Quantcast

STT už paimtą kyšį sulaikė bankroto administratorę

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė prekyba poveikiu ir kyšininkavimu įtariamą bankroto administratorę.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė prekyba poveikiu ir kyšininkavimu įtariamą bankroto administratorę.

BNS žiniomis, bankroto administratorė Raisa Trimailienė, vykdžiusi veiklą Vilniuje, antradienį sulaikyta STT Kauno valdyboje atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Bankroto administratorės namuose ir darbo vietoje atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Bankroto administratorė įtariama tuo, kad už 14 000 eurų atlygį pažadėjo bankrutuojančios įmonės buvusiam direktoriui palankiai baigti bankroto procedūrą ir dalį kyšio iš jo priėmė, skelbia STT.

Baudžiamajame kodekse už šias veikas numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

STT sako, kad jau ir anksčiau yra ne kartą nustačiusi korupcijos rizikos veiksnių bankroto administravimo srityje.

STT korupcijos prevencijos pareigūnai, įvertinę teisės aktus, susijusius su bankroto administratorių veikla, yra pateikę siūlymų dėl bankroto administratorių atrankos, veiklos priežiūros tobulinimo. Taip pat yra atlikta korupcijos rizikos analizė bankroto administratorių veiklos srityse, o šiuo metu atliekama korupcijos rizikos analizė Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos, kuri koordinuoja bankroto procesus, veiklos srityse.

Per pastaruosius penkerius metus STT yra pradėjusi 19 ikiteisminių tyrimų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose dėl bankroto administratorių galimo kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir kitų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

STT taip pat kasmet gauna pareiškimų apie bankroto administratorių galbūt neteisėtą veiklą. 2017 metais STT yra gavusi 11 tokių pareiškimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau

geriau portretas
pasidomekit savo /kolegomis/ rusisko kanalo tramdytojais ir kokio /globejo/ nutarimu si brangi cenzura nieko bendro neturinti su propoganda?.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių