Quantcast

Šilainiuose siautėjusio nuogaliaus elgesys kelia vis daugiau klausimų

Nors dar negautas ekspertų atsakymas, ar nuogalius, šiurpinęs Šilainiuose – progimnazijos teritorijoje ne tik ten buvusias mažametes, bet ir šio nekasdieniško įvykio liudytojais tapusius suaugusius, nebuvo pavartojęs kokių nors psichotropinių medžiagų, vis labiau peršasi prielaida – kad šis užsienietis galimai turi kažkokių sveikatos problemų.

Atgailą pakeitė apatija viskam

Taip manyti verčia šio 29-erių metų JAV piliečio elgesys, jį suėmus.

Pirmiausiai, jis nepageidavo, kad jam Lietuvos valstybės skirtas nemokamas advokatas apskųstų šį Kauno apylinkės teismo sprendimą, leidžiantį laikyti jį už grotų beveik iki kovo vidurio.

Nors, kaip jau rašyta, atvežtas už dviejų dienų po sulaikymo į teismą, kurio prašyta suimti jį trims mėnesiams, žiniasklaidai teigė, kad jį kažkas apnuodijo. Ir jis labai gailisi dėl to, kas po to atsitiko.

O išvedamas iš teismo, šiam patenkinus prokurorės prašymą dėl suėmimo termino, jau teigė, kad nori tik numirti.

Keistokai, portalo kauno.diena.lt duomenimis, šis asmuo elgiasi ir būdamas suimtas, nors, mažai tikėtina, kad jis turi galimybę vartoti kvaišalus Kauno tardymo izoliatoriuje.

Pavyzdžiui, po kurio laiko vėl atvežtas į tą patį Kauno apylinkės teismą, kuriame buvo apklausiamos tą atmintiną gruodžio 9-ąją prie Tado Ivanausko progimnazijos priverstinę akistatą su juo turėjusios mažametės, jis buvo visiškai apatiškas tam, kas vyksta.

Nukentėjusiosios – dvi

Ar įtariamasis seksualiniu mažamečių prievartavimu, už ką, pagal mūsų įstatymus, gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki trylikos metų, pripažįsta savo kaltę, teisėsaugininkai kol kas atskleisti nelinkę.

Seksualinį prievartavimą Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas apibūdina kaip lytinės aistros tenkinimą prieš žmogaus valią analiniu, oraliniu ar kitokiu fizinio sąlyčio būdu, panaudojant fizinį smurtą ar grasinant jį panaudoti arba kitaip atimant galimybę priešintis ar pasinaudojant bejėgiška nukentėjusiojo būkle.

Portalo žiniomis, JAV pilietis įtariamas pasinaudojęs bejėgiška mažamečių būkle bei atėmęs galimybę priešintis, nes, pirminiais duomenimis, buvo pakėlęs ir bandęs bučiuoti bei liesti rankomis tam tikras kūno vietas.

Jo taikiniu tapo trys minėtos progimnazijos teritorijoje žaidusios, pirminiais duomenimis, devynerių-dešimties metų mergaitės. Nors nukentėjusiomis kol kas pripažintos tik dvi.

Pamačius jų link artėjantį visiškai nuogą vyrą, kai kurioms pavyko nuo jo pabėgti. Ir netrukus į šių pagalbos šauksmą atbėgo du vyrai. Vienas, pirminiais duomenimis, – su lazda rankose. Kuo galėjo baigtis nuogaliaus išsišokimas, jeigu ne šie pilietiški asmenys, belieka tik įsivaizduoti.

 

 

Mįslingas priešpilnio vaidmuo

Pirminis pranešimas apie tai, kas tądien vidury baltos dienos – apie 14 val. vyko minėtos progimnazijos teritorijoje priminė neseną istoriją Vilniuje apie 11-metės pagrobimą.

Pirmasis pranešimas, kurį tada užregistravo Kauno teisėsaugininkai, buvo isteriškas moters šauksmas, kad Šilainiuose trys maniakai, vienas iš kurių – visiškai nuogas, o kitas – ginkluotas lazda, bando grobti vaikus ir grūsti juos į bagažinę.

Kaip jau rašyta, policijos pareigūnai atskubėjo į įvykio vietą per tris minutes. Ir ne tik sulaikė nuogalių, kurio elgesys sukėlė įtarimų, bet ir, anot policijos atstovės žiniasklaidai, suradę šio rūbus, jį aprengė.

Pareigūnų alkoholio matuoklis parodė, kad nuogalius išpuolio metu buvo blaivus. Tačiau, tądien kalendoriaus lapelis skelbė, kad netrukus baigsis priešpilnis. O, remiantis greitosios medicinos pagalbos darbuotojų patirtimi, būtent paskutinės šios mėnulio fazės dienos yra kur kas pavojingesnės už pilnatį, nes per jas dažniausiai įvyksta kur kas sunkiau, negu per pilnatį, prognozuojami tam tikrų sveikatos problemų turinčių asmenų išsišokimai.

Atvyko į Kauną mokytis

Atsakymo, dėl to, kas įvyko, bandoma ieškoti, ir aiškinantis, ką šis JAV pilietis veikia Lietuvoje.

Paaiškėjo, kad jis čia gyvena, pirminiais duomenimis, jau trejus-ketverius metus. Atvyko į matematikos studijas Vytauto Didžiojo universitete. Tačiau, pernelyg pasinėrė į studentiško gyvenimo linksmybes ir laiko mokslams nebeliko.

Tačiau, po tokios įvykių eigos jis į JAV negrįžo – pasiliko Kaune, kur buvo susiradęs draugę.

Išsiaiškinta, kad įtariamasis nuomojosi butą netoli Tado Ivanausko progimnazijos.

Duomenų, kad jis būtų kur nors dirbęs, teisėsaugininkai neturi. Todėl neaišku, iš ko šis JAV pilietis gyveno. Juolab, įsigydavo kvaišalų, jeigu tai patvirtins ekspertai.

Neatmetama, kad toks gyvenimo būdas galėjo sukelti ir tam tikrų sveikatos sutrikimų arba paaštrinti jau turimus. Tačiau, galimai kreiptis dėl to į medikus neskubėta. Nors gal ir kreiptasi – pavyzdžiui, privačiai.

Galimai dalis atsakymų į klausimus, kuriuos šiandien kelia Kauno teisėsaugininkai, yra žinomi jų kolegoms JAV. Nors, anot kai kurių su šiuo ikiteisminiu tyrimu susijusių pašnekovu, įtariamojo praeitis su tuo, kuo jis įtariamas Kaune, neturi nieko bendro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alio

alio portretas
Kada atsiras Kaune viesnamis?..Gali Hanytes name ikurti-labai tiktu..Daug miestas surinktu pinigu..Visam pasaulyje tai legalu...

Ir vėl

Ir vėl portretas
ta virusų platintoja skelbiasi. Būkite atsargūs.

Įdomu

Įdomu portretas
ar nėra kažko bendro tarp šio importinio nuogaliaus ir mūsų tėvynainės, kuri nusirengė nuogai policijos automobilyje prieš keletą dienų? Ir jis, ir ji buvo blaivūs, o elgėsi nepadoriai -- abudu viešoje vietoje buvo nuogi. Gal atsirado kažkokia "ypatinga" narkotikų rūšis, kurios pavartoję žmonės nori nusimesti drabužius? Nejaugi kalta tik pilnatis?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių