Quantcast

Sukčių jaukas pardavėjams: daiktus atiduoda net ir nesulaukę pinigų

  • Teksto dydis:

Sukčiai dirba be išeiginių ir be pietų, bet su labai sočiomis vakarienėmis. Tačiau ir jiems pasitaiko blogų dienų.

Šiandien perpiet Šančiuose policiją sudomino vyras, kuris, portalo kauno.diena.lt turimais duomenimis, lankė nusižiūrėtas aukas ir rinko iš jų neva jo draugų neva jau nusipirktus daiktus.

Prekyba per internetinius skelbimus – populiari, jos privalumais pasinaudoti nesibodi ir nesąžiningi žmonės. Kai kurie sukčiai veikia ne po vieną.

Šiuo atveju pareigūnus pasiekė informacija, kad sukčiai, panaršę skelbimus, apsimeta pirkėjais, sukurpia istoriją, kad yra iš kito miesto, kad prekę paims „draugas/giminaitis“, o „atsiskaito“ per internetinį banką. Tik pinigai į pirkėjo sąskaitą taip ir neįkrenta, nes atsiųsta atlikto pavedimo kopija būna netikra. Pardavėjas lieka ir be pinigų, ir be prekės.

Vieną tokį „geradarį draugą/giminaitį“, atėjusį paimti telefono, už kurį neva jau sumokėti pinigai, šiandien ir pasitiko policijos pareigūnai.

Bankams vis labiau tobulinant savo sistemas pinigai iš sąskaitos į sąskaitą dažnai ateina kone akimirksniu arba per valandą–kelias, tad tikrai vertėtų palaukti, kol jūsų e.santaupos pasipildys realia suma.

Kauno policijos atstovai portalui kauno.diena.lt apie įvykį nedaugžodžiavo. Į užklausą apie galimo sukčiaus sulaikymą, gavome atsakymą, kad šiandien perpiet Šančiuose „buvo sustabdytas asmuo, tačiau pas jį draudžiamų daiktų rasta nebuvo. Pareigūnai tikslina aplinkybes“.

Pareigūnų turimais duomenimis, iki šiandien Kauno mieste birželio mėnesį registruoti šeši telefoninio/internetinio sukčiavimo atvejai.


Šiame straipsnyje: sukčiaipolicijaapgaulėpinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neskieskite apie bankus

Neskieskite apie bankus portretas
Iš vieno banko pervesti pinigai į kitą banką npasiekia ne per minutes, gerbiamieji fantastai, man pinigai Lietuvoje keiauja iš Nord banko į SEB jau ketvirta diena. Dar nepasiekė. bet keisčiausia, iš banko iš kurio pervesta pinigai nurašyti, gavėjo banke pinigų nėra ir joki žinių-kur pinigai.

L. J.

L. J.  portretas
Bandė ir mane padurint, bet nesulaukęs įkrentant pinigų daikto neatidaviau..turiu ir porą foto su fake pavedimu, bei asmens ID kortele.. Na ir tel nr iš kurio skambinėjo.. Jei policijai įdomu lai susisiekia.. 867107707

Čiubaka

Čiubaka portretas
matyt be galo nori atsikratyti šlamštu, kad tinka ir pavedimo kopijos
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių