Quantcast

Skaudi nelaimė Akademijoje: partrenkta pėsčiųjų perėja ėjusi mažametė

  • Teksto dydis:

Šaltą pirmadienio rytą Kaune neišvengta skaudžių eismo nelaimių. Akademijos miestelyje lengvasis automobilis kliudė 11-likos metų mergaitę.

Kauno policijos atstovė Dovilė Bernotaitė portalui kauno.diena.lt teigė, kad pranešimas apie nelaimę gautas 7.54 val.

Pasak pirminio pranešimo, Akademijoje, Šakių pl. ir Pilėnų g. sankirtoje lengvasis automobilis "Toyota" kliudė per pėsčiųjų perėją ėjusią mažametę.

Policijos teigimu, mergaitės sužalojimai nėra sunkūs, tačiau ji ištikta šoko. Po pirminės apžiūros vietoje, 11-metė pristatyta į gydymo įstaigą.

Esant sudėtingoms eismo sąlygoms vairuotojai raginami pasirinkti ne leistiną, o saugų greitį, taip pat būti itin atidūs – ypač sulėtinti greitį prieš pėsčiųjų perėjas.

Automobilių kelių direkcija informuoja, kad slidūs pagrindinių kelių ruožai yra barstomi. Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, vietomis drėgnos, provėžotos.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs, jie valomi ir barstomi. Šalyje – be kritulių, oro temperatūra – nuo 6 iki 11 laipsnių šalčio, pajūryje – nuo 3 iki 6 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur silpnas snygis, pajūryje – šlapdriba, vietomis galimas plikledis. Aukščiausia oro temperatūra bus nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio, pajūryje –nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio


Šiame straipsnyje: eismo nelaimėeismo nelaimė KauneNoreikiškėsavarija LTpartrenkta mažametė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm to anonimas

Hmm to anonimas portretas
O gal priimkim įstatymą, kad "Anonimo" namuose visiems galima nemokamai nusiprausti ir uždėkim jam dideles baudas už nesidalinimą savo būstu, kad susimastytų? O jeigu rimtai, tai kaip kai kurie pastebėjo, tai taip, perėjos tik vieta, kur pėstiesiems leidžiama kirsti kelią, už kurio nutiesimą, priežiūrą ir tos pačios perėjos pastatymą buvo sumokėta pinigais, kuriuos sudėjo tie patys vairuotojai akcizo forma pildami kurą... taigi, pėstieji tik svečiai kelyje, o svečiai turi ir elgtis kultūringa ir gerbti vairuotojus.. be to, traukinio stabdymo kelias yra 100m, mašinos 5m, žmogaus 0,5m, tai taip kad kiekvienas turi rūpintis savo saugumu, o ne kratytis atsakomybės ir versti ją bei kaltę visiems kitiems tik ne sau :)

...

... portretas
KOL visokie DEBILAI aiškins kad pėstysis PRIVALO būt saugus perėjoj, KOL jų mirtys neišvengiamos: pėsčiųjų perėja NĖRA šaligatvis, ten TIK vieta kur pėsčiajam LEIDŽIAMA kirsti kelio važiuojamąją dalį, ir ten JAU galioja kelių eismo taisyklės ir ABIEJŲ pusių vienoda atsakomybė, ten pėsčiajam GALIOJA taisyklė: "NEŽENK į perėją neįsitikinęs savo saugumu!".

hmm

hmm portretas
Saugus net namie negali jaustis, ka kalbeti apie gatves... Ir sugalvok nesamone, kad turi jaustis saugus... Masina juk technika, o technika genda. Pereja juk neapmuryta betonine siena.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių