Quantcast

Sulaikyti įtariamieji tautinės nesantaikos kurstymu Vilijampolėje: kaltas alkoholis?

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities policija praneša kovo 13-osios ir dar penktadienio rytą pradėjusi nuo operacijos 25-erių metų Vilijampolės gyventojo, įtariamojo išgražinus mikrorajoną svastikomis, namuose. Išvakarėse buvo sulaikyti du įtariamieji „papuošę“ tą patį Raudondvario plentą sovietine simbolika.

Šiandien ryte sulaikytam politikuojančiam „dailininkui“ inkriminuojamos dvi nusikalstamos veikos: ant elektros skydinės ties Raudondvario plento „Maxima“ kovo 9-sios paryčiais aptikta svastika ir nacistiniai užrašai „Žydai lauk", „Rusai lauk“ bei „Heil Hitler“ ir netoliese esančioje parduotuvėje „Moki-veži“ kovo 10-ąją, apie 10.30 val., ant grindų pastebėta svastika, o dar viena – išpurkšta ant jos lauko fasado. 

Pareigūnų rankose atsidūręs įtariamasis tikina, kad labai gailisi dėl esą neapgalvotų savo poelgių, dėl kurių verčia kaltę alkoholiui. Jis prisipažino „išgražinęs“ parduotuvės „Maxima“ prieigas vėlų kovo 8-osios vakarą. O „Moki-veži“ viduje ir išorėje piešęs svastikas ką tik ten įsigytais purškiamais dažais taip pat būdamas neblaivus.

Kauno policijos nuotr.

Įtariamasis linkęs dievagotis nesantis nacistinių pažiūrų. Tik mėgstantis žiūrėti filmus apie juos.

Šis 25-erių metų kaunietis, gyvenantis netoli jam inkriminuojamų išpuolių vietos, jau buvo žinomas policijai ir iki jų. Jis figūruoja ikiteisminiame tyrime dėl vieno turtiniams priskiriamo nusikaltimo ir yra baustas administracine tvarka.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, išvakarėse buvo sulaikyti dar du asmenys, įtariami ant vienos parduotuvės, įsikūrusios taip pat Raudondvario plente esančiuose buvusiuose įmonės „Inkaras“ pastatuose, išpurškę užrašą „CCCP“ ir žvaigždes. Jie aptikti kovo 11-ąją.

Pirminiais duomenimis, šios teplionės buvo padarytos naktį į kovo 11-ąją – apie pirmą valandą.

Šia nusikalstama veika įtariamo 22-ejų metų Marijampolės apskrities gyventojo pėdsakais buvo atsekta tos pačios kovo 11-osios popietę. Tačiau, į butą Kalnų gatvėje, kuriame jis buvo su dar vienu – 33-ejų metų asmeniu, policijos pareigūnų niekas neįleido. Į vidų patekta, panaudojus laužtuvą. Pastangos pasiteisino su kaupu: šiame bute rasti ne tik rudos spalvos dažai, naudoti minėtoms teplionėms, bet ir kartoninis sovietinės žvaigždės trafaretas.

Kauno policijos nuotr.

Dėl visų minėtų atvejų Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
Nuo kada baudzia uz istorija,beto tikrai nematau kurstymo

P

P portretas
Sovietu laikais pisdavom an kievienos tvoros ir niekas nebaude tai buvo 1970m

Š

Š portretas
O kas sia blogo nupiese tik reike kad didieji nenininkai nuvalytu
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių