Quantcast

Sukčiai iš įmonės išviliojo beveik 0,5 mln. eurų: pirko keliones, mašinas, bet galiausiai įkliuvo

  • Teksto dydis:

Kauno kriminalistai sulaikė du vyrus, kurie, kaip įtariama, norėjo neteisėtai praturtėti.

Policijos teigimu, laikotarpiu nuo spalio 25 d. iki lapkričio 4 d. sulaikyti du 21-erių amžiaus asmenys, kurie, pasinaudojo užsienyje finansines paslaugas teikiančių įmonių elektroninio mokėjimų įskaitymo techninėmis spragomis.

Šie vyrai apgaule inicijavo apie 300 fiktyvių mokėjimo pavedimų virtualių piniginių operatoriui (prekyba kriptovaliutomis). Taip pat apgaule įgijo didelį kiekį virtualios valiutos, ją konvertavo ir pervedė į kitas asmenines virtualias pinigines, vėliau dalį virtualios valiutos konvertavę į eurus grynino per įvairių bankų sąskaitas, pirko automobilius ir keliones padarydami virtualių valiutų piniginės operatoriui daugiau nei 400 tūkst. eurų žalą.

Nurodytu laikotarpiu atliktos kratos aštuoniose vietose, jų metu paimti grynieji pinigai, iš nusikalstamu būdu įgytų lėšų įgytos prekės, apribota nuosavybės teisė į lėšas įtariamųjų bankų sąskaitose, įšaldyta ir vėliau apribota nuosavybė į virtualią valiutą (viso apie 12 bitkoinų – apie 251 tūkst. eurų vertės).

Bendra paimto ir apriboto turto vertė apie 390 tūkst. eurų.

Atliekamo tyrimo metu nustatytas ir išaiškintas neteisėtos veiklos mechanizmas. Vyrai policijai anksčiau nebuvo žinomi, jiems paskirtos kardomosios priemonės: rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8-erių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia sakyciau premija

cia sakyciau premija portretas
8 metus nereikes nei PSD moket , nei gpm pvm a nei su elektriku mafija mustis....

jo

jo portretas
jai tai is rusu nuknyso, tai kova, o ne grobstimas.

skiep

skiep portretas
gudrus vyrukai,galetu dirbt finansu ministerijoj.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių