Quantcast

Naktinis išpuolis prieš kūdikį: suabejota, ar jis iš viso buvo, ir kas tikroji auka?

  • Teksto dydis:

Aiškėja, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį viename Kauno Taikos prospekto bute esą buvęs smurtas prieš dar pusės metų neturintį mažylį gali būti išgalvotas. Tokią prielaidą daro ikiteisminį tyrimą dėl tokio šio kūdikio mamos pareiškimo pradėję teisėsaugininkai.

Kaip jau rašyta, Policijos departamentas šiandien savo suvestines pradėjo nuo žinios iš Kauno: „Vasario 1 d. apie 3 val. nakties Kaune, Taikos pr., 1996 metais gimęs vyras namuose prieš 2020 metais gimusį vaiką naudojo fizinį smurtą. Nukentėjusysis paguldytas į ligoninę stebėjimui. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo mažamečiui sukėlimo ar nežymaus jo sveikatos sutrikdymo.“

Pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, teisėsaugininkai pareikšti įtarimo 25-erių sulaikytajam neskuba. Vietoj to tebevyksta jo sutuoktinės apklausa.

Aiškėja, kad visai ne ji pranešė apie šį įvykį policijai. O Anglijoje gyvenanti jos sesuo. Tiesa, ir ši pirmiausiai kreipėsi pagalbos į socialinę darbuotoją. Tačiau dėl to, kad sesers vyras naudoja prieš šią psichologinį ir galimai fizinį smurtą. 

Socialinei darbuotojai, savo ruožtu, informavus apie tai policiją, jos pareigūnams pirmadienį popiet atvykusiems į šios šeimos namus, skambinusiosios sesuo jau teigė, kad sutuoktinis apie trečią valandą nakties naudojo fizinį smurtą prieš jų kūdikį – esą galėjo šį supurtyti dėl to, kad mažylis verkė ir trukdė tėvui miegoti.

Šis vaiko motinos pareiškimas ir buvo įdėtas į policijos suvestines apie pirmadienio įvykius. O mažylis po šio pareiškimo paguldytas į Klinikas stebėjimui, jo tėvą uždarant į areštinę.

Pirminiais duomenimis, jau rytoj mažylis gali būti išrašytas iš Klinikų į namus, nors šiandien dar jam atliekami įvairūs tyrimai.

Mažylio tėvas šiandien iki pietų dar nebuvo apklaustas, nes teberenkami duomenys, kuriais remiantis jam būtų galima pareikšti įtarimą.

Tačiau panašu, kad dėl jo suėmimo į teismą tikrai nebus kreiptasi. Ir ne vien dėl to, kad šio kauniečio biografija – visiškai „švari“.

Nebuvo iki šio įvykio žinoma policijai bei vaiko teisių apsaugos specialistams ir ši šeima.

Pagal tai, kas aiškėja, pareigūnai neatmeta, kad gali būti nutrauktas ir šis ikiteisminis tyrimas. Nenustačius, kad buvo padarytas nusikaltimas. Tačiau tai galimai lies tik sulaikytąjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iiii

Iiii portretas
Ta prasme? socialinė darbuotoja iškvietė policiją, o šeima nebuvo žinoma vaikų teisių specialistams?

Nesupratau

Nesupratau portretas
kuo suabejota: ar kad iš viso buvo tas kūdikis? Ar kas buvo tikroji auka? Kažkokia paini antraštė.

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Liūdna.Komentaruose matau yra palaikančių tą išsigimėlį.Matai kiek jų daug.Siaubas.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių