Quantcast

Raseinių įvykis šokiravo vaiko teisių gynėjus: sužalotos 2-metės sesuo dvynė – paimta

  • Teksto dydis:

Šiandien po pietų kraupų Kalėdų įvykį, po kurio Kauno medikai kovoja dėl galimai sumuštos dvimetės raseiniškės gyvybės, pagaliau pakomentavo ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

„Savaitgalį įvykęs įvykis sukrėtė vaiko teisių gynėjus. Vaiko teisių gynėjų žiniomis, šiuo metu mergaitė yra medikų priežiūroje.

Gavę informaciją iš policijos apie į ligoninę pristatytą nukentėjusią mergaitę, skubėjome pasirūpinti kito šeimoje augančio vaiko (ligoninėje esančios mergaitės sesers dvynės – aut. pats.) saugumu. Šiuo metu jam yra užtikrinta saugi aplinka.

Šiuo metu įvykį tiria policija, vaiko teisių gynėjai taip pat renka informaciją, vertina vaikų situaciją šeimoje. Tolimesni sprendimai paaiškės pilnai surinkus informaciją, išsiaiškinus įvykio aplinkybes.

Skubėjome pasirūpinti kito šeimoje augančio vaiko saugumu.

Dėl šios šeimos vaikų vaiko teisių gynėjai pranešimų iki šiol nebuvo gavę.

Primename, kad Lietuvoje per metus vis dar nustatoma virš 2,5 tūkst. galimo smurto prieš vaikus atvejų – fizinio, psichologinio, seksualinio smurto ir nepriežiūros. Tad kviečiame žmones būti atidžiais ir kilus bet kokiems įtarimams, kad vaikas gali patirti bet kokios formos smurtą – pranešti apie tai vaiko teisių gynėjams.

Kilus klausimams kviečiame žmones pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais skambinant nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje Vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Neringa Martišienė.

Asociatyvi 123rf. nuotr.

Kaip jau skelbta, policija Raseiniuose dėl dvejų metų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo pirmadienį sulaikė jos 19-metę mamą ir šios 22 metų draugą. Policija anksčiau nebuvo negavusi pranešimų apie smurtą. Abu anksčiau nėra teisti. Nors tiek mama, tiek šios draugas buvo žinomi policijai – dėl administracinių nusižengimų.

2020 metais gimusi Raseinių gyventoja į ligoninę buvo paguldyta sekmadienį. Kaip skelbė policija, ji į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės. Kaip BNS nurodė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė, mergaitė į ligoninę buvo paguldyta dėl pilvo traumos, tačiau vėliau buvo nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

„Sulaikyta nukentėjusios mažametės mama ir jos draugas, jiems įtarimai dar nepareikšti, kardomosios priemonės nepaskirtos, laukiama jų apklausos. Šiuo metu tiriamos visos įvykio versijos“, – sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė.

Iš pradžių mergaitė iš buto be sąmonės buvo pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno klinikas, Reanimacijos skyrių.

„Galime patvirtinti, kad mergaitė šiuo metu gydoma pas mus, tačiau dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo ir nesant tėvų sutikimo daugiau informacijos negalime suteikti“, – BNS antradienį sakė Kauno klinikų atstovė Karolina Račkauskienė.

Kaip pirmadienį portalui kauno.diena.lt teigė vaikų gydytojas, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. dr. Rimantas Kėvalas, tokio atvejo medikai jau seniai neturėjo.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas sunkiai sužalojo mažametį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai

Kai portretas
įstatymai ne baudžia ,tai ką gali padaryti tarnybos,visą dieną stovėti prie durų ir klausytis,jei net policijai grasina ir politikai puola į pagalbą,bet ne policijos pusėje.Paims vaikus ,užtarėjų būriai.

Vaiku teises stebisi?!

Vaiku teises stebisi?!  portretas
Vaiku teises stebisi, sokas vaiku teisiu gynejams, nu kaip is medzio iskrite, tikrai. Tai kur tie vaiku teisiu gynejai buvo iki siol? Ka veike? Turbut miegojo kaip Laplandijos meskos apsimesdami, kad dirba. Ir kuo jie cia stebisi dabar? Kad devyniolikmete dvynukiu mama, kuri kilusi is problemines seimos, auginanti vaikus viena, susidejo su rizikingu asmeniu? Tai cia didziulis sokas veiku teisiu gyvejams? O jie apie riziku vertinima ir atveju tyrima yra girdeje ka nors?

Kad jūs

Kad jūs portretas
ir nusipliurpiat žurnalistai. Šokiruotos vaiko teisės. O kas čia turi būti šokiruotas? Nebent nuo nieko neveikimo šokas. O jeigu yra įstatymas, kad vaikui biologinėje šeimoje geriau, kur jis iki komos ar mirties uždaužomas, tai toks įstatymas yra idiotiškas ir kuo greičiau turi būti keičiamas.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių