Quantcast

Skandalingasis „skaistuolis“ nuo popietės iki vakaro įkalintas namuose, kuriuos teko skubiai keisti?

Kauno apylinkės teismo teisėja Vilma Tamošaitienė, atsisakiusi nusišalinti nuo Algimanto Ulvido bylos dėl jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimo, kurioje 25 nukentėjusiosios, šiandien paskelbė ir, kad sugriežtina jam kardomąją priemonę – skiria namų areštą, tačiau kur kas švelnesnį, negu prašė prokuroras.

Kaip jau rašyta, prokuroras paprašė sugriežti A. Ulvidui kardomąją priemonę po garsiai nuskambėjusio vasario 20-osios incidento Pramonės prospekto degalinėje, į kurią netrukus 48-erių sulauksiantis skandalingasis „skaistuolis“ buvo atvykęs su penkiolikmete. Nors V. Tamošaitienės nagrinėjamoje 22 tomų byloje, kurios kaltinamasis aktas dėl jam inkriminuojamų 34 nusikalstamų veikų, tarp kurių – ir disponavimas pornografinio turinio dalykais, kuriuose vaizduojamas vaikas, apima 661 lapą, jam buvo uždrausta bendrauti su jaunesnėmis negu šešiolikos metų mergaitėmis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Prokuroras prašė teismo skirti A. Ulvidui intensyvią priežiūrą apykojės pagalba, uždraudžiant jam nuo 6 iki 21 val. išeiti iš namų bei bendrauti su visomis nepilnametėmis iki 18 metų. Šiais draudimais siekta, kad jis negalėtų lankytis prie ugdymo įstaigų bei užbėgti už akių jo pamėgtiems pasiteisinimams, jog nesugeba atskirti mergaičių amžiaus ir ar šios jam sako tiesą apie savo metus. Ir, kaip jau rašyta, tai tapo V. Tamošaitienės kolegos Raimundo Mikštos išteisinamojo nuosprendžio A. Ulvidui kitoje panašioje jo byloje, kurioje buvo trys nukentėjusiosios, paskelbto pirmadienį, pagrindu. Tačiau šis nuosprendis dar neįsiteisėjęs – prokuroras jį skųs.

Neuždės jie man tos apykojės!

Prokuroro prašymą skirti A. Ulvidui intensyvią priežiūrą pavyko išnagrinėti tik beveik po pusantro mėnesio – praėjusį trečiadienį, kai A. Ulvidas pagaliau atvyko į teismą, prieš tai dėl nedarbingumo, gauto po incidento degalinėje, praleidęs du iš anksto suplanuotus šios bylos posėdžius. Dėl to prokuroras pateikė teismui dar vieną prašymą – skirti A. Ulvidui bent namų areštą tokiomis pačiomis sąlygomis, t. y. nuo 6 iki 21 val.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, atvykęs trečiadienį į teismo posėdį, A. Ulvidas su savo advokatu pateikė ir daugiau siurprizų – ne vien prašymą nušalinti nuo šios bylos teisėją V. Tamošaitienę. Nagrinėjant minėtus prašymus dėl kardomosios priemonės A. Ulvidui sugriežtinimo, jis pareiškė, kad ketina artėjantį savaitgalį keisti gyvenamąją vietą. O naujasis jo adresas yra būtinas teismui tenkinant bet kurį iš jau minėtų dviejų prokuroro prašymų dėl kardomosios priemonės jam sugriežtinimo. Taigi, neatmestina, kad tokiu būdu siekta atitolinti teismo sprendimą šiuo beveik pusantro mėnesio ore kabėjusiu klausimu.

Per šou prieš televizijos kameras, kurį A. Ulvidas surengė prieš trečiadienį pagaliau įvykusį teismo posėdį, jis tikino: „Neuždės jie man tos apykojės!“

Teisėja V. Tamošaitienė šiandien paskelbė, kad tenkina prokuroro prašymą iš dalies ir keičia A. Ulvidui iki šiol skirtą rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos į namų areštą. O šis skiriamas nustatant tris sąlygas: neišeiti iš namų nuo 15 iki 22 val., nesilankyti prie mokyklų ir gimnazijų bei nebendrauti jokia forma su mergaitėmis iki 18 metų, taip pat su šios bylos nukentėjusiomis bei visais joje liudytojais apklaustais asmenimis.

Savo sprendimą teisėja motyvavo tuo, kad A. Ulvidas, neatvykdamas be pateisinamų priežasčių į teismo posėdžius, sutrukdė bylos nagrinėjimui, taip pat pažeidė jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti sąlygas ir bendravo su jaunesnėmis negu 16 metų amžiaus mergaitėmis.

Šią teisėjos nutartį dar galima per septynias dienas apskųsti, todėl ji įsiteisės, jeigu nebus apskųsta, tik pasibaigus šiam terminui.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

A. Ulvidas šiandien teisme nepasirodė – nei skelbiant nutartį dėl jo prašymo nušalinti teisėją, nei šiai skelbiant ar tenkinta prokuroro prašymą dėl kardomosios priemonės jam sugriežtinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
O kiek dar gaus į dūda tas iškrypėlis. Tokius reikia izoliuoti nuo visuomenės.

Anonimas

Anonimas portretas
o jei ras darba nuo pietu iki ryto

išvada?

išvada? portretas
...mokėsi tinkamai šokti--kalėjime nesėdėsi.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių