Quantcast

Šilainių detektyvas virsta trileriu: pagrindinio jo herojaus laukia nepavydėtinas finalas

Į policijos suvestines patekusio buvusio jos pareigūno sūnaus nuotykiai, išėjus neblaiviam į parduotuvę nusipirkti dar alkoholio, panašu, kad atsirūgs jam skaudžiau nei iš pradžių manyta. Iki šių įvykių jokių reikalų su teisėsauga neturėjusiam jaunam vyrui gresia įkalinimas.

Priminė veiksmo filmą

Kaip jau rašyta, prieš pusmetį šis 36-erių metų šilainiškis pateko ne tik į policijos, bet ir į ugniagesių gelbėtojų suvestines.

Pranešimai apie tai, kad Baltų prospekte bandyta pavogti siuntų bendrovės DPD automobilį „Renault“, kurį kurjeris, nunešęs vieną siuntinį, buvo palikęs užvestu varikliu, į Bendrąjį pagalbos centrą tada pasipylė apie 13.30 val. Skambino ne tik šio įvykio liudytojais tapę praeiviai, bet ir nejuokais išsigandęs kurjeris.

Visi jie pasakojo filmo scenarijaus vertą istoriją: kaip aukšto ūgio juodaplaukis su sportinėmis kelnėmis pasinaudojo gana tradiciniu neatsargiu skubančio kurjerio elgesiu, tačiau nesuvaldė šio „Renault“ su siuntomis ir, važiuodamas juo atbuline eiga, kliudė „Volvo“, po ko „dėjo į kojas“.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pagal liudytojų nurodytą bėglio pasišalinimo kryptį atsekė iki vieno greta esančio Baltų prospekto devyniaukščio. Tiksliau – vieno buto antrajame jo aukšte buto. Šio durų, kaip ir tikėtasi, niekas neatidarė. Todėl tradiciškai tokiais atvejais buvo pasikviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Pastarieji medines šios slėptuvės duris išpjovė diskiniu pjūklu. Į buto vidų įleisti policininkai rado ten ne tik ieškomą bėglį, bet ir jo sutuoktinę. Abiem konstatuotas sunkus girtumas: jam - 2,69 prom., jai - 2,59 prom.

O kitą dieną policijos suvestinėse buvo pranešta, kad šiame bute buvo rasti bei paimti ir neteisėtai laikomi revolveris bei šautuvas su optiniu taikikliu. Be to, aptiktas ir startinis revolveris, penkiolika įvairių ginklų dalių, 345 šovinių kapsulės, trylika iššautų medžioklinių šovinių tūtelių bei 26 medžioklinių šovinių kamščiai.

Nemalonus siurprizas

Pagrindiniam šios istorijos herojui, kuris, kaip paaiškėjo, yra eilinis vienos bendrovės darbuotojas, buvo pareikštas įtarimas dėl trijų jo galimai padarytų nusikaltimų: bandymo pavogti automobilį, vairavimo esant didesniam nei 1,5 prom. girtumui ir neteisėto disponavimo ginklais.

Paleidžiant kitą dieną jį iš policijos areštinės, teigta, kad visus šiuos nusikaltimus įtariamasis pripažino iš dalies. Be to, yra neteistas, todėl jam nuspręsta taikyti švelnesnę kardomąją priemonę už suėmimą – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos bei dokumentų paėmimą.

Jau pirmosios įtariamojo apklausos metu paaiškėjo, kad jis – buvusio kolegos sūnus. Sulaikytasis teigė parsivežęs minėtą ginklų ir jų dalių kolekciją iš prieš kelias dienas mirusio savo tėvo – buvusio policijos pareigūno sodo Kauno rajone. Esą norėjęs šia tėvo kolekcija pasipuošti savo butą. Ir nemanantis, kad šie jau nuo drėgmės surūdiję ir neveikiantys ginklai gali kam nors kelti pavojų. Juolab – jau iššautų šovinių dalys.

Įmonės nuotr.

Neigė įtariamasis ir, kad norėjo pavogti siuntų automobilį, kaip pasirodė šio vairuotojui bei jam antrinusiems liudytojams. Įtariamasis pasakojo tenorėjęs patraukti „Renault“ nuo kelio, kad šis netrukdytų praeiviams. Tačiau jis neneigė, kad buvo tuo metu neblaivus, ką tvirtino ir minėti liudytojai, atkreipę dėmesį, kad jis svirduliuoja.

Pateko į spąstus

Anot įtariamojo, į šią kriminalinę istoriją jis įsipainiojo, išsirengęs į parduotuvę nusipirkti dar alkoholio. O kai iš šios grįžo, neįsileido į savo butą policijos, todėl, kad nesuprato, ko ši pas jį atvyko, – juk muzikos garsiai tuo metu nesiklausė.

Baigus šį ikiteisminį tyrimą, iš minėtų trijų įtarimų liko du, bet vienas jų pasunkėjo.

Nepasitvirtino įtarimas dėl bandymo pavogti siuntų automobilį. Įtariamojo žodžius, kad jis norėjo tik patraukti šį į šoną, kad netrukdytų praeiviams, patvirtino tai, kad važiuota šiuo „Renault“ ne link gatvės, o gilyn į kiemą, kur nėra tolimesnio pravažiavimo.

Nors paties įvykio metu įtariamojo girtumas nebuvo nustatytas, nepaisant to, kad šis neneigė buvęs neblaivus, teisiškai konstatuota, kad jis buvo tokios būklės, dėl kurios už transporto priemonės vairavimą gresia baudžiamoji atsakomybė, t. y. daugiau nei 1,5 prom. girtumo. Remtasi atsakomybę už tai numatančiu Baudžiamojo kodekso straipsniu, teigiančiu, kad šiam girtumui prilygsta ir alkoholio vartojimas, pasišalinus iš eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo, ko įtariamasis taip pat neneigė.

Tačiau patį nepalankiausią jam faktą konstatavo ekspertai, kuriems buvo išsiųsti rasti ginklai ir šių dalys. Pripažinus, kad kai kurios iš šių, kaip ir du ginklai, yra tinkami naudoti, pasunkėjo pirminis įtarimas dėl neteisėto disponavimo ginklais bei šaudmenimis, nes šių padaugėjo iki trijų. O neteisėtas disponavimas tokiu ginkluotės kiekiu jau grasina laisvės atėmimu nuo ketverių iki aštuonerių metų, nenumatant jokios kitos alternatyvos.

Ir visai nesvarbu, kad įtariamasis iki šiol ne tik buvo neteistas, bet ir nebaustas už administracinius nusižengimus. Pagal gresiančią bausmę šis nusikaltimas yra priskiriamas sunkiems, todėl šią bylą nagrinės Kauno apygardos teismas, kuriam ji jau perduota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Senai laikas ivesti alkoholio apribojimo istatyma del girtu neadekvatu.

Ilka

Ilka  portretas
Rašo, per durną galvą ,o atkenčia kiti ,kurie neturi durnų galvų .

Nacis

Nacis portretas
Dėl visko kalta vodka.Turėkim saiką,visiems tai galioja.Paskui tenka graužatis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių