Quantcast

Sniegas kauniečiams atnešė ne vien džiaugsmą

Pirmadienio rytą pabudusius kauniečius pasitiko apsnigtas miestas. Kol vieni tuo džiaugėsi, kiti sprendė dėl to kilusias bėdas. Sudėtingos eismo sąlygos lėmė didesnį avarijų skaičių, o slidūs šaligatviai ne vienam pėsčiajam atsiėjo skaudžia trauma.

Pasipylė avarijos

Kauno policijos atstovės turimais duomenimis, nuo 6 val. ryto iki dabar Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė 21 pranešimo dėl eismo įvykių.

Trylika iš jų – dėl avarijų Kauno mieste.

Vieno eismo įvykio dalyviui prireikė medikų pagalbos. 9.37 val. Kaišiadorių rajone, Rečionių kaime, nuo kelio nuvažiavo automobilis „Mitsubishi“. Atvykę medikai apžiūrėjo vairuotoją ir keleivį, informavo Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė.

„Primename vairuotojams, kad keičiantis oro sąlygoms, automobilių vairuotojai kelyje turi tapti budresni, pasirinkti saugų atstumą iki kitos transporto priemonės, įvertinti, kad esant slidžiai kelio dangai, stabdymo kelias tampa ilgesnis. Taip pat svarbu pasirinkti ne maksimalų leistiną, o saugų greitį“, –akcentavo J. Kazragytė.

Prireikė net operuoti

Kauno klinikinės ligoninės atstovas žiniasklaidai Saulius Tvirbutas skaičiavo, kad šiandien nuo ryto iki pietų į ligoninės Traumų punktą Laisvės al. kreipėsi 86 žmonės. Dažniausias susižalojimų pobūdis – rankų ir kojų traumos, ypač nukentėjo riešai, kulkšnys. Užfiksuota ir lūžių, o taip pat patempimų, išnarinimų.

Suteikus pagalbą didžioji dauguma besikreipusiųjų išleisti gydytis namo, tačiau 14-ai nelaimėlių teko likti ligoninėje. Jie patyrė sudėtingas traumas ir prireikė operacijų.

Anot S. Tvirbuto, eilinę parą į stacionarą po traumų mieste paguldomi pavieniai žmonės, o apskritai dėl pagalbos į šį punktą kreipiasi apie 100-150 pacientų per parą.

Išbarstyta apie 100 tonų šlapios druskos

„Kauno švaros“, besirūpinančios Kauno gatvių būkle, atstovų teigimu, kelininkai pirmadienį į gatves jų barstyti išriedėjo 2 val. nakties ir jas barstė iki 6 val. ryto. Į vakarą dirbo 12 barstytuvų. 

„Nurodytu nakties metu buvo barstomos pagrindinės Kauno gatvės, kuriomis kursuoja viešasis transportas ir miegamųjų rajonų gatvės. Nakties metu iš viso išbarstyta apie 100 tonų šlapios druskos. Kauno miesto šaligatviai ir laiptai valomi ir barstomi visą parą“, – vardijo „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

„Matydami artėjantį šaltį, iš anksto pabarstome gatves druska ir tada šaltis bei sniegas netrikdo eismo. Bet būna, kad koks nors debesis užslenka ir pridrebia sniego, nors to nebuvo prognozuota – tokiu atveju iškart siunčiame techniką ir atliekame kelių valymo ir barstymo darbus bet kuriuo paros metu“, – tvirtino bendrovės Miesto valymo skyriaus vadovas L. Bužinskas.

Pirmą kartą šį šaltąjį sezoną Kauno gatvės barstytos, bendrovės pateiktais duomenimis, lapkričio 26 d. „Nuo to laiko išbarstyta jau virš 1850 tonų šlapios druskos. Nepaisant to, šiuo metu sandėliai, kuriuose talpinama druska, yra nuolatos pildomi, o juose gatvių barstymui visuomet paruošta apie 2 000 tonų techninės druskos. Visgi, turime galimybę bet kada atsivežti dar 8 1500 tonų druskos“, – dėstė J. Tumpa.

Jeigu bus poreikis, jos bus nupirkta daugiau. Palyginimui: 2018 m. žiemą mieste išbarstyta 9 500 tonų, o 2017 m. – 7 000 tonų druskos.

Šiemet „Kauno švaros“ transporto parką papildė devynios naujos transporto priemonės, skirtos sniego valymui ir druskos barstymui.

„Papildžius turimą mašinų parką naujomis priemonėmis, gatvių valymui ir barstymui druska, dabar turime 22 transporto priemones, iš kurių 15 – su barstytuvais. Tuo tarpu šaligatvių ir aikščių valymui bei barstymui – 22 traktorius, iš kurių 11 – su smėlio-druskos barstymui skirtais agregatais“, – teigė J. Tumpa.

Gatves ir šaligatvius valo bei barsto 35 vairuotojai ir 18 traktorininkų, iš kurių visą parą vienu metu budi bent 10 darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hjk

hjk portretas
Galvojau ,kad jau druska baigesi kaip visuomet buna ...cha

Ot tai džiaugsmas,

Ot tai džiaugsmas, portretas
kai kiekvieną žiemą keliai, gatvės, šaligatviai, kiemai nevalomi, o traumų punkte per parą po 150 žmonių!

Darbo Veteranas

Darbo Veteranas portretas
Baltojo mėšlo nemėgstu .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių