Quantcast

Skandalistės, terorizavusios prokurorę, byloje – nauji rekordai, o ji pati pagaliau įkalinta

Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmai, šiandien per pusvalandį išnagrinėję kaunietės Ramintos Rudzevičienės, kaltintos prokurorės terorizavimu, skambinant jai į tarnybinį telefoną 205 kartus, bylą, paskelbė ir savo verdiktą dėl šokiruojančios istorijos. Po šio teismo nuosprendžio išsišokėlė, kurios suėmimas turėjo baigtis Kūčių išvakarėse, už grotų turėtų užsibūti kur kas ilgiau.

Prašė švelnesnės bausmės

Kaip jau rašyta, iš pradžių ši neeilinė byla buvo perduota Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams – pagal nusikaltimo padarymo vietą. Tačiau šių rūmų teisėjas Raimundas Mikšta, kuriam ji buvo paskirta, nuo bylos nagrinėjimo nusišalino, motyvuodamas tuo, kad terorizuota prokurorė palaiko kaltinimus bylose, kurios nagrinėjamos jų rūmuose, dėl ko jis gali būti apkaltintas šališkumu. Po tokio R. Mikštos sprendimo ši byla perduota jo kolegei iš Kėdainių rūmų Laimai Šablevičienei.

Ši šiandien pritaikė R. Rudzevičienės bylai sutrumpintą įrodymų tyrimą, nes teisiamoji teigė pripažįstanti, kad pasikarščiavo, dėl ko gailisi. Tiesa, pasiteiravus jos, iš kur gavo šovinių, vieną iš kurių atnešė į policiją, liepdama šios pareigūnei perduoti jį prokurorei, su kuria grasino susidoroti, – kaip įrodymą, kad ji tikrai tai padarys, R. Rudzevičienė atsakyti nepanoro. Nors, pasak šio teismo proceso dalyvių, šiandieninis šios skandalingos kaunietės elgesys teisme rodė, kad tas beveik pusmetis, kurį ji nuo Joninių praleido už grotų, turėjo jai akivaizdų poveikį.

Tą pripažino ir pati R. Rudzevičienė – suteikus jai teisę į paskutinį žodį. „Jau „atsėdėjau“ už tai, ką padariau, – prašau nebeskirti man už tai įkalinimo“, – maždaug tokiais žodžiais ji kreipėsi į teismą po to, kai išgirdo kaltinimą palaikiusio Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Vytauto Gatavecko jai pasiūlytą bausmę – vienerių metų ir aštuonių mėnesių įkalinimą.

Neskirti R. Rudzevičienei realios laisvės atėmimo bausmės teismo prašė ir jai valstybės skirtas advokatas.

Jau „atsėdėjau“ už tai, ką padariau, – prašau nebeskirti man už tai įkalinimo.

Iškalbinga metamorfozė

Pasak posėdžio dalyvių, konvojaus pareigūnų šiandien į Kėdainių teismą atvežta R. Rudzevičienė jau nebešokiravo savo apranga, kaip buvo prieš porą savaičių nagrinėjant Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose kitą jos bylą – dėl bendrininkavimo vagiant iš vilkikų kurą. Tada, jos pačios prašymu, ji dalyvavo minėtame teismo posėdyje nuotoliniu būdu iš Panevėžio pataisos namų, kuriuose atsidūrė suėmus ją po Joninių. Ir šokiravo šio posėdžio dalyvius ne tik pernelyg gilia tokia „proga“ savo iškirpte, bet ir kardinaliu išvaizdos pasikeitimu. Į akis krito ne tik mažiau priežiūros reikalaujanti R. Rudzevičienės šukuosena, bet ir, panašu, kad nuo valdiško davinio ištirpę kilogramai.

R.Rudzevičienė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Be to, šiandieninio posėdžio metu paaiškėjo, kad skambino R. Rudzevičienė į Kauno apylinkės prokuratūrą, kurioje dirba jos terorizuota prokurorė, ir iš Panevėžio pataisos namų, jau būdama suimta. Tačiau šį kartą – jau ketindama atsiprašyti nukentėjusiosios. Apie tai tokį statusą šioje R. Rudzevičienės byloje turinti prokurorė šiandien pati informavo teismą. Ir tai buvo vienintelis jos teiginys, pasakytas šiandien teisme įvykusios pirmosios jos akistatos su R. Rudzevičiene metu. Pritaikius šios bylai sutrumpintą įrodymų tyrimą, nukentėjusioji net nebuvo apklausta. Tiesa, sulaukė dar vieno – jau viešo R. Rudzevičienės atsiprašymo.

Nevyniojo žodžių į vatą

Kaip jau rašyta, prie R. Rudzevičienės bylos pridėti jos pokalbiai su terorizuota prokurore, kuriuos įrašė šios kolegės, – šokiruojantys. Pradedant tuo, kokiais epitetais prokurorės adresu svaidėsi skambinančioji, net neslepianti, kas ji tokia. Ir baigiant grasinimais, kad, jeigu prokurorė gražiuoju nepasakys adreso, kuriame šiuo metu yra, pas jos artimuosius nuvykę R. Rudzevičienės žmonės „paleis“ šiems „žarnas“. O prokurorės buvimo vieta skambinančiajai reikalinga, kad ši galėtų įgyvendinti savo tikslą ją nušauti.

Visa tai buvo sakoma žodžiais, kurių R. Rudzevičienė per daug nesirinko.

Prokurorė tapo R. Rudzevičienės, kurią psichiatrai pripažino pakaltinama, taikiniu po to, kai kreipėsi į teismą dėl jos sugyventinio suėmimo. Šis kartu su R. Rudzevičiene buvo įtariamas kuro iš vilkikų, stovėjusių vienoje Taikos prospekto aikštelėje, vagystėmis 2021-ųjų liepą.

Įtariamieji buvo nustatyti tik po kelių mėnesių. Tada R. Rudzevičienės sugyventiniui, atsižvelgus į ankstesnius jo teistumus, buvo uždėta apykojė. Tačiau jis šią po poros mėnesių nusiplėšė ir ėmė su R. Rudzevičiene slapstytis.

Jie buvo rasti tik po poros savaičių, t. y. šių metų sausį, Vilniuje. Ir ikiteisminį tyrimą dėl vagysčių, kuriomis jie buvo įtariami, kontroliavusi prokurorė kreipėsi į teismą dėl R. Rudzevičienės sugyventinio suėmimo. Teismas leido jį suimti dviem mėnesiams.

Akibrokštas policijoje

R. Rudzevičienė pradėjo skambinti prokurorei ir grasinti, kai ši kreipėsi į teismą dėl jos sugyventinio suėmimo.

Išgirdusi skambinančiosios reikalavimus pasakyti, kur ji yra, bei grasinimus susidoroti tiek su ja, tiek su artimaisiais, prokurorė dar bandė perspėti R. Rudzevičienę, kas už tai gresia. Tačiau ši teigė, kad joks niekas nesustabdys.

Kalbėjo R. Rudzevičienė apie savo planus „padėti“ šią prokurorę „į vietą“ ir minėtą ikiteisminį tyrimą atliekančiai policijos tyrėjai, dėl ko ši taip pat skambino prokurorei, ne tik šią perspėdama, bet ir prašydama pasisaugoti.

R. Rudzevičienė šiai policijos tyrėjai, taip pat bandžiusiai ją raminti, teigė, kad, ką pasako, tą ir padaro. Ir net atnešė šovinį, kurį, padėdama viename iš Dainavos policijos komisariato apklausos kambarių ant stalo, pareiškė, kad jis skirtas tyrimą kontroliuojančiai prokurorei, kuri jau „suėdė jos nervus“.

Po tokios įvykių sekos šis ikiteisminis tyrimas buvo perduotas kitai prokurorei, o R. Rudzevičienės atžvilgiu pradėtas naujas, nusprendus atlikti neatidėliotiną kratą jos gyvenamoje vietoje, t. y. viename iš namo, esančio priešais Dainavos policijos komisariatą, butų, kurį tuo metu nuomojosi R. Rudzevičienė.

R.Rudzevičienė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nesibaigiantys siurprizai

Atvykę į minėtą Radvilėnų plento butą, pareigūnai pasiūlė R. Rudzevičienei, teigusiai, kad turi namuose ir daugiau tokių šovinių, atiduoti juos gražiuoju pačiai. Ir R. Rudzevičienė, taip pat demonstratyviai, kaip grasino „padėti“ prokurorę „į vietą“, išėmė iš spintos dėžutę su dar 20 šovinių.

Per šią kratą sekcijoje, tarp drabužių, buvo rastas ir ginklas be serijos numerio, apie kurį policijos suvestinėse net nebuvo užsiminta.

Vėliau ekspertai nustatė, kad minėti šoviniai, kaip ir tas, kurį R. Rudzevičienė atnešė policijos tyrėjai, yra Giraitės ginkluotės gamyklos pramoninė produkcija, skirta koviniams ginklams. O minėtas pistoletas, nors taip pat – pramoninės gamybos, tačiau – pramoginis. Ir skirtas šaudyti ne kartu su juo rastais šoviniais, bet plastikiniais šratais.

Kokiomis aplinkybėmis ir kokiu tikslu R. Rudzevičienė tai įgijo, ikiteisminio tyrimo metu nustatyti nepavyko. Nes po šios kratos ji atsisakė duoti parodymus. O baigiant ikiteisminį tyrimą, jau pareiškė, kad prisipažįsta, jog grasino prokurorei bei neteisėtai laikė šaudmenis. Tačiau tik todėl, kad pareigūnai nuo jos „atšoktų“. Ir daugiau nieko nepasakos bei parodymų neduos.

Pūlinys sprogo

Atlikus R. Rudzevičienei psichiatrinę ekspertizę, nustatyti tam tikri sutrikimai, tačiau konstatuota, kad ji supranta savo veiksmų esmę ir gali šiuos valdyti, t.y. jai nereikia taikyti priverčiamojo pobūdžio medicinos priemonių.

Už žmogaus terorizavimą, grasinant padaryti sveikatai pavojingą veiką, arba sistemingą bauginimą, naudojant psichinę prievartą, kuo kaltinta R. Rudzevičienė, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki ketverių metų. Už šaudmenų įgijimą bei laikymą be leidimo – areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Nukentėjusiąja pripažinta prokurorė jokio ieškinio R. Rudzevičienei nepareiškė, nors galėjo.

Iki šiandieninio teismo nuosprendžio R. Rudzevičienė, kuriai netrukus sukaks 34-eri, jau buvo ne kartą teista.

2020-ųjų spalį už tai, kad vienoje „Facebook“ grupėje paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, t. y. apšmeižė du asmenis, siedamas juos su pedofilų klanu, Kauno apylinkės teismas skyrė R. Rudzevičienei 2500 eurų baudą.

Šių metų balandį už tai, kad vieną 2021-ųjų sausio popietę, neturėdama teisės vairuoti automobilį, vienoje A. Juozapavičiaus prospekto pėsčiųjų perėjoje sužalojo šešiolikmetę ir pabėgo iš įvykio vietos, R. Rudzevičienei skirtas 30 parų areštas. Nors tai buvo jau ne pirmas kartas, kai ji buvo nutverta vairuojanti automobilį, neturėdama tokios teisės ir, nesumokėjusi už tai skirtų baudų, toliau važinėjo.

Per penkis pastaruosius metus R. Rudzevičienė bausta administracine tvarka 49 kartus.

Po nuosprendį kasdien

R. Rudzevičienei stojus prieš Kauno apylinkės teismą dėl paauglės sužalojimo, ji ne tik piktybiškai ignoravo šį teismo procesą, dėl ko galiausiai buvo suimta, bet ir užsidirbo naujų bylų: ne tik dėl prokurorės terorizavimo, bet ir dėl degalų vagystės iš vienos Savanorių prospekto degalinės, iš kurios per porą savaičių nemokamai įsipylė į automobilį degalų už beveik 400 eurų. Tačiau kadangi visais atvejais jos grobis nesiekė sumos, už kurią numatyta baudžiamoji atsakomybė, R. Rudzevičienė šios ir išvengė, atsipirkdama administracine byla. Bet šių metų spalį jos biografijoje atsirado jau trečias teistumas, neskaitant jau išnykusio už vagystę.

Šį kartą – už vengimą atlikti su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes. Pastarąjį R. Rudzevičienė užsidirbo už tai, kad, žinodama, jog minėtu nuosprendžiu dėl šešiolikmetės sužalojimo pėsčiųjų perėjoje jai buvo vienerius metus uždrausta vairuoti automobilį, ji jau kitą dieną nuo šios baudžiamojo poveikio priemonės įsigaliojimo ir po to dar vienuolika kartų per porą mėnesių vairavo automobilį. Kadangi R. Rudzevičienė savo kaltę pripažino, Kauno apylinkės teismas jai skyrė dešimties parų areštą.

Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų teisėjos L. Šablevičienės, nagrinėjusios R. Rudzevičienės bylą dėl prokurorės terorizavimo, teisiamosios prisipažinimas bei vieša atgaila nesugraudino. Ji įkalinta vieneriems metams ir dviem mėnesiams. „Bausmės pradžia skaičiuotina nuo nuosprendžio paskelbimo dienos“, – skelbiama nuosprendyje, kurį R. Rudzevičienė dar gali apskųsti.

Rytoj Kauno apylinkės teismas planuoja skelbti dar vieną nuosprendį šiai skandalistei – jau minėtoje joje tūnojusį žvėrį pažadinusioje byloje dėl kuro vagysčių iš vilkikų. Šioje byloje R. Rudzevičienei pasiūlytas laisvės atėmimas vieneriems metams, atidedant bausmės vykdymą tokiam pačiam laikotarpiui, bei įpareigojant be leidimo nekeisti gyvenamosios vietos ir būti šioje nuo 23 iki 6 val.

R. Rudzevičienės sugyventinio, kuris – jau laisvėje ir tikina, kad tarp jų – viskas baigta, byla dar neišnagrinėta, nors buvo perduota Kauno apylinkės teismui anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nežiniukas

nežiniukas portretas
,, nustatyti tam tikri sutrikimai...'' ... gal galima konkrečiau ? ar lauksite kol liga progresuos ir finalas bus tragiškas ?

Feldfebeliui Otto

Feldfebeliui Otto portretas
Feldfebelio senos žinios. Dainavos PK Radvilėnų pl. jau senokai.

G

G portretas
Tai įsivaizduokit, kokius kelius turi nueiti eiliniai piliečiai, jei net už tiesioginius grąsinimus pareigūnams, nieko neįmanoma padaryti, tik po kelių mėnesių pavyko laikinai izoliuoti. O per tiek laiko daug kas gali nutikti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių