Quantcast

Sutuoktinės sumokėtas penkiaženklis užstatas leido nuimti vienam estų skriaudikui antrankius

  • Teksto dydis:

Šiandien ryte – po Kauno apylinkės teismo sprendimo netenkinti prašymo suimti per tarptautinę operaciją Petrašiūnų autoservise pagal Europos arešto orderį sulaikytą 39-erių A.Š., dirbantį ten pagal individualios veiklos pažymą, jis paleistas į laisvę.

Kaip jau rašyta, remiantis Estijos policijos atliekamu ikiteisminiu tyrimu, A.Š. yra įtariamas dalyvavęs nusikalstamo susivienijimo veikloje, kuriam vadovavo taip pat antradienį savo gyvenamoje vietoje Palemone sulaikytas 35-erių A.S., kurio namuose rasta ir svarių šios nusikalstamos veikos įkalčių. Bylos duomenimis, per trejus metus šis nusikalstamas susivienijimas, kuriam priklausė mažiausiai aštuoniolika asmenų, Estijoje pagrobė 32 prabangius automobilius, kurių dauguma buvo BMW.

Šis grobis, ikiteisminio tyrimo duomenimis, atsidurdavo minėtame Petrašiūnų autoservise, dėl to šių automobilių ardymu dalimis įtariamas A.Š. taip pat yra siejamas su minėtu nusikalstamu susivienijimu.

Prokurorė, prašydama trečiadienį suimti pagal Europos arešto orderį sulaikytą A.Š. trims mėnesiams – kol bus išspręstas jo perdavimo Estijai klausimas, teigė, kad dėl gresiančios keliolikos metų laisvės atėmimo bausmės yra pagrindas įtarti, jog paleistas į laisvę jis gali pasislėpti.

Pats A.Š. tikino, kad neketina taip elgtis, nes turi šeimą ir darbą bei neturi jokių ryšių užsienyje. Jo advokatas, antrindamas savo ginamajam, kad nėra jokio pagrindo taikyti A.Š. griežčiausią kardomąją priemonę, prašė paleisti šį už užstatą. Teismui buvo pateiktas banko kvitas, kad A.Š. sutuoktinė jau sumokėjo 10 tūkst. eurų į Generalinės prokuratūros sąskaitą.

Prokurorės prašymą suimti A.Š. nagrinėjusi teisėja Sigita Kazlauskienė, išvakarėse suėmusi A.S., nusprendė šį kartą prokurorės prašymą atmesti. Paleidžiant A.Š. už užstatą, konstatuota, kad nėra objektyvių priežasčių, kad siekdamas išvengti gresiančios bausmės, jis bėgs ir slėpsis bei vengs perdavimo pagal Europos arešto orderį Estijai, nes dar nėra teistas, gyvena šeimoje, kurioje – du nepilnamečiai vaikai, bei su tėvais, t.y. jo socialiniai ryšiai – stiprūs.

Šią teisėjos nutartį prokurorė dar gali per tris dienas apskųsti. Šiandien ryte ji dar negalėjo atsakyti, kaip elgsis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kad tokis sumas moka už trumpalaikę laisvę , VADINASI LAISVĖJE REIKIA PADARYTI SVARBIUS DARBUS ir kaip teisėjai sutinka tai daryti .

CPRp

CPRp portretas
Na šiaip jau baltame pasaulyje užstatas yra pinigų suma kurią reikės sumokėti paiešką, suradimą ir atgabenimą vykdysiančiai organizacijai, po to kai asmuo pabėgs. Nu nemanau kad po visą svietą kažkas už 10000EUR gainiosis šį personažą. Jei pasislėps pietų Amerikoje, tai vien lėktuvo bilietai panašiai kainuos :)

Kaunas

Kaunas portretas
Vienas ten is NASA nereikejo jo imt as manau ten busimas kosmonautas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių