užgesintos. Gyventojas, gesindamas gaisrą, apdegė rankas, veidą, prisikvėpavo dūmų. Jį greitosios pagalbos medikai nuvežė į gydymo įstaigą. Gaisro metu apdegė durys, aprūko laiptinės ir buto sienos, apdegė ir apsilydė laiptinės elektros instaliacija. Įtariama, kad buto durys buvo padegtos.

13.12 val. Šiaulių rajone, Lingailių kaime, degė automobiliai „BMW 320“, „Audi 80“ ir žolė. Gaisro metu apdegė vyras. Jis po medikų apžiūros buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu sudegė abu automobiliai, išdegė 8 ha sausos žolės, apdegė dalis medinio namelio sienos.

16.45 val. Panevėžyje, Tiekimo gatvėje, degė žolė. Gesindamas ją, apdegė vyras. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu išdegė 2 ha žolės.

19.42 val. Mažeikių rajone, Tirkšlių miestelyje, atvira liepsna degė gyvenamas jūrinis konteineris ir prie jo priblokuota medinė terasa. Gaisro metu plaštaką apdegė moteris. Greitosios pagalbos medikai pagalbą jai suteikė vietoje. Gaisro metu išdegė konteinerio vidus, sudegė jame buvę namų apyvokos daiktai ir medinė terasa.

Šeštadienį, apie 4 val. ryto, Vilniuje, Eišiškių plente, liepsnojo medžio apdirbimo patalpos. Gaisro metu išdegė antrojo aukšto patalpos ir šalia esanti patalpa, kurioje buvo pjuvenos. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo priblokuotą lentpjūvę.

Sekmadienį, 15.44 val., gaisras kilo Alytuje, Pramonės gatvėje esančiame sandėliavimo paskirties pastate. Atvykus ugniagesiams, iš pastato veržėsi dūmai, viduje atvira liepsna degė rūšiuotos atliekos. 3 tūkst. kv. m ploto pastate buvo sandėliuojama apie 400 t rūšiuotų supresuotų plastiko ir popieriaus atliekų bei 10 t padangų. Gaisro metu apdegė 7 t atliekų. Gaisras buvo lokalizuotas 17.14 val., likviduotas apie 20 val.

Pirmadienį, 14.20 val., buvo pranešta, kad Kauno rajone, Taurakiemio seniūnijoje, Vyčiaus kaime, dega miškas. Vaišvydavos miške degė apie 15 ha miško paklotės. Ugniagesiai gelbėtojai šį gaisrą gesino iki 20 val., gaisravietėje budėjo iki 2 val. nakties.

Balandžio 16–18 d. ugniagesiai gelbėtojai gesino 101 gaisrą atvirosiose teritorijose. Jų metu išdegė beveik 60 ha pievų, miško paklotės, ražienų ir kitų teritorijų. 

Sekmadienį, 20.08 val., gautas pranešimas, kad Vilniuje, Vandentiekio gatvėje, žmogus įkrito į duobę. Atvykę ugniagesiai iš 1,5 m duobė ištraukė moterį, tačiau greitosios pagalbos medikai konstatavo jos mirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Meluoja. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propogana, visuomenės kurstymas. Organizavimas vogti iš valdžios. Lietuvos Respublikos Kaunas vpk Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Všį Ernmar Respublika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių