Quantcast

Sureaguota per vėlai: savižudybę iš Kauno transliavo tiesiogiai

  • Teksto dydis:

Trečiadienio paryčiais socialiniame tinkle „TikTok“ buvo tiesiogiai transliuojama kraupi savižudybė.

Vyras iš pradžių kėlė pranešimus, kad nusižudys, o po to įjungęs vaizdo kamerą pradėjo žalotis.

Visa tai stebėjo ar bent akimirkai matė daugiau kaip dešimt žmonių. Paliktas vienas komentaras „Praneškite policijai“.

„Policijos pareigūnai pranešimo, kad viename socialiniame tinkle yra patalpintas įrašas, kuriame vyras žaloja save, sulaukė apie 5.30 val. ryto, pareigūnams šią informaciją pranešė viena iš tarptautinių teisėsaugos institucijų. Pirminį pranešimą gavo ne Kauno apskr. VPK“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kauno policijai atstovai.

Buvo nustatyta vyro tapatybė, bet namie jo nebuvo. „Patikrinus jo gyvenamąją vietą Prienuose, joje vyras nerastas. Tada sulaukta papildomos informacijos, kad jis gali būti apsistojęs Kaune. Tokią informaciją mūsų pareigūnai gavo apie 10 val. Tuomet buvo nedelsiant vykstama į įvykio vietą, išlaužtos buto durys, o viduje rastas vyro kūnas“, – nurodė policijos atstovai.

Kiek vėliau Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis patikslino informaciją. Pasak jo, pirmas pranešimas apie transliaciją gautas vis tik 5.04 val., kai į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino vaizdo įrašą pastebėjęs asmuo. Pareigūnai su juo susisiekė du kartus.

„Jis nieko paaiškinti negalėjo. Aiškino, kad matė transliaciją, bet nežino nei kur, nepažįsta to asmens, mano, kad tai netikra, kad tai influenceris, norintis surinkti kuo daugiau „like‘ų“, dėl to taip daro. Žmogus tiesiog jautė pareigą pranešti policijai“, – LRT.lt sakė R. Matonis, pridūręs, kad pareigūnai veiksmų ėmėsi iškart, o netrukus apie šį įvykį gautas pranešimas iš Interpolo kolegų Singapūre. 

Anot oficialaus policijos pranešimo, gegužės 3-ąją apie 10.30 val. Kaune, bute, rastas 40 metų vyro kūnas su durtinėmis žaizdomis. 

Gegužės 4-ąją prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Anot prokuratūros, patikrinimas nurodytu adresu atliktas gavus pranešimą iš Singapūro Interpolo nacionalinio biuro, kuriame nurodoma, jog internetinėje pokalbių programėlėje „TikTok“ vyras save žaloja.

Pirminės Teismo medicinos eksperto išvados patvirtina savižudybės versiją. Ant vyro kūno rasti daugybiniai, pasikartojantys, panašios krypties sužalojimai. Savigynos požymių nebuvo rasta.

Policijos pareigūnai prašo piliečių, kad pastebėję įtartiną ar netinkamą žmonių elgesį, kuo greičiau apie tai informuotų skubios pagalbos telefono numeriu 112.


Šiame straipsnyje: kaunasTiK ToKpolicijamirė žmogustiesioginė transliacijapagalbos telkraupi savižudybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

As tiesiog be zodziu

As tiesiog be zodziu portretas
Kaip taip galima lietuvis pasuko informavo niekas nekreipe dėmesio paskui tik 10val pradėjo kreipti kaip is kitur pasuko nu as be zodziu kodel policininkai neneša atsakomybes juk jie gauna infoacija tai ir vazuok ziurek lausk durys turi juk toke teise jai gautas iškvietimas as nesuprantu jau konkretus pasaulio pabaiga

X

X portretas
Toks vaizdas, jog ne tik mirusiam reikėjo, bet ir daugeliui komentatorių dabar reikia skubios psichologinės pagalbos...

Transliuoja

Transliuoja portretas
Pradžioja transliuoja tiesiogiai, o po to purvasklaida kiekvieną dieną pasimėgaudama transliuoja visais kanalais. Siaubas.
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių