Quantcast

Savo vaikus į šulinį įmetęs A. Beras išleistas iš ligoninės, bet prokuratūra su tuo nesutinka

  • Teksto dydis:

Prokuratūra apskundė teismo nutartį paleisti iš ligoninės du mažamečius vaikus šulinyje pražudžiusį kėdainiškį Aurelijų Berą, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Prokuratūros nuomone, teismo nutartis stacionarinį stebėjimą Rokiškio psichiatrijos ligoninėje šiam asmeniui pakeisti į ambulatorinį stebėjimą pirminės psichikos sveikatos priežiūros sąlygomis yra nepagrįsta.

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismui pateiktame apeliaciniame skunde prokurorė Irena Pšalgauskienė prašo panaikinti lapkričio 30 dienos Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmų nutartį.

Pirmos instancijos teismas, išnagrinėjęs Rokiškio psichiatrijos ligoninės teikimą, nutarė griežtesnę medicininio poveikio priemonę A. Berui pakeisti švelnesne – vietoje stacionarinio stebėjimo minėtoje ligoninėje jam taikyti ambulatorinį stebėjimą, vyrui lankantis Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centre.

A. Beru rūpintis įsipareigojo jo giminaitė, kuri teismo posėdyje nedalyvavo.

Išnagrinėjusi Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmų teisėjo nutartyje išdėstytus argumentus, prokurorė apeliaciniame skunde prašo A. Berą toliau laikyti Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Prokuratūros nuomone, pirmos instancijos teismas neįvertino vyro socialinio pavojingumo kriterijaus jam tęsiant gydymą ambulatorinėmis sąlygomis, jo giminaitės galimybių juo rūpintis.

2016 metų sausio 2-ąją, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Kėdainių rajone esančiame Saviečių kaime 1979 metais gimęs A. Beras smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – įtariama, įmetė į kieme esantį šulinį. Vaikai per kelias minutes žuvo paskendę ir sušalę.

P. Ramanausko/BNS nuotr.

Tuomet atlikus ekspertizę, vyrui buvo diagnozuota sunki depresija, jis buvo gydomas antidepresantais, su juo buvo sudėtinga užmegzti kontaktą. Ekspertizės išvadose taip pat buvo nurodyta, jog vyrui reikalingas priverčiamųjų medicinos priemonių taikymas, rekomenduojamas stacionarus stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.

Teigta, jog psichikos liga vyrui išsivystė nuo ilgalaikio alkoholio vartojimo.

Pareigūnams įtarimų dėl A.Bero psichinės būklės kilo jį sulaikius: areštinėje uždarytas vyras elgėsi neadekvačiai, jo duodami parodymai buvo nenuoseklūs ir nelogiški.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
konservos valdzioj, nieko keisto

Bronius

Bronius portretas
O tai ką tada jums sakyti apie abortų atlikimą, kai jų metu yra nužudomas vaikas ir tai padaro pats artimiausias žmogus (mama, tėvas katras liepia arba pritaria tam ir giminaičiai) ? Čia jau pagal įstatymus žmogaus teisė, tiksliau moters teisę. Vargšas žmogus, katras palaiko viena, bet smerkia kita.

taip

taip portretas
Viename rajone buvo tragedija kai kaimynas nužudė kaimynę, žudikas buvo nepateisinama,s gydė Rokiškyje, paleido , panaši situacija namuose , gėrimai ir t.t., teisėjai net nežino kad aplinkui nėra medikų iki medikų 30 km. ir ką jūs manote, pusę metų buvo nieko, o paskui vos neišprievartavo sugyventinės, dabar vėl Rokiškyje, tai pasakykit, kas tuose teismuose sėdi, kas dirba soc. ar jiems reikia padėti +. pasigirti Europai kad pas mus viskas gerai, o kad dar būrų geriau duokit pinigų mokymams, seminarams, čia pinigų leidimui kiek yra formų, bet tai nieko neduoda, realybė yra kita.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių