Quantcast

Siaubas daugiabutyje: kaimynų duris kapojo kirviu

Šeštadienio vakarą viena kėdainiečių šeima patyrė tikrą siaubą – ruošiantis miegoti pasigirdo smūgiai į duris, o netrukus sekė ir dar baisesni dalykai – keiksmažodžiai, grasinimai ir prakeiksmai, durys imtos kapoti kirviu. Šios istorijos atomazga – sulaikyta viešosios tvarkos pažeidėja, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ramybė įsivyravo, tačiau ar ilgam?

Vėlų vakarą

Šeštadienio vakarą Kėdainių miesto J. Basanavičiaus gatvės 75-ajame daugiabučiame name gyvenanti šeima – vyras ir žmona bei mažametis sūnus – ruošėsi miegoti.

Mama migdė sūnų, kai išgirdo keistus garsus.

„Vakare mes migdėme savo vaiką ir girdime, kad tampo kažkas duris, pažiūrime – kaimynė. Pasiėmėme telefoną, norėjome nufilmuoti jos šėliojimus ir atidarėme duris.

Ji puolė reikalauti piniginės ir pinigų, kuriuos neva man davė šiandien ar vakar pasaugoti. Aš nesupratau, apie ką ji kalba, nes su ja kalbėjau paskutinį kartą žiemą, kai darė laiptinėje šiukšlyną ir liepiau sutvarkyti, daugiau aš jos nemačiau.

Pasakėme, kad nieko nežinome ir uždarėme duris. Tada prasidėjo“, – dėstė vis dar po patirto siaubo negalinti atsigauti moteris.

Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr.

Prašė pagalbos

Bendrasis pagalbos centras 21.07 val. sulaukė pranešimo apie laiptinėje siautėjančią neadekvačią moterį. Į įvykio vietą pasiųsti policijos pareigūnai.

„Kaimynė pradėjo grasinti padegti duris, daužė jas rankomis, šūkavo.

Mes iškvietėme policiją ir laukėme.

Kadangi nereagavome, ji dar labiau pasiuto ir pradėjo grasinti, kad su kirviu ateis…

Na, taip ir padarė, atsinešė kirvį ir pradėjo kapoti duris.

Kaimynė pradėjo grasinti padegti duris, daužė jas rankomis, šūkavo.

Labai išsigandau, dar kartą paskambinau policijai. Pamačiusi, kad grįžta kaimynas, paprašiau pagalbos, nes bijojome, kad visai sukapos mums viską.

Kaimynas užbėgo, užrėmė jos duris, kad ji neišeitų, tada kaip tik pasirodė ir policija“, – kraupią istoriją kaip iš siaubo filmo pasakojo nukentėjusioji.

Išsivežė policija

Atvykę pareigūnai paėmė moters turėtą kirvį, apklausė nukentėjusiuosius ir nusprendė dėl įvykio pradėti ikiteisminį tyrimą.

Siautėjusi vyresnio amžiaus moteris neatrodė adekvati, vis kalbėjo nelogiškus žodžius, kaltino kaimynus nebūtais dalykais, vadino visai ne jų vardais, kalbėjo apie įvykius, kurių nė nebuvo.

Pareigūnai priėmė sprendimą iškviesti greitosios medicinos pagalbos medikus, kad šie įvertintų moters sveikatos būklę.

Atvykę medikai moterį apžiūrėjo ir nusprendė vežti ją į gydymo įstaigą Kaune. Šiuo metu moteris ten ir gydoma, tačiau ar ilgam, niekas nežino.

Gyvena baimėje

Tuo metu daugiabučio namo gyventojai ir toliau gyvena baimėje, nes mano, kad moteris sugrįš iš gydymo įstaigos ir vėl laiptinėje vyks protu nesuvokiami dalykai.

„Mes bijome dėl visų gyventojų, bijome dėl savo sveikatos, nežinome, kada ir vėl kas jai gali susišviesti, pasirodyti.

Keista, kad tokio žmogaus niekas nestebi, nekontroliuoja, juk gali įvykti baisūs dalykai. Juk žmogui reikia gydymo, nes kitaip jos elgesio paaiškinti neįmanoma“, – atviravo moteris.

Dėl minėto įvykio Kėdainių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Sovietiniais metais, kai nebuvo kovido, senai kaimynei pavažiavo protas, apkaltino kitą, kad pritaikė raktą, vagia daiktus iš jos namų. Paskambinau dukrai, nuvedė pas specialistus. Senatvė nemaloni, jei protas atsisak ir neturi artimųjų. O mokslininkai skelbia, kad ateities žmonės gyvens iki 200 metų. Sodra bankrutuos, puspročių pasaulis bus.

:)

:) portretas
Kaip gerai, kad parašė . Geras laikraštis. Apie Kėdainius, tokia vertinga informacija. Jau buvo atsibodę- apie mitinį Kauno žvėrį.

Vaclovas

Vaclovas portretas
>Lauris ir Linksmoji Jadzė. Čia kaip tik skiepų poveikis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių