Quantcast

Šokiruojančios egzekucijos pėdsakais: kas toliau?

  • Teksto dydis:

Jokio pareiškimo dėl galimo pasikėsinimo išprievartauti, apie kurį kalbama prieš prasidedant egzekucijai Draugystės parke, kurios vaizdai išplito po visą internetą, policija iki šiol nėra gavusi.

Ir, jeigu tai buvo tik dingstis pradėti smurtauti prieš bendraamžį, galimai jam kerštaujant už kažką kitą, tai jau gali būti sveikatos sutrikdymas iš chuliganiškų paskatų, už ką gresia dar rimtesni teisiniai nemalonumai.

Kol kas dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas tik dėl galimo nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Jis buvo pradėtas rugpjūčio 30-ąją, nors to savaitgalio policijos suvestinėse apie jį nebuvo nė užuominos.

Kaip jau pranešta, kol kas įtarimai dėl minėto nusikaltimo pareikšti tik trims asmenims, iš kurių du – nepilnamečiai.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, visi jie – jaunuoliai. Merginos, kuri, kaip užfiksuota vaizdo įraše, pirmoji trenkia seksualiniu nusikaltimu kaltinamam bendraamžiui, kol kas tarp įtariamųjų nėra.

Tačiau artimiausiu metu įtarimai šioje byloje turėtų būti pareikšti ir daugiau asmenų. O tiems, kuriems jie jau pareikšti, yra skirtas rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti be ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų žinios.

Visi kiti duomenys apie įtariamuosius – kur mokosi, amžius, ar jau buvo iki šio įvykio žinomi policijai ir pan. – po devyniais užraktais, nes tai susiję su teisėsaugininkams ypač jautria tema – nepilnamečių duomenų apsauga.

Kol kas ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai dar nėra gavę ir specialistų išvados dėl nukentėjusiojo sužalojimų. Netgi nežinoma, ar jis jau baigė gydymą.

Tačiau prognozuojama, kad greičiausiai perspektyvoje šis ikiteisminis tyrimas bus perkvalifikuotas į viešosios tvarkos pažeidimą, kas leidžia daryti prielaidą, kad aukos patirti sužalojimai nėra labai sunkūs.

Pasiteiravus teisėsaugininkų, ar niekas negresia įkėlusiems šį linčo teismą į viešąją erdvę, tik po kurio laiko atsakyta, kad net ir pavykus nustatyti, kas tai padarė, sunku būtų ką nors inkriminuoti, nes viskas vyko viešoje vietoje, kurioje filmuoti nedraudžiama.

Dar vienas įdomus teisinis niuansas: jeigu paaiškėtų, kad nukentėjusysis per egzekuciją Draugystės parke visgi kėsinosi įvykdyti seksualinį nusikaltimą prieš nepilnametę, pradėti dėl to ikiteisminį tyrimą būtų galima ir be jos pareiškimo. Svarbiau būtų, kad užtektų objektyvių duomenų, leidžiančių teigti, kad ši veika buvo padaryta.

Tačiau labiausiai šokiruojantis faktas – kad panašių ikiteisminių tyrimų dėl panašiais būdais nepilnamečių spręstų tarpusavio konfliktų šiuo metu Kauno teisėsaugininkai turi ne vieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Aš galvoju kitaip,mano vaikų tokie išgamos, kitaip jų nepavadinsi, neįveiks, bet jeigu paliestų mano anūkus padėčiau visus į vietą,be jokio gailesčio, ir niekas niekada jų jų nerastų, jeigu neauklėja tėvai o valstybėj debiliški įstatymai, tenka imtis patiems spręsti problemas

Išsigimusių

Išsigimusių portretas
įstatymų rezultatas. Blogus pažymius , matyt, vaikučiai gavo, tai susinervino ir draugelį suspardė.

regina

regina portretas
Baisu kokie iatatymai vadinasi tie siujsles nepilnameciai siais laikais gali musti spardyti uzmusti ir jie nepakaltinami gerai butu jeigu tie nepilnameciai suspardytu toki istatymo leideja paziuretume kaip staigiai pasikeistu tie istatymai
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių