Quantcast

Savaitgalis pareigūnų akimis: lakstūnas su BMW, važiavę A juosta ir gerokai įkaušę

  • Teksto dydis:

Kauno policijos pareigūnai rugpjūčio 3-10 dienomis vykdė eismo kontrolę ir dalijasi jos atgarsiais.

Lakstūnas su BMW

Naudojant mobilius greičio matuoklius per praėjusią savaitę Kauno apskrityje buvo užfiksuoti 1176 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 751 vairuotojas viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 333 – nuo 20 iki 30 km/val, 72 – nuo 30 iki 40 km/val, 15 – nuo 40 iki 50 km/val.

Taip pat buvo užfiksuoti dar penki vairuotojai, kurie viršijo greitį daugiau nei 50 km/val.

Rugpjūčio 3 d. 7.58 val. Kaune, Prietilčio g., važiuojant link Europos pr., automobiliu BMW važiuota 127 km/val. greičiu, kur nustatytas leistinas greitis – 60 km/val. Tą pačią dieną, toje pačioje vietoje, nepraėjus nė valandai, 8.35 val., ta pati transporto priemonė užfiksuota važiuojanti 95 km/val.

Kauno policijos nuotr.

Praėjusią savaitę policijos pareigūnai taip pat nustatė trylika vairuotojų, kurie vairavo transporto priemones neblaivūs. Dviračius vairavo dar aštuoni išgėrę piliečiai.

Vienam jų nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Rugpjūčio 7 d. apie 18 val. Kėdainių r., Vilainių k., dviratį vairuoti sėdusiam vyrui (gim. 1979 m.) nustatytas 3,27 prom. girtumas.

Didėjantis dėmesys A juostoms

Savaitgalį pareigūnai pradėjo ne tik tikrindami vairuotojus dėl blaivumo.

„Maloniai“ nustebinti liko ir tie, kurie suskubo važiuoti ne jiems skirta eismo juosta.

„Nors dažnai didžiausią dėmesį skiriame šiurkščiausiems Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimams, tačiau nepamirštame patikrinti, kaip vairuotojai laikosi ir kitų KET reikalavimų. Neseniai su Kauno autobusų parko vadovu aptarėme, kad pamažu mieste vėl didėja automobilių srautai, vairuotojai nevengia naudotis A juosta. Problema tikrai nelieka nepastebėta – pareigūnai, pagal galimybes, nuolat vykdo ir tokias priemones“, – teigė laikinai Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas.

Jam antrino ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius.

„Iš pažiūros nekaltas pažeidimas gali turėti itin neigiamų pasekmių. Be to, vairuotojai, besinaudojantys A juosta, trukdo visuomeninio transporto eismui, susidaro spūstys ir įvairios kliūtys“, – komentavo jis.

Rugpjūčio 7-ąją per keletą valandų Kaune, Vytauto pr., pareigūnai užfiksavo kelias dešimtis tokių pažeidėjų. Vieni jų teisinosi, kad skubėjo, kiti net nemanė darantys pažeidimą, o treti tikino pareigūnus, kad būtų pakeitę važiavimo kryptį.

Kauno policijos nuotr.

Pamiršo surašytą protokolą

Rugpjūčio 8-ąją pareigūnai nusprendė patikrinti, kaip vairuotojai laikosi taisyklių šventės metu ir po jos Jonavoje.

Iš viso patikrinta beveik 1100 vairuotojų, iš kurių trys sėdo vairuoti būdami neblaivūs (0,52 prom., 0,48 prom. ir 0,66 prom.).

Daugiausiai „įpūtęs“ vairuotojas ne tik, kad vairavo išgėręs, bet ir neturėjo teisės to daryti, nes niekaip nepabaigė papildomų vairuotojų mokymų. Šis vairuotojas pareigūnams teigė, kad net nežinojo apie tai, kad jam surašytas protokolas. Nebeliko nieko kita kaip tik nutransportuoti automobilį į saugomą aikštelę.

Dar dešimt vairuotojų taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos.

Reido metu pastebėtas ir vienas vairuotojas, nesegėjęs saugos diržo, bei dar keturi, kurie vairavo transporto priemones, kurių priekinių šoninių langų šviesos laidumas mažesnis nei nustatyta. Trys iš šių transporto priemonių registruotos užsienio valstybėse, todėl vairuotojams buvo tik surašyti protokolai. Na, o registruotosios Lietuvoje vairuotojas tam, kad nebūtų panaikinta techninė apžiūra, vietoje suskubo pašalinti trūkumą.

Apsvaigino valerijono lašai

Rugpjūčio 9-osios vidurdienį pareigūnai vykdė reidą Kauno r., Mastaičiuose, kur iš viso patikrino beveik 1 tūkst. vairuotojų.

Keturi iš jų vairavo transporto priemones būdami neblaivūs (0,83 prom., 1,17 prom., 0,22 prom. ir 2,09 prom.). 0,22 prom. girtumas nustatytas vairuotojui, teisę vairuoti įgijusiam tik prieš pusę metų. Na, o 2,09 prom. alkotesteriui parodžius prie vairo sėdėjusiai moteriai, ši suskubo aiškinti, kad vartojo valerijoną. Pakartotinai patikrinus blaivumą, alkotesteris vis tiek parodė vidutinį girtumo laipsnį – 2,08 prom.

Kauno policijos nuotr.

Reido metu dar vienas vairuotojas vairavo transporto priemonę su ne jai priklausančiu valstybinio numerio ženklu, o motociklą vairavęs vyras, pastebėjęs policijos pareigūnus ir apsisukęs, teises vairuoti šią transporto priemonę turėjo laikytis tik ateinančią savaitę.

Pareigūnai primena, kad tokios ir panašios priemonės vykdomos nuolat.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo keturiolika eismo dalyvių (pernai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos – 23), dar 427 sužeisti (pernai – 466).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių