Quantcast

Sugėrovo BMW pavogusioms paauglėms talkino bendrininkai

Pabėgimo iš Kauno vaikų socializacijos centro „Saulutė“ metu Telšių rajone automobilį BMW pavogusios paauglės prisipažino turėjusios bendrininkų. Tačiau šią skandalingą istoriją narpliojantys teisėsaugininkai dar neapsisprendė, ką ir kaip dėl to bausti.

Neįvertino viešnių pavojingumo

Kaip jau rašyta, pranešimą apie Biržuvėnų kaime pavogtą 2015-ųjų laidos „BMW 535“ Telšių rajono policija gavo kovo 22-osios paryčiais – apie 4.30 val.

Jo 32-ejų metų savininkas neslėpė pasigedęs vienkiemyje stovėjusio savo automobilio po išgertuvių su dviem paauglėmis. Ir teigė, kad pavogtame BMW buvo ir jo piniginė su 500 eurų grynųjų, ir mobilusis telefonas „Samsung“, ir visi automobilio dokumentai.

Dingusį BMW policija tą pačią dieną – apie pietus rado už 100 kilometrų nuo Biržuvėnų. Jau Klaipėdos rajone. Jo priekinės padangos buvo prakirstos.

Įtarimai dėl šios vagystės buvo pareikšti iš Kauno vaikų socializacijos centro „Saulutė“ kovo 17-ąją pabėgusioms dviem paauglėms, patekusioms čia dėl ankstesnių nusikaltimų, mokyklos nelankymo, alkoholio bei narkotinių medžiagų vartojimo.

Vyresnioji iš jų – šešiolikmetė – taip pat iš Klaipėdos rajono.

Jaunesnioji – keturiolikmetė, prieš patekdama į minėtą įstaigą probleminėms paauglėms, gyveno Vilniuje.

Nelaimė viena nevaikšto

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo Biržuvėnų gyventojai, BMW savininkas – Klaipėdos uosto krovos įmonėje dirbantis viengungis įsigijo šį automobilį tik pernai vasarą. Tuo metu jo mama gulėjo ligoninėje, todėl galimai jos sūnus buvo pavertęs namus „laisvu plotu“.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, su jį apvogusiomis paauglėmis BMW savininkas susipažino per internetą. Ir pasikvietė jas į svečius, parsiveždamas bėgles su būsimu jų grobiu.

Kol kas šis viengungis dėl nepilnamečių įtraukimo į girtavimą dar nenubaustas. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, labiau iniciatyvą tąnakt rodė viešnios, vis siūlydamos jam išgerti. Neatmetant, kad jau iš anksto planavusios pavogti jo BMW. Ir sulaukusios, kol šeimininkas dėl girtumo užmigs, tai ir padariusios.

Tačiau, paaiškėjo, kad paauglės turėjusios bendrininkų. Jų išsikviesti tąnakt į šį vienkiemį atvyko trys Klaipėdos rajono gyventojai. Tiesa, pastarieji, kol kas apklausti tik specialiaisiais liudytojais, linkę teigti, esą nežinoję, kad dalyvauja vagystėje. Visi jie – jau pilnamečiai. Ir, pirminiais duomenimis, lig šiol vietinei policijai per ne lyg neužkliuvę.

Pabėgimų maratonas

Dar aiškinamasi ir, kokiu tikslu, buvo pavogtas BMW.

Paauglės linkusios teigti, kad norėjo tik juo pasivažinėti. Tačiau, pareigūnai nelinkę atmesti, kad grobį ketinta parduoti automobilių arba jų dalių prekyba besiverčiantiems asmenims. Juolab, kad vagystės metu BMW buvo ir jo dokumentai.

Vaikų socializacijos centro „Saulutė“ darbuotojų duomenimis, jų bėglės netrukus po vagystės buvo sulaikytos Telšiuose. Tačiau, nuvažiavus jų pasiimti į Mažeikių areštinę, paaugles sugebėta parsivežti tik iki socializacijos centro durų. Vos išlipusios iš automobilio, šios vėl pabėgo nuo dviejų jas parvežusių darbuotojų. Panašiai, kaip kovo 17-ąją – nuo auklėtojos, kuri ėjo su jomis apsipirkti į greta centro esančią parduotuvę.

Kontroliuos su apykoje

Jaunesnioji iš bėglių netrukus po to pati grįžo į centrą.

Vyresniosios paieška užsitęsė. Teko net skelbti oficialią jos paiešką. O po sulaikymo Klaipėdoje šešiolikmetė buvo suimta ir praleido už grotų mėnesį.

Ji paleista tik vakar, pakeitus suėmimą į intensyvią priežiūrą uždėtos apykojės pagalba.

Tačiau į Vaikų socializacijos centrą „Saulutė“ iš areštinės išleista šešiolikmetė negrįžo. Kadangi pasibaigė jos išsiuntimo į šią įstaigą terminas, paauglė grįžo į namus Klaipėdos rajone.

Keturiolikmetė, ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų duomenimis, lig šiol yra centre.

Šios bylos perdavimas teismui, anot teisėsaugininkų, turėtų neužtrukti. Tačiau dar sprendžiama, kiek joje bus kaltinamųjų. Nors, kad tarp jų bus abi paauglės, pasak teisėsaugininkų, – jau aišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irma Chavez

Irma Chavez portretas
Šiuo meTu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­rkLinks3.Com

kaunietė

kaunietė portretas
o kur žiūri "vaikų teisės" ar ne laikas patikrinti šią istaigą.Kas dedasi jos viduje .Visi darbuotojai žino bet nenori prarasti darbo vietų .Vienu žodžiu bardakas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių