Quantcast

Recidyvistas kaltinamas nesuvokiamu nusikaltimu

Kauno apygardos teisme nagrinėjama jau 23 kartus teisto Gintaro Gaulios byla – šiurpi iliustracija to, kas vyksta šalies įkalinimo įstaigose. Šį kartą jis kaltinamas apgaule nužudęs kitą kalinį, su kuriuo jį likimas suvedė Kauno tardymo izoliatoriuje.

Šiurpus planas

Jaunystėje įžūliomis vagystėmis ir žiauriais išpuoliais gimtojoje Suvalkijoje išgarsėjęs 39-erių G.Gaulia atsidūrė Kauno tardymo izoliatoriuje 2019-ųjų lapkritį – buvo laikinai čia pervežtas iš Alytaus pataisos namų, kur atlieka už įvairius nusikaltimus jam skirtą 25-erių metų laisvės atėmimo bausmę.

G.Gaulia buvo pervežtas į Kauną, vienam iš šio regiono teismų ėmųsis dar vienos jo bylos – dėl vadinamojo telefoninio sukčiavimo, ieškant aukų telefonu ir, prisistačius policijos, banko ar Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos darbuotoju, išviliojant pinigus iš patikėjusiųjų, kad per jų sąskaitas nusikaltėliai plauna pinigus arba bando jų vardu paimti greituosius kreditus.

43-ejų A.K. atsidūrė tą jam lemtingą 2019-ųjų gruodžio 3-iąją vienoje Kauno tardymo izoliatoriaus kameroje su G.Gaulia po to, kai buvo čia taip pat laikinai pervežtas iš Pravieniškių pataisos namų, kur jau buvo bebaigiąs atlikti devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už išžaginimą, dėl prasidėjusio skyrybų proceso su sutuoktine.

A.K. vėlų minėtos dienos vakarą rastas negyvas šios kameros tualeto patalpoje. Apie tai pranešė G.Gaulia, vėliau ikiteisminį tyrimą dėl A.K. mirties priežasties pradėjusiems pareigūnams prisipažinęs, kad įkalbėjo šį imituoti savižudybę, žadėdamas laiku iškviesti prižiūrėtojus, turėdamas tikslą kuo ilgiau užsibūti Kauno tardymo izoliatoriuje, t.y. norėdamas, kuo ilgiau negrįžti į Alytaus pataisos namus. Tačiau, A.K. tai padarius, jis ne tik nekvietė prižiūrėtojų, bet dar ir laikė šio rankas, kad jis negalėtų išsigelbėti.

Jis ne tik nekvietė prižiūrėtojų, bet dar ir laikė šio rankas, kad jis negalėtų išsigelbėti.

Siurprizas teisme

A.K., kuriam pagalba buvo iškviesta aiškiai per vėlai, nepavyko atgaivinti nei tąnakt budėjusiems Kauno tardymo izoliatoriaus prižiūrėtojams, nei šių iškviestiems greitosios medikams.

Remiantis G.Gaulios po A.K. mirties duotais parodymais, jo planas, kad, pareiškus jam įtarimą dėl kameros draugo nužudymo, jis užsibus Kauno tardymo izoliatoriuje ilgam – ir kol vyks ikiteisminis tyrimas, ir kol teismas nagrinės šią bylą, išsipildė. Pirmadienį jis davė parodymus bylą dėl A.K. nužudymo iš chuliganiškų paskatų nagrinėjančiam Kauno apygardos teismui nuotoliniu būdu dar iš to paties Kauno tardymo izoliatoriaus.

Tačiau teismui recidyvistas G.Gaulia jau pareiškė A.K. nežudęs – esą ranką prieš save šis pakėlė pats. O į klausimą, kodėl nepranešė apie tai iš karto prižiūrėtojams, G.Gaulia atsakė, kad, būdamas tiek laiko už grotų, matė tokių vaizdų jau ne kartą, todėl į tai nebereaguoja. Be to, tai  ne jo reikalas.

Į kitą posėdį, numatytą jau tik kovo mėnesį, bus kviečiami pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą dėl A.K. mirties priežasties ir jo palaikų apžiūrą.

Nukentėjusiuoju pripažintas tik su lazda vaikštantis A.K. tėvas prašo priteisti iš G.Gaulios 50 tūkst. eurų moralinį atlygį ir sūnaus laidojimo išlaidas. Jis teigia, kad sūnus, kurio bausmės atlikimo laikas turėjo baigtis 2022-aisiais, niekada nekalbėjo apie savižudybę. Priešingai – jis jau planavo grįžimą į laisvę ir teiravosi, ar tėvas jį priims. Pastaruoju metu jam už gerą elgesį jau buvo leidžiama vykti į darbą už pataisos namų ribų ir be sargybos, kur galėjo turėti ir telefoną, kuriuo dažnai tėvui paskambindavo.

Jau teistas už nužudymą

Pagal pareikštą kaltinimą 25-erių metų laisvės atėmimo bausmę atliekančiam G.Gauliai gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Ir tai  jau ne pirma jo akistata su Temide, kaltinant jį žmogžudyste.

2005-aisiais tas pats Kauno apygardos teismas skyrė 24-erių G.Gauliai aštuoniolikos metų įkalinimą už šiurpią žmogžudystę viename Marijampolės rajono kaime. Jau tada šio teismo proceso dalyviai buvo pašiurpę nuo jo žiaurumo. G.Gaulios auka tada tapusi 62-ejų metų moteris buvo užbadyta peiliu per išgertuves, jam slapstantis nuo policijos pas šiame kaime gyvenantį savo dėdę. Anot ekspertų, kai kurie iš keliolikos dūrių buvo taikantis tiesiai į širdį.

Sulaikytas po šio nusikaltimo, G.Gaulia dar bandė versti kaltę dėdei – esą šis jį pakurstęs užčiaupti minėtą savo kaimynę. Ir jam to ėmusis,  paskutinįkart dūręs aukai pats. Tačiau Kauno apygardos teismas tada šia gynybine G.Gaulios versija nepatikėjo ir jo dėdė buvo išteisintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vlk

Vlk portretas
Viskas gerai su tuo Gaulia, linkejimai nuo Vilkaviskio! Kaip pats visada rekdavo pamates :D

Jonas

Jonas portretas
Tas A.K- buvo teistas už išprievartavimą skyrybų metu. Iki skausmo žinoma- moteris savanoriškai turėdavo santykių, skyrybų metu nekaltą į kalėjimą įkišo. Garantuoju kad taip buvo. Šiais laikais moterys aršesnės už vyrus.. Pati davė, buvo suplanavus, parašė pareiškimą, ir įkišo nekaltą. O ten nužudė zekas.

Darius

Darius portretas
Kaip sakyt likimas atkersijo uz ta vaiki kuris del dviracio sau gala pasidare.. Teko girdet kad dukra vienuole netapo, o prostitute.. Nu zodziu.. A galejo gal ir kitoks likimas but sitos seimos.. But atleidus uz ta dvirati ir ramu.. Nu zodziu.. Kaimynas jis buvo musu, tiksliau tevai jo, tai visa sita istorija zinoma iki smulkmenu.. Ziaurus kandis tapo..
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių