Quantcast

Kauno apygardos teismas dėl melagingo pranešimo nedirbo pustrečios valandos

  • Teksto dydis:

Penktadienio rytą gavus pranešimą apie galimus sprogmenis iš  Kauno apygardos teismo pastato evakuoti žmonės, įvestas planas „Skydas“, į įvykio vietą atvyko specialiosios tarnybos. Šis sujudimas baigėsi taip pat, kaip ir ankstesniais šio teismo „užminavimo“ atvejais, – po pustrečios valandos konstatuota, kad aliarmas buvo melagingas.

Anot Kauno policijos, 7.54 val. paskambinęs ir neprisistatęs vyras teigė, kad „užminuotas didelis kiekis sprogmenų“.

Tradiciškai tokiais atvejais pradėjus teismo darbuotojų bei lankytojų evakuaciją, jiems buvo pasakyta, kad įstaigos darbas gali būti sutrikdytas bent pusei dienos.

Apie 9 val. imantis visų būtinų saugumo priemonių visiškai uždarytas eismas A. Mickevičiaus gatve. 9.45 val. iš Vilniaus atvyko Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Aliaus Koroliovo nuotr.

Portalo duomenimis, daugiausiai žmonių buvo evakuota iš Kauno apygardos teismui priklausančio pastato, kuriame yra teisėjų tarnybiniai kabinetai. Gretimame šiam teismui priklausančiame pastate, kuriame yra teismo posėdžių salės, lankytojų dar greičiausiai nebuvo. Pirmas paskelbimas dėl apskųsto sprendimo lygtinio paleidimo byloje turėjo būti 8.20 val.

Šį rytą buvo numatyti dar du tokie patys paskelbimai ir nuosprendis 2018-aisiais įvykdyto nužudymo, už kurį teisiamas asmuo tada dar buvo nepilnametis, byloje. Taip pat turėjo būti nagrinėjama 2019-aisiais įvykdyto nužudymo byla bei sprendžiama, ar pratęsti suėmimą kitoje taip pat prieš metus įvykdyto nužudymo byloje.

Pirminiais duomenimis, nei minėtos, nei kitos šiandien Kauno apygardos teisme turėtos nagrinėti baudžiamosios bylos nebuvo sukėlusios didelio atgarsio.

Panašus pranešimas apie Kauno apygardos teisme padėtus sprogmenis buvo užregistruotas ir 2017-ųjų birželį. Tada šio valstybinės reikšmės objekto veikla buvo sutrikdyta apie pustrečios valandos. Įtariamasis Kauno apygardos teismo „užminavimu“ buvo sulaikytas tą patį vakarą – jo išsinuomotame bute Žaliakalnyje, iš kurio ir buvo skambinta. Nustatyta, kad tai buvo šio kauniečio kerštas Kauno apygardos teismui už sugriežtintą Kauno apylinkės teismo jam skirtą bausmę už neteisėtą disponavimą narkotikais be tikslo šiuos platinti ir dokumento suklastojimą. Kauno apygardos teismą jis „užminavo“, nepraėjus nė savaitei po minėtos bausmės sugriežtinimo papildomu dešimties mėnesių laisvės atėmimu.

Kauno apygardos teismas tada pareiškė šiam asmeniui beveik 3 tūkst. eurų ieškinį. Antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“ – daugiau kaip 80 eurų, o Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba – beveik 40 eurų ieškinį. Kauno apylinkės teismas šiuos ieškinius patenkino bei skyrė minėtam telefoniniam teroristui pusės metų įkalinimą. Konfiskuotas ir telefonas, iš kurio buvo skambinta.

Šiandieninė specialiųjų tarnybų apgultis Kauno apygardos teisme taip pat truko apie pustrečios valandos. Ilgiausiai laukta, kol iš Vilniaus atvyks Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Šie savo verdiktą, kad pastate jokių sprogmenų nėra ir į jį gali grįžti darbuotojai bei lankytojai, paskelbė po pusvalandžio. 10.17 val. atšauktas ir planas „Skydas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B.B.d

B.B.d  portretas
TROLINA ....O JIE TOKIE Patyklūs ...visokia demagogija tiki :-)))))))))))))))))) Pasakys kad vveryga numirs nuo koronos , irgi patykes :-))))))

Nenuostolis

Nenuostolis portretas
Kad teismai ir taip nedirba...Tuoj jiems bus atostogos Liepos menesi..

UFFO

UFFO portretas
antraste nuskambejo taip jog gaila jog melagingas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių