Quantcast

Skandalas KTU gimnazijoje: matematikos mokytojui – prastos žinios iš prokuratūros

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl įtartų seksualinio pobūdžio nusikalstamų veikų Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijoje, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Tyrimą prokuratūra pradėjo prieš tai Kauno apskrities policijai atmetus prašymą jį inicijuoti – spalio pabaigoje prokuratūra teigia gavusi skundą dėl tokio policijos sprendimo.

Į teisėsaugą kreipėsi šio atvejo aplinkybes besiaiškinusi KTU komisija.

KTU anksčiau buvo nurodęs, kad KTU komisija, ėmusis vidinio tyrimo dėl mokytojo elgesio, sprendimą atleisti jį iš pareigų priėmė remdamasi „neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei 10-ies metų“.

Pareiškime policijai buvo nurodyta, kad  gimnazija, remdamasi turimais duomenimis, įtaria mokytoją Leoną Narkevičių seksualiai priekabiavus prie mokinių, tačiau Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nes nenustatė nusikalstamos veikos požymių bei negavo nukentėjusių asmenų pareiškimų ar skundų.

Pasak Kauno prokuratūros, Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė Auksė Lipkevičienė, susipažinusi su tyrimo medžiaga bei skundu, konstatavo, kad nurodomos aplinkybės nebuvo pilnai ištirtos, nutarime nėra aptarti visi skundo argumentai, neapklausti tyrimui reikšmingos informacijos galintys turėti asmenys.

Atsižvelgus į prokurorės išvadas, lapkričio 7 dieną Kauno AVPK nutarimas buvo panaikintas ir duotas pavedimas atlikti papildomą duomenų patikslinimą bei galimai padarytų nusikalstamų veikų aplinkybių tyrimą.

Atlikus išsamų aplinkybių patikslinimą, Kauno apygardos prokuratūroje šią savaitę priimtas nutarimas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio priekabiavimo.

Tyrimas gimnazijoje buvo pradėtas spalio pradžioje, gavus informacijos dėl galimo mokytojo seksualinio priekabiavimo prie mokinių.

Teigiama, kad mokytojas neva pasikvietė dvi mokines į kavinę, su jomis nepadoriai kalbėjo apie lytinius santykius, dalinosi savo patirtimi. Pedagogas pasakojo apie kitų moksleivių patyrimus, prašė išsipasakoti.

Teigta, kad mokytojas galimai kvietėsi mokines į namus mokyti matematikos.

Į klausimą, ar seksualiai priekabiavo prie mokinių, pedagogas portalui kauno.diena.lt rugsėjį atsakė trumpai: „Juokaujat?“

„Kol kas galioja mano seniau pasakytas teiginys, kad savo teises ginsiu įstatymo numatyta tvarka“, – tokią savo poziciją L. Narkevičius portalui 15min. buvo perdavęs spalio pabaigoje.

Mokytojas ekspertas L. Narkevičius iki skandalo buvo gabiems mokiniams skirtos Nacionalinės moksleivių akademijos direktorius ir matematikos sekcijos vadovas. Akademijos puslapyje nurodoma, kad akademija jau turi kitą vadovą.

Gimnazistų jis ne kartą išrinktas geriausiu metų mokytoju. Išugdė daug jaunųjų matematikų. 2004 m. jam skirta Mstislavo Rostropovičiaus premija už tai, kad per kelerius metus net 26 kartus jo mokiniai tapo respublikinių matematikos olimpiadų prizininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ll

ll portretas
Dabar apie lytinius santykius padoriai gali kalbėti visur y[č mokyklose tik LGBT ir Q,net savo vėliavą turi teisę iškelti virš šios gimnazijos ir likti nenubausti,Skystimas ir šios mokyklos direktorius jei leidžiasi manipuliojams eilinių vidutinių sugebėjimų moterėlių.Įdomu kuriai iš tų moteriškių pasipasakojo tos vargšės mokinės,ir kuri aišku jau pūtė burbulus?

Karma

Karma portretas
B.Burgis tokius dalykus prognozavo. Sakė, pamatysite, po manęs bus dar gražiau, jei neapginsite tikrųjų vertybių. KTU gimnazijos direktorius - kaip tortas Macronas.

Mukas

Mukas portretas
Rusija gaus savo, bus nugaleta. Putinas bus sunaikintas
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių