Quantcast

Savaitė su galimybių pasu: Kaune budriausia „Akropolio“ apsauga

  • Teksto dydis:

Savaitgalį į Kauno „Akropolį“ su svetimu galimybių pasu, kaip jau rašyta, bandžiusi patekti mergina pateikė vyro dokumentą. Jeigu bus įrodyta, kad šiuo ji pasinaudojo su savininko žinia, abiem, kaip bendrininkams, gresia bauda arba areštas, arba net laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ikiteisminį tyrimą dėl fizinio asmens dokumento įgijimo, laikymo bei panaudojimo, neturint tam teisinio pagrindo pradėję Kauno teisėsaugininkai dar aiškinasi, kaip mergina, pateikusi svetimą galimybių pasą, yra susijusi su jo savininku, ir, ar iš viso susijusi.

Tai – pirmas ikiteisminis tyrimas, pradėtas Kaune, nuo rugsėjo 13-osios, kai į didžiuosius prekybos centrus galima patekti tik su galimybių pasais. Tačiau šis, kaip ir praėjusios savaitės atvejis Vilniuje, kai svetimą galimybių pasą su lietuvišku vardu ir pavarde bandė pateikti rytietiškos išvaizdos vyras, įrodo, kad kol kas įkliūna tik tie, kurių išvaizda prieštarauja šio dokumento savininko duomenims.

Beje, kaip jau rašyta, Vilniaus atvejis buvo ištirtas per parą. Nuspręsta baigti šį ikiteisminį tyrimą baudžiamuoju įsakymu, siūlant teismui skirti įtariamajam 5 tūkst. eurų baudą.

Per pirmąją naujos tvarkos galiojimo savaitę Kaune buvo pradėtos ir dvi administracinės teisenos pagal Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už elgesį, keliantį pavojų išplisti COVID-19. Viena iš jų, kaip jau rašyta, – skandalingai pagarsėjusiam Antanui Kandrotui, pravarde Celofanas, atėjusiam atsiimti į „Akropolį“ akinių ne tik be galimybių paso, bet ir nedėvint kaukės. Jam gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų. Joks sprendimas iki šiol nepriimtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Opatys bukiausi HiperMAximos esančios savanorių pr 255,jie nežino net kokie dokumentai mngalioja,reikalauja tik paso,vargšai matyt neskaitę vyriausybės nutarimo.KAS tokius avinus piima į darbą?

Gintaras

Gintaras portretas
O už statistikos klastojima kiek metų kalejimo priklauso vyriausybės narems????????

Kita planeta

Kita planeta  portretas
Iki 6 metu.) už pasa. Už tai vaikinukas kur sumušė mergaitė sulaužė žandikaulį norėdamas išprievartauti jam neko.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių