Quantcast

Iš sostinės į Kauną atvykusiam „Lexus“ ekipažui labai nepasisekė

Pirmadienį pranešdami apie praėjusią savaitę nustatytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai išskyrė vieną atvejį, kai sustabdyto automobilio vairuotojui teko surašyti net keletą administracinio nusižengimo protokolų.

Tai, kaip teigiama policijos pranešime, įvyko praėjusį trečiadienį Kaune. Apie 20.45 val. Ateities pl. pareigūnams sustabdžius automobilį „Lexus“, paaiškėjo, kad jį vairavo teisės vairuoti neturintis vyras (gim. 1997 m.), kuris pažeidė karantino taisykles, nesilaikydamas ribojimo judėti tarp savivaldybių. Jis atvyko iš Vilniaus į Kauną, neturėdamas tam pateisinamos priežasties. Už karantino taisyklių pažeidimą vairuotojui ir kartu važiavusiai jo keleivei surašyti administracinio nusižengimo protokolai, už vairavimą neturint tam teisės, vyrui surašytas dar vienas protokolas. Taip pat paaiškėjo, kad prieš gerus metus šis vyras kelyje Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda viršijo greitį ir tuomet vairavo jau neturėdamas teisės vairuoti. Surašytas protokolas už greičio viršijimą, neturint teisės vairuoti. Už visus administracinius pažeidimus vairuotojui gresia piniginės baudos.

Kauno policijos nuotr.

Dar vienam „Lexus“ automobilio vairuotojui šeštadienis buvo nesėkmingas. Sausio 23 d. apie 23 val. Kaune, Technikumo g., pareigūnams įkliuvo neblaivus automobilio „Lexus“ vairuotojas (gim. 1980 m.). Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,45 promilės. Už tai gresia bauda nuo 800 iki 1100 eurų. Kėdainių rajone pareigūnams įkliuvo ir neblaivus dviračio vairuotojas (gim. 1966 m.). Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,65 prom., šiam vyrui gresia bauda nuo 150 iki 200 eurų.

Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 406 greičio viršijimo atvejus. Savaitgalį, sausio 23-24 d., Kaune ir Kaišiadorių r. vykdytos papildomos policinės priemonės, skirtos neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Sausio 23 d. Kaune patikrintas 503 vairuotojų blaivumas (vienas buvo neblaivus, 0,58 prom.), nustatyta įvairių kitų pažeidimų. Užfiksuoti keturi pažeidimai, kai automobilyje važiavo daugiau negu du asmenys iš skirtingų namų ūkių, o trijų mašinų vairuotojai nesegėjo saugos diržų (du iš jų už tai baudžiami pakartotinai). Dar du vairuotojai vairavo neįregistruotas transporto priemones.

Sausio 24 d. Kaišiadorių r. buvo patikrintas 75 vairuotojų blaivumas, visi buvo blaivūs. Nustatyti du karantino taisyklių pažeidimai, kai buvo vykstama iš vienos savivaldybės į kitą, neturint tam pateisinamos priežasties. Įkliuvo ir vienas beteisis vairuotojas, taip pat vairuotojas, vairavęs neįregistruotą transporto priemonę. Viešosios tvarkos pažeidimų neužfiksuota.

„Praėjusią savaitę išaiškinta ir įvairių kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp kurių užfiksuota 117 atvejų, kai vairuojant buvo naudojamasi mobiliuoju telefonu“, – pažymima Kauno apskrities VPK pranešime.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo trys eismo dalyviai (pernai iki sausio pabaigos – 2), eismo įvykiuose šįmet sužeista 20 žmonių (pernai – 68).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai

Teisingai portretas
Trypt duxus, mindyt, pist baudomis, tegul razborinasi petuxai.

ALGIS

ALGIS portretas
Prabangus automobilis -- tai diagnozė vairuotojui , ''Duok durniui kelią'' .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių