Quantcast

Per savaitę Kauno keliuose pareigūnams įkliuvo beveik 100 lakstūnų

  • Teksto dydis:

Birželio 17-23 dienomis Kauno pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Nustatyta beveik 100 greičio viršijimo atvejų.

Pasak policijos, 25 vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 41 – nuo 20 iki 30 km/val., 21 – nuo 30 iki 40 km/val, septyni – nuo 40 iki 50 km/val., dar trys – daugiau nei 50 km/val. Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti šeši neblaivūs automobilių vairuotojai. Taip pat nustatyti septyni neblaivūs dviračių vairuotojai.

Birželio 17 d. apie 21.40 val. Kėdainių r., Dotnuvos mstl., Ąžuolaičių g., pareigūnai patikrinimui sustabdė įtartinai kelyje dviračiu važiuojantį vyriškį. Nustatyta, jog vyras (gim. 1975 m.) – neblaivus, jam alkoholio matuokliu nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,79 prom.

Birželio 20 d. apie 21.20 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., vyro (gim. 1990 m.) vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz“ dvigubai viršijo maksimalų leistiną greitį. Vyras automobiliu važiavo 108 km/val. greičiu. Vairuotojas pareigūnams teisinosi, skubėjęs namo. Pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 6 d. vairuotojui gresia bauda iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimas iki šešių mėnesių.

Birželio 23 d. apie 12.05 val. Kaišiadorių r., Kertauninkų k., pareigūnai nustatė neblaivų „Volvo“ automobilio vairuotoją. Vyrui (gim. 1991 m.) alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,79 prom. Vairuotojui už tokį grubų Kelių eismo taisyklių pažeidimą gresia ne tik 1 tūkst. eurų bauda, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki vienų metų šešių mėnesių.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 15 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Užfiksuota 13 pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimų. Taip pat pareigūnai nustatė 12 asmenų, vairavusių transporto priemones, tačiau neturinčių teisės to daryti.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo dešimt eismo dalyvių (pernai iki birželio mėnesio pabaigos – 14), dar 357 sužeisti (pernai – 279). Primenama, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VAIRUOTOJAS - 47 metai, profesionajas,greitis ne sumažina avaringumą,bet jo ribojimas tikrai,taip nėra profesionalų,kad ruoštų gerus vairuotojus,o čia privuso visokių mokyklų pinigus plėšti ir baigęs kursus pirmyn į mirtį,jei vykdysi jų superinius,generalinio lygio mokslus. ( turėtų valdžioje atsirasti tikrų profesionalų kurie mokytų kaip saugiai vairuoti )?

Kostia

Kostia portretas
O aš važiuodamas į darbą maždaug per 15 min. užfiksuoju ne mažiau kaip 10 lakstūnų. Tai koks tas policijos darbo efektyvumas?

Anonimas

Anonimas portretas
O dar yra policija Lietuvoje keliuose?Kažkaip paskutinius 25 metus atrodo,kad tai tik per TV rodoma fantazija.Nebent jie samdomi tam akcijiniam reidui ir paskui vėl kažkur kitur dirba ,bet tikrai ne gatvėse,keliuose.Kažkada net pėsčiųjų policininkų budavo,o gal tai irgi tik sapnai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių