Quantcast

Dėl kraujavimo į smegenis Kauno ligoninėje atsidūręs kūdikis – sunkios būklės

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakare į Kauno ligoninę buvo atvežtas dar vienas mįslingomis aplinkybėmis sunkią traumą patyręs kūdikis. Nors iš pradžių įtarta, kad dviejų mėnesių berniukas užspringo, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus šio mažylio, kuriam ligoninėje konstatuotas kraujavimas į smegenis, sveikatos sutrikdymo.

Greitosios medikai pristatė mažąjį nelaimėlį į ligoninę iš jo namų Žaliakalnyje, Žemaičių gatvėje, apie 20 val. Su jau atstatytu kvėpavimu.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros skyriaus, kuruojančio ir nužudymo bylas, prokuroras, šiandien ryte pradėtos kūdikio motinos, gimusios 1998 m., bei jos sugyventinio, kuris nėra berniuko tėvas, gimusio 1993 m., apklausos. Po jų bus sprendžiama, ar yra pagrindas kurį nors iš jų sulaikyti.

Už sunkų mažamečio sveikatos sutrikdymą Baudžiamasis kodeksas numato tik realią laisvės atėmimo bausmę – nuo dviejų iki dvylikos metų.

Pirminiais teisėsaugininkų duomenimis, ši pora nėra asociali. Tačiau sugyventiniai buvo žinomi policijai, bet ne dėl smurto prieš vaiką. Abu jie – jau teisti.  

Paaiškėjo, kad ketvirtadienį, kai kūdikis galėjo patirti šią sunkią traumą, jis buvo  likęs vienas ir su mama, ir su šios sugyventiniu. Duomenų, kad kuris nors iš jų tuo metu buvo neblaivus, teisėsaugininkai neturi.

Akivaizdžių išorinio smurto žymių ant mažylio kūno nėra – jis nebuvo muštas.

Pagrindinė, anot teisėsaugininkų, versija pagal Klinikose nukentėjusiajam diagnozuotus sveikatos pakitimus, kad jis buvo supurtytas. Tačiau tai – ne vienintelė versija dėl to, kas galėjo atsitikti.

Klinikų medikai informavo teisėsaugininkus, kad mažojo jų paciento būklė yra sunki. Tebėra pavojus ir jo gyvybei.

Kauno apskrities Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė Ieva Daukšienė BNS sakė, kad pranešimą apie įvykį vaiko teisių specialistai gavo iš policijos.

„Šiuo metu bendraujama su medikais ir policijos pareigūnais, renkama informacija apie įvykį“, – teigė I.Daukšienė.

Kai paaiškės daugiau detalių, bus vertinamas grėsmės vaikui lygis.

Atstovės teigimu, ir tarnybai ši šeima anksčiau nebuvo žinoma.

Portalas primena, kad antradienį į Kauno klinikas iš Šiaulių buvo atvežta dviejų su puse mėnesio mergytė. Ji į ligoninę taip pat pateko dėl kraujavimo į smegenis. 

Kaip teigta, ir dėl šio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sterilizuoti, o tuos - kastruoti

Sterilizuoti, o tuos - kastruoti portretas
Sterilizuoti tokias padlas, kad daugiau vaikų neprisidarytų

Kauniete

Kauniete portretas
Nu bet žiauru kad tos baidyklės vaikučius kankina,iškastruot tokias reiktu jei nesugeba savo apačiu susitvarkyt.

nora

nora portretas
nesuprantu tokių motinėlių, pasigimdė vaiką tai prižiūrėtų kuriam galui tie sugyventiniai jie vaikų nemyli tik žaloja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių