Quantcast

Sučiuptas Nemune žuvis gaudęs brakonierius: kad atlygintų žalą, teks parduoti namus?

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai bendradarbiaudami su Viešojo saugumo tarnybos ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais sulaikė asmenį, pagavusį daug žuvies statomaisiais tinklais Nemuno upėje. Už neteisėtai pagautas žuvis jam teks sumokėti beveik 23 tūkst. eurų, paimti du tinklai.

Per reidą aplinkosaugininkai gavo informacijos iš Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, kad Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinės vaizdo stebėjimo kameromis fiksuotas asmuo, traukiantis tinklus į medinę valtį.

Paaiškėjo, kad neteisėta žvejyba buvo vykdoma dviem statomaisiais tinklais, kuriais asmuo sugavo 69 sterkus, 59 karšius ir meknių. Asmeniui gresia iki 300 eurų bauda ir teks atlyginti žalą žuvų ištekliams 22 560 eurų.

„Esame dėkingi Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams ir policijos pareigūnams už bendradarbiavimą ir pagalbą sulaikant pažeidėją. O žvejams mėgėjams, primename, kad Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia vykdyti mėgėjišką žūklę 500 metrų atstumu žemiau Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinės“, – sakė Kauno gyvosios gamtos apsaugos viršininkas Darius Jurevičius.

Be to, praėjusį ketvirtadienį aplinkosaugininkai Kauno mariose nustatė dar vieną tinklininką. Pažeidėjas žuvies sugauti nespėjo ir jam gresia iki 300 eurų bauda. Taip pat paimta stiklo pluošto valtis su varikliu ir šeši statomieji tinklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
Geriau apvoges parduotuve butu su zuvim tai kazin ar ka reiktu atlygint zala.Ystatymai nieko bendro su gyvenimo realijom.

Vvv

Vvv portretas
Lietuva Esajungije yra baltieji negrai Musu mokesciai didesni algos mazesnes produktai brangesni oras prastesnis automobiliai senesni pensijos maziausios uztat baudos didziausios delto kad mes esame baltieji negrai

Alojyzas

Alojyzas portretas
Tai blt petraškės liks be starkio šiemet per kalėdas :( vėl šaldytą jūros lydeką teks ėst ..
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių