Quantcast

Šūviai Vilijampolėje: miško gyventojams grėsusios kulkos atiteko girtam praeiviui?

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai nesikreipė į teismą dėl 80-mečio, sekmadienio popietę viešoje vietoje šaudžiusio iš, pirminiais duomenimis, neteisėtai laikomo revolverio, suėmimo. Nors Lietuvos įstatymai jokių išlygų dėl amžiaus, kai gresia baudžiamoji atsakomybė, ir nenumato. Senolis linkęs teisintis buvęs priverstas panaudoti ginklą, nes žinojo, kad nuo beveik trigubai jaunesnio oponento, kuris jam kėlė grėsmę, nepabėgs.

Kaip jau rašyta, šis incidentas, dėl kurio šiandien atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei neteisėto ginklo laikymo, užregistruotas sekmadienį, apie 14.30 val., Neries krantinėje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, revolverį su savimi turėjęs 80-metis ir jo 31-erių metų oponentas nesugebėjo prasilenkti Varnių gatvės tilto prieigose – ties komerciniais pastatais.

Jaunesnysis šio šūviais pasibaigusio konflikto dalyvis buvo neblaivus ir su moterimi. Jis teigia ne iš karto supratęs, kad senolis jį sužalojo netikėtai išsitrauktu ginklu. Tik tada, kai atkreipė dėmesį į nubrozdinimą rankoje, o po to – ir blauzdoje. Jis pats ir pranešė apie šį incidentą policijai.

 

 

Šios pareigūnai, atskubėję į įvykio vietą net penkiais automobiliais, sulaikė šaulį netoliese. Jis iš tikrųjų toli nenubėgo.

80-metis teisinosi nežinojęs, kad jo turimam ginklui, kurį esą iš kažko gavo daugiau kaip prieš dešimt metų, būtinas leidimas. O išėjo tądien su juo iš namų – dėl saugumo, nes ketino važiuoti į mišką pasivaikščioti.

Tačiau, tądien senolis atsidūrė Kauno policijos areštinėje, iš kurios išleistas tik po paros, skyrus švelnesnę už suėmimą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Į įvykio vietą kartu su policija atvykę greitosios medikai nuvežė apšaudytąjį į Klinikų priėmimo skyrių. Po ten atliktos apžiūros jis išleistas į namus. Nors medikų išvados teisėsaugininkai dar neturi, pirminiais duomenimis, jo patirti sužalojimai nėra sunkūs.

Ar tikrai nereikėjo leidimo laikyti iš senolio paimtą ginklą, atsakys šį, pirminiais duomenimis, revolverį apžiūrėję specialistai.

Už neteisėtą ginklo, kuriam būtinas leidimas, laikymą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Nors mūsų įstatymai numato tik amžių, nuo kurio atsakoma už padarytus nusikaltimus, bet Baudžiamajame kodekse nėra amžiaus cenzo, nuo kurio jau baudžiamoji atsakomybė už tai negresia, vyresnio amžiaus asmenų skydu teisme gali tapti ir medikų pažymos apie jų turimas ligas, dėl kurių jie negali būti siunčiami už grotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aisku

aisku portretas
Slabotkej be patrankos vaikscioti neina...ten vienas kita susitike apsnukiuoja..Nebutu soves butu peili gaves i zarnas..Ten pastoviai kulkos zvimbia..

pats gaidys prisipiso

pats gaidys prisipiso portretas
o kai gavo otvetke, paozino senuka, iseina kad jis jau ozio kastoje ...

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuolis senuolis, apsigynė nuo girto gaidžio. Galėjo ir nupilti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių