Quantcast

Savo tiesą iki galo įrodinėti nusprendęs E. Dragūnas: pažiūrėsim, kaip teisėjas darbą dirba

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės teisme ketvirtadienio popietę nagrinėjamų bylų buvo nedaug. Tačiau viena – ilgai laukta. Teismas skelbė nuosprendį dėl dar 2020-ųjų rugpjūtį įvykusio incidento Vilniuje, kai Egidijus Dragūnas-Selas buvo sustabdytas dėl naudojimosi telefonu vairuojant.

„Kokio tikitės sprendimo?“ – teiravosi LNK žurnalistas atlikėjo prieš posėdį.

„Gero. Bet bus kaip visada“, – sakė atlikėjas.

Gero sprendimo dainininkas tikėjosi byloje, kurioje jis kaltinamas pasipriešinimu policijos pareigūnams ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu. Sustabdytas E. Dragūnas perėjo į aršesnį ginčą, kol galiausiai pareigūnas, neapsikentęs įžeidinėjimų, panaudojo fizinę jėgą.

Atvėrus dureles E. Dragūnas nesiteikė geranoriškai išlipti iš automobilio, tad fizinė jėga tęsėsi. Esą būtent tada buvo sužaloti policijos pareigūnai, kai dainininkas jiems neva pasipriešino. Esą kai pareigūnas Livijus Saukevičius smaugė E. Dragūną, jam plyšo raumuo ir dėl to jis kurį laiką negalėjo dirbti. Kaltinamasis savo kaltę neigė tada, neigė ir prieš teismo posėdį.

Visas reportažas –LNK vaizdo įraše:

 

Aš esu nekaltas. Akivaizdi medžiaga: yra video išviešinta, kur policininkas net nepaprašo manęs išlipti iš mašinos.

„Aš esu nekaltas. Akivaizdi medžiaga: yra video išviešinta, kur policininkas net nepaprašo manęs išlipti iš mašinos. Jūs ją gi matėt! Mes to neakcentavome, bet pažiūrėsim, kaip teisėjas savo darbą dirba“, – šyptelėjo E. Dragūnas.

Teismas dainininką pripažino iš dalies kaltu ir skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

„Dėl apysunkių nusikaltimų jis išteisintas. Nuteistas dėl nesunkaus nusikaltimo. Tokia praktika – atsižvelgiant į kaltinamojo  asmenybę“, – su teismo nuosprendžiu supažindino teisėjas Jeugenijuš Jaglinski.

Taigi, atlikėjas nuteistas tik dėl pasipriešinimo, o dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo – išteisintas neįrodžius kaltės.

„Nėra jokio priežastinio ryšio tarp nuteistojo E. Dragūno veiksmų ir (pareigūno – red. past.) raumens plyšimo. Pagrįstai galima teigti, kad nukentėjusysis susižalojo pats naudojant jėgą ir pertempiant raumenį“, – paaiškino J. Jaglinski.

Pareigūnai siekė prisiteisti 12 tūkst.  eurų, tačiau teismas priteisė po 500. Vis dėlto iš viso E. Dragūnas piniginę paplonins 13 tūkst. eurų, nes be baudos teks atlyginti po 4 tūkst. eurų nukentėjusiųjų advokatams, daugiau kaip po 1000 Eur „Sodrai“ ir darbo užmokesčio kompensavimui, Ligonių kasai – per 50 Eur. Nuosprendis dar gali būti skundžiamas, o „Sodra“ ir policija gali kreiptis į teismą civilinio proceso tvarka. Atlikėjas žada savo tiesą įrodinėti iki galo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vargšas Dragūnas

vargšas Dragūnas portretas
teisėjai dirba ne kaip o už kiek. Pvz vagį sugautą su trim vogtais auto,, nuteise lygtinai. Kitas už gera kiekį narkotikų iš viso paleidžia.Ir vikas už gražias akis? Kiek gražias - pasakė tas už kvaišalus turėjęs ilgam sėsti.

supykęs mentas

supykęs mentas portretas
smaugia žmogų. Ne banditą, ne plėšika. Tik kalbėjusį telefonu. Vietoj to kad nufilmuoti ir surašyti protokolą, mentas įsiunta ir kėsinasi nužudyti. Tai tokius mentus tik Pravienose 10 metų uždaryti.

Atspindys apgailėtinų

Atspindys apgailėtinų portretas
"liberalmarksistinių "Įstatymų,kaip turtingas šiknius gali tyčiotis iš valstybės institucijų.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių