Quantcast

Savaitės reidai: užfiksavo daugybę KET pažeidimų, vienas vairuotojas lėkė net 197 km/val. greičiu

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praėjusią savaitę, rugpjūčio 23–29 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 689 greičio viršijimo atvejus.

Vakar, rugpjūčio 29 d., apie 15.30 val. Kauno r., magistraliniame kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, kur leidžiamas maksimalus 90 km/val. greitis, 41-erių automobilio „VW Passat“ vairuotojas  važiavo daugiau nei dvigubai didesniu nei leidžiama – 197 km/val. greičiu. Už tai vairuotojui skirta piniginė bauda ir teisės vairuoti atėmimas vienam mėnesiui.

Šeštadienį, rugpjūčio 28 d., gavus neabejingos pilietės pranešimą apie Kauno r., Lapių miestelyje, pavojingai manevruojantį ir galimai neblaivų automobilio „Peugeot“ vairuotoją, policijos pareigūnai nedelsiant reagavo ir netrukus įvykio vietoje ant žalios vejos aptiko stovintį minėtą automobilį, kurio 75-erių vairuotojas pripažino vartojęs alkoholio ir teigė važiavęs į parduotuvę. Vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,21 prom. ir surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Visą savaitgalį, rugpjūčio 27–29 d., Kauno mieste ir rajone, taip pat Kėdainių rajone, Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė policinę priemonę, skirtą neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų bei kitų asmenų daromiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti. Priemonės metu patikrinus apie 1,7 tūkst. transporto priemonių, išaiškinti septyni neblaivūs vairuotojai, vienas jų – neblaivus ir beteisis vairuotojas už automobilio vairo sėdo pakartotinai, dar neišnykus teistumui už tokį patį anksčiau padarytą pažeidimą. Dviejų automobilių vairuotojai pateikė negaliojančius vairuotojo pažymėjimus, dar vienas vairuotojas draudžiamojo kelio ženklo „Lenkti draudžiama“ galiojimo zonoje lenkdamas kitą transporto priemonę, kirto siaurą ištisinę ženklinimo liniją. Nustatyti ir keturi neblaivūs dviratininkai, taip pat du automobilių vairuotojai, viršiję greitį daugiau kaip 50 km/val. Fiksuota ir kitų pavienių KET pažeidimų.

Šįryt Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai Kauno miesto ir rajono ribose, Vaišvydavoje, patikrino dar apie 600 transporto priemonių ir išaiškino tris neblaivius vairuotojus: 1,42; 1,16; 0,10 prom. (pastarasis autobuso vairuotojas) bei vieną privaloma tvarka neįregistruotą automobilį.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė devynis neblaivius vairuotojus ir penkis dviratininkus. Vienas jų – 51-erių Kauno rajono gyventojas praėjusį ketvirtadienį, rugpjūčio 26 d., apie 21 val. Kauno r., kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai, neblaivus vairavo dviratį, kuomet jam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,02 prom. Dar penki asmenys vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo septyni eismo dalyviai (pernai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos – 16), dar 442 sužeisti (pernai – 407). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis KET, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Šeštadienį pamačiau , kad antstoliai nuskaičiavo virš 180 eu. Niekas nieko nepranešė. Šiandien, pirmadienį variau aiškintis. Antstoliai pasakė , kad aš kur tai kažkada viršinau greitį ir iki liepos 20 turėjau sumokėti 60 eu baudą. APIE JĄ POLICIJOS KOMISARIATAS NEPRANEŠĖ ?????? Ant antstolių nepykstu , jie sumą nurašė su savo darbo priedu, BET, jei mentai praneštų laiku, būčiau sumokėjęs mažesnę sumą [kas nori daugiau mokėti?]. IR paskui KLAUSIA, k o d ė l žmonės mentų nekenčia? Štai dėl tokių priežasčių. Jie džiaugiasi , kad kyla reitingai. Dabar truputi nukris,nes aš prisidedu prie jų nekentimo....už neatliktas pareigas.

Anonimas

Anonimas portretas
baudos mazos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių